Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“

Тя се срещна с работодателските организации
18 юли 2022 14:38, Нели Христова
142
Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места, информираха от пресцентъра на МИИ.

„Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика" заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. „Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, обявиха те.

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора,опомнете се бе,Газпром,та Газпром,айде лобистите на Путин да ми отговорят- Защо цената на газа за България беше 3.2 пъти по-висока от цената на природния газ за Германия!То е ясно-за какво да преговаря с Газпром, НАЙ-НЕНАДЕЖДНИЯ ПАРТНьОР.Че те ни врътват газта когато си искат.Щом Украйна, която ползва 60 млрд. куб.м , минава без Русия, ние защо да не можем,айде малко да се разтърсим в Черно море, в Румъния има, в Турция има, в Украйна има газ-нали не мислите,че само при нас няма?
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените ще растат драстично.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 ---- "До 2-3 месеца цяла Европа минава на зелени възобновяеми енергии и спира доставките на газ от Русия" ------ Ако съзнаваше , каква глупост си написал . То така става - за 2-3 месеца и хоп всичко минава на зелена енергия . Хоп и падат от небето ветрогенератори .
41
8
 
2
 
! Отговори
фон дер Лайен преди 1 година
"Проветствам включването на македонския език в списъка на официалните езици на Европейския съюз"
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Как само ви преебаха Много беззъби станахте, вече даже и лъжите ви са слабички.
39
2
 
0
 
! Отговори
До Хора преди 1 година
Съм ли съм или пък хич не съм?!! Питаш задочно онези, "който са против Газпром" (1:1 препсина цитат от киментара), в същото време намекваш за вземане от минаващия през страната ни газопровод!!! Почти изкусител го играеш, да не си от...
38
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Виждам, че разни хора са ми сложили минуси на коментара за това, че газ просто няма как да дойде от другаде, защото всичко вече е резервирано. Та ако може вместо минуси, да дадете обяснение от къде точно го виждате? Защото всички енергийни експерти, които са вътре в системата го казват това нещо. Та интересно ми е да науча как разни форумни цъкачи ще дадат реално решение на проблема.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнес няма да има . Единствен бизнес ще са политиката и корпорациите . Това го искат от Брюксел . За тва ни натресоха и партийни субсидии и не реалистични дупитатски заплати и усвояване на обществени средства . Преди като не вземаха партиите субсидии имаше даже повече партии от сега . Бяха над 100 .
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнеса в България е създаден с откраднатите от народа стотици милиарди долара с помоща на ДС.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 "Рекордна селскостопанска реколта в Русия." Въсщност реколтата им от картофи е неочаквано лоша. Даже мениджърите на пародията на МакДоналдс се оплакват, че няма картофи а лошите Западни фирми, които имат такива възможности, отказват да им внасят. :)))) Тепърва ще се налага да лъжете още по-здраво. :))))
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 - затова ли в "tasty period" нямат картофи вече в менюто?
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В западна Европа предстои недостиг на храна.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозирам, че Корнелия и Митрофанова имат задкулисна договора да върнат България обратно към руската тирания, и каква борба със задкулисието е това, Нинова, като ти си част от него и искаш да работиш с него!? Газпром = Путин
31
6
 
14
 
! Отговори
преди 1 година
това е основния зор, отново да ни заробят с газпром. Да ви преседне дано!
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рекордна селскостопанска реколта в Русия.
29
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не знам защо има все още хора, които не могат да съберат две и две. В момента азерския газ ни доставя 1/3 от необходимото количество. Ползвахме го и преди в малко по-малък обем. За останалите 2/3, ако ще ползваме танкери от САЩ, ще трябват по няколко танкера на месец, които ще са на много по-високи цени и с ненадеждни доставки. А и такова количество танкери за зимата, никой няма как да ни осигури понеже вече всичко е резервирано. Без газ по тръбата от Газпром, просто бизнеса ще загине.
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова нещо е загубила ориентация в какъв свят се намира. Още бълнува за Газпром, че и го представя като желание на бизнеса... Така е - идеологизираните червени кхмери не могат да превключат на човешка вълна, вечно са на путинистка такава.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и Нинова искат се върнат руските шпиони и руската газ защо руското посолство затихна нали щеше уж да затваря кво стана ??? Пак ни кроят шапката путинистите и ни баламосват
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът вече е разделен на ресурсни и безресурсни държави.
25
3
 
6
 
! Отговори
ПП = БСП = ДБ преди 1 година
ХВАНАХА ГИ.. И БАЙ ДЪН УВОЛНИ КИРО И АСЕН.........