Василев: Чужди посолства упражняват натиск за съставяне на нов кабинет

Според него това ще стане без да се стига до предсрочни избори
15 юли 2022 19:07, Петя Славова
88

Чужди посолствата упражняват натиск за съставяне на нов кабинет, без да се стига до предсрочни избори. Формулата включва и основната опозиционна партия - ГЕРБ.

От "Продължаваме промяната" не са склонни да преговарят с "Има такъв народ" и с ГЕРБ/СДС. Това обяви пред "Капитал" вицепремиерът в оставка Асен Василев.

"Не може на всичко това да му теглим хикса и да кажем: "Каквото било, било, дайте сега напред", не става. Трябва да заработят системите, да се почисти обществото от тези порочни практики, иначе ще си останем най-бедната държава в ЕС", заяви той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Но призна, че има натиск отвън да не се стига до предсрочни избори.

"Едната алтернатива е това, което, нека да кажем може би и отвън подшушват - да се правят някакви евроатлантически неща с ГЕРБ. Видяхме, че имаше изявление на държавния департамент на САЩ. И да ни го подшушват, няма смисъл, ние инструкции от посолства не приемаме, независими какви са. Със сигурност е имало индикации от коалиционните партньори, че е добре да се върви в тази посока - ние твърдо сме ги отрязали", допълни вицепремиерът в оставка.

Единият коалиционен партньор - "Демократична България", настоява за експертно правителство, ако третият мандат отиде при тях. Дясната коалиция също не вижда възможно партньорство с ГЕРБ/СДС.

"Трябва да се направи и да се даде максималното за технократско правителство, което да овладее кризите, които притесняват българските граждани. И този опит, ако мандатът бъде даден на нас - ще бъде направен с всички възможни средства. ГЕРБ не е извървяла пътя да се реформира все още и докато това не се случи, няма как да бъде част от този проект", категоричен е Мартин Димитров от "Демократична България".

Другият коалиционен партньор - БСП, отново отрече възможността за коалиция с ГЕРБ/СДС, както и да е имало външен натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асенчо обиден. Херо Мусака не ги бръсне за сливи вече. Не ги поканила на закуската. Ауууу, Кирчо и Асен се омазали до ушите. Размириса се.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо ако се опълче на Америка ще има моите уважения
10
4
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Е каква стана тя! Мандат на ИТН и те ще призоват честите и отговорни хора от ПП да подкрепят кабинет. Тя съдбата си знае работата.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най продажното и зависимо управление на България през последните тридесет години да твърди,че имало натиск към някой друг е чиста проба подигравка към всички Българи!
8
4
 
10
 
! Отговори
Кокорко преди 1 година
В криза смеееееее...
7
2
 
9
 
! Отговори
6 преди 1 година
Не предлагайте никакви министри и премиер. Който ви свали той да предлага.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не само са продажници ами направо са ДОООЛНИ Продажници!Кой ви инсталира на власт бе ***,кой беше проводник на говедарската геополитика във България вече осем месеца,кой предаде каузата Македония и по чие нареждане?
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хомо нефелното затлъстяло и финансово икономически тотално некомпетентно животно говори за чужди посолства. Ами ти си назначен от Израел бе нефелен.Израелски циркаджии имаме в ПП от пъвият дсо последният.Погледни се в огледалото на какво приличаш прилича ли ти ,че без Израелска помощ нещо така окепазено и наказано от природата може да е в парламент и да говори.
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев и Петков бяха инсталирани от Козяк. Сега както забиха нож в гърба на президента, така правят и с посланичката, която хората заснеха вечерите след изборите с кортежа си да влиза в МС. Където се казва Храни куче да те лае. Сега ревнали срещу Херо Мустафа понеже е снела доверието си към тях заради кризите, в които вкараха България изведнъж стана лоша. Смятайте какво дъно са Киро и Асен! Дори подали жалба в департамента на САЩ,че не ги подкрепяла.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tоя и той ли е на една линия с Костадин Копейкин със закуската при херо??
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безродни предатели!!!
1
8
 
26
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДА СЕ ЗАКРИЕ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО !!! НЕНУЖНО И ВРЕДНО !!!