Аталай: Подведохме се по посланията на Фон дер Лайен да се къпем в неделя

Тодоров е знаел, че изборът му в КЕВР е противоконституционен
22 юли 2022 10:00, Елка Василева
70
Аталай: Подведохме се по посланията на Фон дер Лайен да се къпем в неделя
Снимка: архив, БГНЕС

Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек, само за да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира решението на Конституционния съд за назначението на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР.

Още по темата
"Не всички решения на комисията ще бъдат отменени, защото г-н Тодоров сам беше убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и дори е избягвал заседанията, когато неговият глас е бил решаващ", заяви депутатът пред БНТ.

Според Аталай и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но "знанието му граничело със самонадеяност".

"В това управление като че ли флагманът е: "да променим законите в името на човек". Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август," каза Аталай.

Според депутата цената на синьото гориво през следващия месец така или иначе няма да е евтина, защото управляващите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното в момента.

"Подведохме се по плоскостта на посланията на госпожа Фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са много несериозни и безотговорни. Вие как си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура?", коментира Рамадан Аталай енергийните планове на ЕС.

Когато си недалновиден и не знаеш как да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да направят и сегашните управляващи, каза още Аталай. Процедурата за избор нов председател на КЕВР трябвало да тръгне още вчера.

"Ще ни изиграе много лоша шега, ако изчакаме да излязат и мотивите на Конституционния съд. Изборът може да се случи в рамките на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова решават нещата. Тя ако рече, може за една седмица да назначат същия председател, като пуснат правила за него, като направят процедурите за него", заяви депутатът.

Той отправи послание към хората да излязат на избори и да гласуват, защото ни очаква тежка зима. Сегашните управляващи нямат поглед към себе си, за да видят какво донесоха като криза и незвъзможност за развитие на страната, смята Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 40 , 36 ; Разбира се , че има акъл и е прав ! Най-вече за себе си - да не изтърве папкането , че вече 33 год е хванал калъп , нищо че е от незаконна партия - в ДС добре са го научили ченгесарите , атой явно е бил добър кадър , пардон -ученик...
39
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамазан Калай е Tъп *** та вдлъбнат... а тия дето му вярват просто са продукт на деволюцията ....
38
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом изневерявате на Бойко и Доган ви чака студ и глад. И ако Путин не го осигури те ще го осигурят.
37
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщат се старите години ох че кеф... Ще ви питат в Англия ! Абе вие къпете ли се или така си миришете..? Слушайте господарите си утре може да ви кажат не дишай скъпо е хаха ид*оти :)
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 ... И ти мислиш,че имаш повече акъл от него ли? А пък акъла на тези всичките от ПОДМЯНАТА пак е по-малко от акъла на този умен човек!!! (Не симпатизирам на никоя партия)
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бориславова също е незаконна. Петков е с канацко.
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това обяснява защо ПП ще бойкотират създаването на правителство. Защото ако нещата отечат с това че още август сме аут с газа, те няма да са на власт. Но ние знаем кой носи вина за това. Знаем кой назначи едни хора и кой наруши безброй пъти Конституцията.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Аталай, тия подмянаджии са толкова некадърни, че дори не разбират какви пpoстотии правят всеки ден.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34.. Ама е прав..
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шоп Никога вече герб и дпс! ............. щото те карат да се къпеш всеки ден ли бе потник?
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дъртю от абсолютно незаконния вече 33 год. проект ДпС ,изкарал пенсия в НС , отново се пробва за многознайковец , макар , че още българския не знае ! Вергиле , Вергиле ( агент Вергил от ДС) ,пардон - Рамадане ,Рамадане , не става само с папкане - трябва и акъл ...
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как бунак керим и асан кокорч ще я карат с едно къпане на седмица..
28
1
 
23
 
! Отговори
Киртак преди 1 година
Аз и без това се къпя веднъж месечно. И то - със студена вода. Сега си искам парите от моята въглеродна квота!
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27...Европейците не са свикнали на глад, мизерия, къпят си се когато искат! А съветите,които дават важат само за нас-опитните зайци на Европа,както винаги,но нали си имаме "УМНИК" премиер им се хващаме на въдицата,а те ни ръкоплясат,ръкопляскат....
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно говори Рамадан Аталай! Много умен човек,мисли за народа,но никой не иска да се вслуша в разсъжденията съветите му! Ето такива умни хора ни трябват! ПС: не симпатизирам на никоя партия,коалиция,сдружение....
25
26
 
5
 
! Отговори
ффф преди 1 година
да, унгарците си играят на независими, което ис е тяхно право. време е всички унгарци из европа обратно в унгария и временно замразено членство в ЕС, не може да си правиш каквото искаш и да имаш достъп до общ пазар и еврофондове. или комуниетата, фенове на орбан не ги виждате така нещата?
24
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, европейците не са свикнали на студ и мизерия. Цялото Евро управление ще бъде изметено на зима, като им затракат зъбите от студ не само у дома, ами и на работа.Представяте ли си всяка седмица хората да хвърлят болнични заради студа?Кой ще работи? Кой ще произвежда?
23
4
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Киро си обича да нарушава конституцията заедно с ппТя за него е нещо като -тхТой дори я подписа като чужд гражданин
22
3
 
22
 
! Отговори
Европа преди 1 година
Ес камара буквояди крадливи бюрократи със закони като в БГ кой от кой по абсурдни и противочовешки
21
13
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Никога вече герб и дпс!