Доклад сочи: Нулев успех в борбата с корупцията

Картината на корупцията по високите етажи остава скрита
25 юли 2022 18:45, Росен Стойчев
55
Доклад сочи: Нулев успех в борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

Нулев успех в борбата с корупцията отчита четвъртият годишен доклад на Антикорупционния фонд, който анализира работата на институциите срещу т.нар. висока корупция.

Още по темата
Според адвоката Андрей Янкулов 2021 г. нищо не се е случило на полето на корупцията, била е нулева година.

"Картината на корупцията по високите етажи остава скрита. Водят се производства, които приключват с оправдателни присъди. Това води до притеснения, че виновните не се наказват. Има дела с голям медиен интерес в началото, които се проточват и накрая не се разбира, че са финализирани", обясни той пред Нова Нюз.

Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, посочи, че от АКФ не могат да разберат защо Делян Добрев е махнат от проверката за АЕЦ "Белене", където се губи поне половин милиард. И допълни, че най-висок дефицит на справедливост има в България.

"Поне 30-40% ще се увеличат доходите у нас без корупция. Основната причина е дефицита на справедливост", заяви Станкушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
50%-нагоре ! Лъжеца и крадеца една година се радват!
41
0
 
2
 
! Отговори
Много преди 1 година
си е открита....Никой по високите етажи въобще не се крие....Те непрекъснато нарушават Конституцията и въобще не им пука, че и полицаите ги пазят.....Голям срам сте с тази имитация на "борба с корупцията"...
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвам на доклади за корупцията, направни само извън България, от Брюксел например!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Станкушев?! Този същият който работеше в бившата проруска тв Ден? Неговият доклад е толкова обективен, колкото ако направи доклад за атмосферното влияние на Меркурий върху земята....Чисто поръчково съчинение !
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последните 30 години корупцията стана средство за уреждане на всякакъв тип обществени взаимоотношения и никога под никаква форма не е имало борба с нея. Сегашното правителство не само че изобщо не е имало намерение да се бори с корупцията, а точно обратното - целеше да експлоатира още по сериозно вече създадените схеми. Правителство напълно подвластно на външен диктат не може да се бори с нищо. Корупцията е точно това което господарите очакват да видят и това и става - безсмъртна корупция
37
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Кой го грижа за корупция,всичко е забатачено и оправия без военно положение в тъпата завладяна държава оправия НЯМА!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Тоя "анти"корупционен фонд да не се финансира от Вашингтон с подкрепата на Христо Лодкаря и ПроКопий? За да се хвали Киро Парапета, че не е отишъл на пазар за да се спаси!
35
0
 
4
 
! Отговори
Е, поне това го преди 1 година
спази Кики Гриндера - "нулева" и "корупция" в едно изречение, предизборно... Нека да го отдадем на езиковата бариера, все пак е чужденец, нов внос от Канада :)Куролация да има, лиХмус!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има грешка в доклада, а именно отрицателен е успеха т.е. расте корпупцията или има нови включващи се
33
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Няма как на този етап справедливост да има в общество ,чиято ценностна система е напълно деградирали и приоритетите не са свързани с нравствено- етични категории ,а с това да има далавера и "алъж- вериж".Справедливостта е категория ,която е даденост ,тя не се придобива и който я притежава не живее "лесно" ,но е за предпочитане пред това да живееш"лесно" но в своето пълно падение и безсмисленост.Невероятно звучи сега ,но със сигурност ще има справедливост под една или друга форма на проявлението
32
1
 
0
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 1 година
ТОва става в момент когато всеки е тотално следен вкл по лична карта...личен и служебен телефон..През компютърчета вкл от Брюксел ,От САЩ//Никой не знаел как се ограбват милиарди годишно през отработени схеми на доказано престъпни министерства и ведомства.. НЕ помнели ,немало такива неща в тази Царство - РЕпублика..
31
0
 
7
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Щото въобще няма борба.
30
2
 
8
 
! Отговори
корупция преди 1 година
Няма осъдени за корупция, защото корупция няма. Има КОМИСИОННА. Ако бяхме поръчали Грипен, щеше да има огромна комисионна. Но лошият Бойко предотврати някой да забогатее нетрудово. За това го намразиха.
29
1
 
14
 
! Отговори
Морген преди 1 година
А добрутро! Всеки нормален българин щеше да ви го каже на третия ден от съставянето на това "правителство" преди 7 месеца.
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не разтурим мафиотския модел** Борисов _ Гешев,** ще отчитаме все нулеви години!!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
8
 
! Отговори
За 33 години преди 1 година
промяна, това за новина ли минава в България?Ч... ерв.. бок....и станаха сини айду...и.На скачените честито. На европиидите 6+.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30Това, че има 22 тоалетни или полушава 15 хил.месечнпо не е порок. Но да е със заплата на държаваен служител или всяко твоя законодателна инициатива да "гърми" в Конституционния съд вече си е меко казано проблем.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Делян ДобревАко имаше такъв "губещ"се половин милиард Кирчо от сутрин до вечер да ни е надувал главите. Знам го Станкушев. Естествено мълчи за 9 милиарда, дето се изпариха декември. И отговор няма. И извън политиката, и опозиция, и част от коалицията, и от Президентството питаха и конкретен отговор не получиха. Някакви витиеви обяснения на кое министерство и коя агенци са разпределени, но не и за какво са отишли. Да не говорим, че и сбора на посочените суми не бе верен. И там милиард липсва!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков с 22 та имота той ли да се бори с корупцията или Лена Бориславова със заплатата си от 15 000 лв?
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Кирил а Петков И Асен Василев са все още на свобода след аферите им Гемкорп и МЕТ все ще е така!