Тошко Йорданов не мисли, че изборът на премиер ще е препъни камък за коалицията

Според него Никола Минчев не е подходящ
17 юли 2022 19:28, Нели Христова
59
Тошко Йорданов не мисли, че изборът на премиер ще е препъни камък за коалицията
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов не смята, че името на Никола Минчев за премиер може да обедини четирите партии, доскорошни партньори във властта, за да създадат нов кабинет в рамките на 47 НС.

„Никола Минчев е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той нарушава правилника на НС доста често, а веднъж – доста брутално”, заяви Тошко Йорданов пред NOVA.

 „И трите формации, на които е логично да бъде даден мандатът, и трите сме заявили, че при която и да отиде, ще водим диалог и ще се опитаме да съставим правителство”, каза Йорданов.

Попитан да коментира думите на Любомир Каримански, че той и Слави Трифонов ще минат на по-задна линия, както това са направили Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отговори: „Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. Все още не знам. На едни разговори трябва да има конкретика и експертиза. Ако се стигне до това, е логично от ИТН напред да излязат експерти. Но има и политически решения, които ще бъдат взети като политически решения”, заяви Йорданов.

Той и Слави Трифонов били по-скоро в политическото ръководство на партията.

„И трите формации заявихме, че искаме да сформираме кабинет и ще водим диалог с всички.  Ако не се получи правителство, причината ще е в егото на Кирил и Асен. Ако няма правителство, причината ще е в тях”, заяви Йорданов.

Той обяви и какво очаква ИТН в евентуален кабинет.

„Трябва да се чуваме и ако има различия да се стига до общо решение, а не една от партиие да го изплющява на масата и принуждава другите да го вършат”, каза Йорданов.

Запитан дали името на Никола Минчев е онази обединителната фигура, около която могат да си стиснат ръцете, Йорданов каза: „Според мен – не”.

„Ако четирите партии се разберем, че ще има правителство, тогава ще се води разговора за премиер. Не мисля, че това ще бъде препъни камък тогава”, каза Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Селим Селим преди 1 година
С всеки изминал ден Тошко ми става все по-симпатичен
52
1
 
2
 
! Отговори
Тоше, Тоше преди 1 година
Бедни ми копченатискачо, що не си гледаш шоуто, докато и него още го имаш. Щото освен от парламента, май и от към те бизнеса сте аут. Доста хора се отказаха да дават по 78 стотинки. Аз от самото начало, но много други ви видяха в последствие, какво мекерета сте. Та Тоше, бягай о се махай, не сте гора вие ...
51
1
 
2
 
! Отговори
ИГРИ НА ОЛИГАРСИ преди 1 година
ТОШЕ- АМА НАЛИ ТИ И КОМПАНИЯ СТЕ МАФИЯТА- ТАКА ВИ НАРЕКОХА ВАШИТЕ СЪОТБОРНИЦИ- ЛОШО, МНОГО ЛОШО И СЕГА КАКВО РЕКОХА ОЛИГАРСИТЕ ВИ
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ли, които говориха, че няма да говорят с бсп и Нинова, защото за 12години, нищо не била направила за **изчегъртването на Герпп**?? Тези ли са??
49
0
 
19
 
! Отговори
Пепелянка преди 1 година
Аман от този и неговите простащини!
48
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А бе то е ясно , че здраво ще драпате за съставяне на правителство , защото при избори 4% за вас ще е Еверест.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тошко и мисли са оксиморони
46
0
 
16
 
! Отговори
Как преди 1 година
На тия Герб им свали цената. Бойко каза, че може да даде няколко депутати вместо техните.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Тошко. Никола Минчев е сега прохождащ политик, к не се справи добре със задълженията си в НС. Моментът на съставяне на правителство е повече от критичен. Би трябвало да се изберат супер елитни личности, които да ни преведат през трудните вретена. Номинирането на неопитни новаци, особено за премиер, е крайно неудачно.
44
0
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Че Тошко африкански може ли да мисли?
43
2
 
8
 
! Отговори
Чекай преди 1 година
Са Корни да не се впусне в големи преговори и с Герб, и с Възраждане, та тоя да се види в чудо.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бива тая физиономия на мутренска слуга да се разкара от парламента и да си вади честно хляба. Ако ПП се излъжат пак с ИТН, ще потънат. Изборите са като естествения отбор, премахва ненужното.
41
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Избори и да изритаме Тошко и останалите чалгари от Парламента.
40
0
 
20
 
! Отговори
Не мисли преди 1 година
Само преди 10 дни мандатът беше в ПП и те показаха, кой премиер искат и не преговаряха с ИТН. Тоя на какво се надява? Почнаха да връщат Минчев, за да ги молят да преговарят с тях. Това е отстъпление на ИТН от техните позиции.
39
3
 
14
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Да, позор! Нечуван позор е този *** да си мъдри грозната и *** мутра между портретите на Вазов и Ботев! Да си натиска *** в спасителната лодка на учиндолския "Титаник" и да не мърда много, че като нищо и тя ще потъне! То не че някой ще зареве за национален пердател, слуга на Кремъл, на мафията и на мутрите, които го направиха палач, ама все пак, може да пострада солидният бизнес на сина, мутра като баща си!
38
0
 
12
 
! Отговори
Точка преди 1 година
И тия са поредните обладани от костовистите.
37
21
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Жалко ще е ако ИТН не влезе в следващия парламент. Те са патриоти и ще са в подкрепа на следващия премиер Костадин Костадинов!
36
0
 
32
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Тоя има ли акъл? Свалиха цялото правителство уж заради Киро и Асен, а сега нямало значение, кой ще бъде премиер. Ако имат претенции да казват предварително, а не после да реват, че са в агония и не искат премиера.
35
8
 
8
 
! Отговори
Еврика преди 1 година
Тошко Премиер!!
34
3
 
14
 
! Отговори
Тошко преди 1 година
Йорданов не мисли.