Парламентът предлага нови условия, които да спрат Рашков

Коментар на народни представители
22 юли 2022 15:30, Росен Стойчев
13

След 3 часа дебати по редица от предложения депутатите преминаха към гласуването на конкретните текстове, свързани с процедурните правила за избор на нов шеф на Антикорупционната комисия.

В пленарната зала се чуха поредица от предложения и условия, на които трябва да отговаря евентуалният нов шеф на КПКОНПИ. Някои от условията, които бяха предложени на депутатите, са следните удостоверения на кандидата, че не е разследван от КПКОНПИ, възраст до 65 години, декларация за липса на участие в репресивния апарат на бившата държавна сигурност, съобщи Bulgaria ON AIR.

Така на практика тези предложения се опитват да премахнат Бойко Рашков, който е номинация на "Продължаваме промяната" от евентуалния списък за номинации за нов шеф на Антикорупционната комисия.

Още по темата
Тези текстове не получиха одобрението на депутатите, освен това се чуха доста други по-различни и креативни предложения, като например да има удостоверения за психическа годност. Това също не получи одобрението на пленарната зала. ИТН и ДБ днес изобщо не се включиха в дебатите по тази точка.

"Радвам се, че и вие харесахте г-н Рашков. Макар че от изказванията на всички ваши колеги лъха страх, както и от изказванията на ДПС", смята Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

"Борите я тази корупция със зъби и нокти и лошата прокуратура, съд, даже и Конституционният съд ви спират да я преборите, но затова, като видяхме, че падаме от власт, решихме пак да развеем и внесохме новия закон. Ще ви повярвам, че тази процедура и правила не са гласени за един човек, защото със закона, който сте внесли за противодействие на корупцията, предстои да бъде създадена комисия за противодействие на корупцията", заяви Александър Нестеров от ДПС.

"Няма смисъл от процедурни правила. Ние искаме Бойко Рашков още днес да бъде избран за всички длъжности, които обявих. Вярваме на този човек, че този човек е символ на вашата промяна, че той ще пребори корупцията по всички етажи на властта. Изберете го и за министър-председател на Република България. И без това нямате кандидатура", твърди Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом чак пяна им излиза от устите на ГЕРБ и ДПС , значи Рашков е правилният човек ! Толкова са уплашени за откраднатите си пари , че чак забравиха да се прикриват ! Мафията , трудно се изчъгърква , така се е вклинила в прокуратура , съд , общини , та дори и в църквата, под прикритието на уж дарения! Тези са си купили , всичко което се е продало ! Бацето от години си управляваше по телефона , кой да се унищожи , на кой какво да се даде, медии които и сега припкат да записват , бисерите на Бацето!
9
3
 
13
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Много ценен тоя комунделски кадър Рашков за ПП , много!? Чак психодесните се усетиха че влизат в засада с безрезервната подкрепа за тоя червен каtил и дадоха назад ... Честита ви промяна !
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треперят от Рашков - явно има защо ?
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересна цялата работа около Рашков. Значи от 1979г тоя човек все бори престъпността. Първо в криминален съд, после в НСС, после в ДС, после шеф на НСС, после зам министър на МВР, после Секретар на МВР, после Министър на МВР, после в парламентарна комисия за вътрешна сигурност. 43 ГОДИНИ той бори корупция и престъпност. От толкова много борба 22 имота на обща стойност 9 млн ЛИЧНИ и на жена му още 19 млн, а престъпноста и корупцията все ПО ГОЛЕМИ! НО ТОЯ ПЪТ ВЕЧЕ В КПКОНПИ ЩЕ ПРЕБОРИ!
6
23
 
8
 
! Отговори
Берия преди 1 година
Треперете жалки *** от Гроб и резански мутанти.Бойко,ама не от Банкя,ще бъде избран ,за да вкара банкянския *** в затвора....с цялата му продажна свита от ласкатели.И в една килия ще бъдат Данчо Ментата с Томчето Биков-щот са от един край.Кой кого първи ще нафърфори?Струва ми се ,че Биков бая има да пищи първия път.Към тях след време требе да се присъедини и Кошлуков,за да им покаже как се прави знойна ***.Бойко идваааа!
5
5
 
28
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Рашков да прикрива кражбите на Киро и Ококорения ли и други крадци от ПП?Какви са тия ултиматуми,бе,какъв е тоя зор тая дамаджана - милиционер да оглави КПКОМПИ.Има една подробност- ген.Стоимен Стоименов бащата на ПП.близък на Радев,на бащата на Киро-Петко,а зетя на Стоименов е племеник на близка на Рашков Пак в стил-кум,кумица,леля ,тетка,братовчедка...Негодници искат да си присвоят държавата .Марш бе И з.р.О.д.и
4
6
 
19
 
! Отговори
До "българите с преди 1 година
Не, не българите са разрешили, а тези, които ти плащат да пишеш са ти дали текста! Явно си на крехка възраст и не си в състояние да разбереш какъв сатрап е Рашков. Рашков е човекът измъчвал журналистите, за да кажат, кой е направил записа "Танковете да дойдат" на Петър Младенов - БСП/БКП. Рашков е човекът, който създаде и пази мафията през 90-те години, не случайно и сега се увеличиха рязко тежките престъпления! Този човек ли защитаваш!?
3
1
 
22
 
! Отговори
споко преди 1 година
КОМУНИЗМА СЕ ЗАВРЪЩА! СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА! УМНИЯТ ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ, А ЛУПАВИЯТ ОТ СОБСТВЕННИТЕ СИ!
2
6
 
25
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Жалка история. Този дъртак злобен заядлив и отмъстителен ще свърши чудеса. След няколко месеца ще го гонят по жълтите павета.
1
20
 
9
 
! Отговори
Българите са разреши преди 1 година
На г-н Рашков да линчува до кръв до иземване на власта на дпс от политиката и преустановяване на националната сигурност на Република България.