БСП задържа мандата до петък, утре решава окончателно

Изпълнителното бюро ще предложи два варианта на Националния съвет
Обновена: 25 юли 2022 12:29 | 25 юли 2022 12:26, Камелия Цветанова
194
БСП задържа мандата до петък, утре решава окончателно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство до петък, стана ясно от думите на председателя на ПГ на партията Георги Свиленски.

Още по темата


Изпълнителното бюро на левицата се събра днес, за да бъде решено как да се постъпи с мандата за съставяне на правителство.

Във вторник въпросът ще бъде обсъден и от Националния съвет на партията.

Тогава Изпълнителното бюро ще предложи два варианта на Националния съвет. Каквото реши съветът, това ще е, каза Свиленски.  




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: БСПмандатправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
7
 
! Отговори
анонимен юрист преди 1 година
До Ред е на Радев!Като дявола евангелието я четете тази конституция.Според въпросния член радев има 7 дневен срок ДА ВЪЗЛОЖИ на третата избрана от него партия.След като и възложи мандата , НЯма никъде посочен срок в който тя да върне мандаата изпълнен, избирайки мин председател , тогава той има едноседмичен срок според чл 99 ал 2 да предложи мин съвет.Виж решение 20 от 23 дек 92 за тъкуване на чл 99 , по к.д. номер 30 /92 г
95
2
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Корнелия иска да управлява като - тодор живков ако я питате ще ви каже - 45г стигат времето е наше
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха, ха кой петък, коя година? И ако там събранието ви реши да не връщате мандата, какво правим? Със сила и бой ли ще го вземаме? Ей, шумкарска му работа. Захапи властта и не пущай, брей! Никой да не е гласувал за вас, да е гласувал
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е най хитрата партия и не случайно си прави каквото иска! Видни бесепари купуват руския газ и го продават на България за печалба а в същото време БСП ви казва, че други са мафията. Това го може само една много хитра партия която винаги ще живее на гърба на народа. Свиквайте!
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тази конституция за нищо я нямате. Тогава защо аз да спазвам законите или някакви глупави разпореждания.
91
2
 
18
 
! Отговори
БСП И ДБ С ОБЩА БЮЛЕ преди 1 година
ДА КУПИШ ГЛАСА НА ЕДИН РОМ С 50 ЛВ. Е ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА ДАМАДЖАНАТА, А В ПАРЛАМЕНТА ЧИСТОКРЪВНИ БЪЛГАРИ ВЪРВЯТ ПО 500К И КИРО НЕ СПИРА ДА ГИ УБЕЖДАВА, ДОРИ И С ПО 2000К? НО ТОВА СИ Е НАПЪЛНО РЕДНО И НЯМА НИКАКВА КОРУПЦИЯ, ПРОСТО СМЯНА НА УБЕЖДЕНИЯТА СРЕЩУ ТЛЪСТ ХОНОРАР?
90
2
 
12
 
! Отговори
ИЗВОД ЗА ИЗБОРИТЕ: преди 1 година
"ЧЕРВЕНАТА КОРУПЦИЯ" ----БИЕ СИНЯТА И ЧАЛГАРСКАТА ПО....РАЗМЕРИ И ОБОРОТИ !/...те и от Мандата за Правителство -- правят далавери и пари и Рундьо е техния чадър/НУЖНА Е --"ЛУСТРАЦИЯ" или "ФИЛТРАЦИЯ- по руски образец/---за нашите комунисти!!!
89
1
 
5
 
! Отговори
До 82 преди 1 година
В Конституцията в Глава4 от чл.92 са разписани отговорности на Президента.В чл.99 ал.1и2 са отговорностите и сроковете в които връчва 1и2 мандат на определен Министър-председател от 1и2 класирани на изборите партия.В алинея3 на член 99 пише че Президента връчва третия мандат на Парламентарна група която в срока от предходната алинея предлага Министър-председателЯсно е казан срок 7дни за излъчване от ПГ на МП.Ако няма предложен МП Президента трябва да КАЖЕ ще изпълнява ли ал.5 и ще разпусне ли НС
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушава се законността това става ако радев не прекрати днес мандата
87
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувам за БСП и мандата няма да ви върнем. Всички сте мафия, ние ще оправим държавната за една петилетка!
86
3
 
19
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Мисля, че радев ще постъпи отговорно и днес в - 17 ще прекрати червената агония
85
1
 
17
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
РУНДЬО , ПРИКРИВА "ПОКУПКИТЕ НА ДЕПУТАТИ ОТ ИТН" И Е СЪС СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ ЗА КОРУПЦИЯТА С ДАДЕНИЯ МАНДАТ НА БКП/БСП......ХА,ХА,ХАААААААААА......ОЩЕ ЛИ ЩЕ СЕ БОРИМ КОРУПЦИЯТА , БЕ РУНДЬО...???!!
84
2
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Бсп с тия маневри се дозакопа на изборите са вьн заедно с бухалкитеКорнелия унищожи най голямата партия в бг както направиха костов и ристьо с синята идея
83
7
 
7
 
! Отговори
ДОНЯ МОНИКА преди 1 година
УВАЖАЕМИ, ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ПП ГЕРБ, КАКВО СТАВА АКО НЕ СЕ СПАЗИ СРОКА ДОВЕЧЕРА, АЗ СЪМ ВИ ФЕНКА, ОТГОВАРЯЙТЕ МИ ? САМО ГЕРБ!
82
2
 
17
 
! Отговори
КИНОПАНОРАМА. преди 1 година
ГЛЕДАХТЕ - "ОТ ГЛУПАВ ПО-ГЛУПАВ" - С КИРЧО И КОКОРЧО, "НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР" С КОРНЕЛИЯ НИНОВА, "СПОНДЖ БОБ КВАДРАТНИ ***" С РИСТЮ ДЕСАНТЧИКА И "ДОКТОР ЗЛОБЮЛ" - ТАТУИРАНИЯ.
81
1
 
17
 
! Отговори
СМЕХ...БАКЕ.. преди 1 година
ЗА КАКЪВ РЕМОНТ НА СЪДЕБНАТА СИТЕМА ГОВОРИМ----КОГАТО РУНДЬО И КОАЛИЦИЯТА ЮНАШКИ НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА , И ТО "НАЙ-ВЪРХОВНИЯ ЗАКОН" ---КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ!!!!?????.....АБСОЛЮТНИ ЛЪЖИ НА РУНДЬО , БКП/БСП, ДБ И ПП--------НИТО ГЛАС ЗА ТИЯ ЛЪЖЦИ НА ИЗБОРИТЕ ---САМО ДОЛУ!!КОРУМПИРАНА И НАГЛА ЧЕРВЕНА ПАСМИНА С ПАРТИЕН БИЛЕТ И ОТРОЦИТЕ ИМ!!!!
80
2
 
22
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Очаквам днес радев да прекрати агонията на комуниститеНяма време за губене - всеки ден бьлгарите потъват все повече под мьдрото им рьководство
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават да не зачитат законите в тая държава и двете некадърнни партии ПП и БСП.Президента защо мълчи?Явно с някаква причина е съучастник в тези схеми!
78
2
 
20
 
! Отговори
РУНДЬО И БКП/БСП.... преди 1 година
..КОНСТИТУЦИЯТА Я ИМАТ ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ....ЗА КАКВА "ЗАКОННОСТ" ГОВОРИМЕ ТОГАВА...ХА,ХА,ХААА??!!!
77
1
 
17
 
! Отговори
НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТЕ ,БЕ преди 1 година
..ЩОМ БСП НЕ ВРЪЩА МАНДАТА ---ЗНАЧИ ПАЗАРУВАНЕТО НА ДЕПУТАТИ ОТ ИТН---ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА И МНОГО ПАРИ....АМА СТЕ *** И ВИЕ....ХА,ХА,ХАААААААА