Атанасова: Лоша е перспективата при продължаване на това управление

Според нея, ГЕРБ са срещу зависимост на България от "Газпром"
17 юли 2022 14:44, Петя Славова
63
Атанасова: Лоша е перспективата при продължаване на това управление
Снимка: БГНЕС

Предстои връчването на третия мандат и последен опит за съставяне на правителство.

"Няма управленска формула, която да се формира в 47-ото Народно събрание със стабилно мнозинство. Коалицията, която доскоро управляваше, не желае да състави правителство, въпреки че имат възможности. Те ще оставят цялата отговорност върху президента Румен Радев".

Още по темата

Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. И прогнозира тежка зима заради инфлация, възможна нова Covid вълна, неизвестни с доставките на природен газ.

"Това са предизвикателства, които и правителството в оставка разбира. То има възможност за бъдещи разговори и изкуствено създава разделителни ивици между себе си, за да не управлява".

Тя е категорична, че ГЕРБ са срещу зависимост на България от "Газпром":

"И в момента имаме договор с "Газпром". Правят се опити от "Булгаргаз" за разговори с "Газпром". Когато говорим за диверсификация, трябва да си отговорим на въпрос дали има гаранции за доставки на газ, можем ли да гарантираме газ за нашата икономика. Прогнозите са, че може да се наложи на следващо правителство да избира на коя част от производителите да спира доставките на газ. На нас като опозиция ни е трудно да разберем какво се случва с газовите доставки".

Атанасова посочи, че България има спешна нужда от предсрочни избори и от стабилни правителство и мнозинство.

"Продължаване на това управление, което не е в правилната посока и не води България към правилно взети решения, е лоша перспектива. Надявам се, че евро-атлантическите ценности ще се поставят като основна тема в бъдещи разговори. С омраза и с реваншизъм не може да се управлява. Трябва диалог, решимост, поемане на отговорност, достатъчно сериозен административен, политически и парламентарен опит".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 1 година
И З Б О Р И И Г Е Р Б - С Д С ! ДРУГО СПАСЕНИЕ Н Я М А ! НЕ Р А З Б Р А Х Т Е Л И !!!
36
1
 
1
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Никога повече герП, Десо, никога!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вас
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тома Не!От тях не може да се краде!
33
2
 
2
 
! Отговори
герб ли преди 1 година
Тия явно управляват по-добре от Герб,и по-малко крадат!Предпочитам тях!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама алооо, гербова парлама. Чаках 3 часа днес на границата. Ако е такава криза, от къде хората имат пари за гърция а??????
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та за войната, с два месеца закъснение за смях на цяла Европа ПП решиха, ами едно голямо нищо, а бюджета им го правят Каримански и ииии Гечев, разбиват просто.
30
1
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Помня много добре, имаше протести и цената на бензина падна, а бензинаджиите ги задължиха да разбиват цената в бележките, пак да питам сега никой не закача фирмата където работи мъжа на Коурнелия сам се сети защо. Освен това се опрвдават със КЗК, това не е просто смешно, ами трагично. Виж знаеш ли в съседна Румъния какво направиха веднага след войната, ами яки проверки и глоби в техния Лукойл.
29
1
 
3
 
! Отговори
Деси тъпото преди 1 година
Острие на ГЕРБ, парадокс!
28
1
 
3
 
! Отговори
Ахм преди 1 година
Тази ясновидка ли стана?
27
1
 
8
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Ако беше боко тиквата на власт дали щяха да се вдигнат пенсийте това не мога да разбера
26
4
 
3
 
! Отговори
Лора преди 1 година
Боже,Боже каква ,,промяна " ум да ти зайде.Преди на Л.о.Льо баща му въртеше държавата,сега готвят на Кощ..р.ол.ьо майка му да върти държавата-Николай Минчев.А бе хора вие нормални ли сте ,давате ли си сметка тия какви са,че им вярвате?!Имам,чувството,че наблюдавате това безумие в някоя чужда държава и се кефите?!Това е България бе,това касае нас
25
1
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
На скоро един доста близък (служебно) до властта ми разправя как нямало охранител на НСО, който да не е ощастливен от Десито общата :) хвала на тая дуловска Жана Дарк :) може и да е компрометирана като политик, ама в креватя си я бива и не прошава :)
24
8
 
4
 
! Отговори
много работа преди 1 година
Следващото правителство ще има да забърсва след ПП. Не е лесно да се управлява след такова пропадане.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пак не разбрах защо ПП първо не подкрепиха Украйна и второ не закачат Нефтохим, сега пак на президента партията който е виден путинист каква точно е сами се сетете.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През годините Путин си беше напазарувал политиците на половин Европа включително и България.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-лоша перспектива е да продължаваш да ни досаждаш с наглата си физиономия.Коя си ти,***,та ще ни поучаваш.Марш в Дулово!
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две години вече т н партии на промяната са на власт, но ми кажете с какво животът на българите се подобри?Защо цените в магазините са толкова високи, защо бензинът вече е 4 лв, защо газта поскъпна с 30% при заявка, че щяла да е с толкова вече по-евтина?Защо, защо?
19
5
 
6
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Десо стига сте слугували на ЕС и ФАЩ, герберите и ПП, особенно Киро. Каква зависимост имаш от руската газ, като имаш договор по който трябва да си изпълняваш задълженията. Защо редица страни от ЕС получават газ все още от Русия, защото плащат по начина които Русия определи. Това е така заради противозаконните санкции на един фалирал ЕС и скоро ще усетят тоягата. Но тогава народа им ще се вдигне срещу тях. Стига слугинаж.
18
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До 20 ...Абе ,а успокой се малко. Нещо ти стърчи отзад. Някой *** от герб май ще да е.