Гюров: В този парламент няма реформаторско мнозинство от 121 души

Шансовете за реализиране на мандата не са високи
25 юли 2022 19:52, Нели Христова
61
Гюров: В този парламент няма реформаторско мнозинство от 121 души
Снимка: БГНЕС

Шансовете за успешно реализиране на мандата не са високи, след изтеглянето на „Има такъв народ“ за пореден път от дискусията за правителство. Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред БНТ.

"Направихме необходимото за формиране на правителство, като дадохме възможност да се седне на масата за преговори около една сериозна програма и да се говори за цели и заявки, но те бяха прекратени по един сценарий, който вече става скучен", смята Гюров.

Според него във всеки един момент, когато става дума за разпределяне на големи средства от бюджета или за прокарване на истински реформи в правосъдната и антикорупционна програма, ИТН изненадващо се синхронизират с действията на опозицията.

Гюров каза, че все още не е говорено за персонални назначения в следващото правителство.

"Миналата седмица се проведе първият кръг на преговори, на който се опитахме да се обединим около една програма. Тя включва всички важни законодателни мерки докрая на годината. След като се обединим около програмата, ще говорим за персонални назначения. Но името, което ние ще предложим е на Асен Василев", добави той.

Гюров коментира, че тази седмица от „Продължаваме промяната“ са готови да проведат разговори за състав и структура на правителството.

"В този парламент няма реформаторско мнозинство от 121 души, които да могат да взимат независими решения“, отбеляза Гюров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
пп схемаджии преди 1 година
какъв млад народ който колаборационира с всякакви олигарси и чевени и десни гемкор и други схеми в затвора за газа
44
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
Да,аз гласувах за ПП,и пак ще гласувам за тях.Показателно е,че зад тях е преобладаващо млад народ,е не герберастки изкукали пенсионери.Няма нормален човек,който де не се е убедил в зловещото ограбване,извършвано от герберастите.Само психясал може моге да подържа ГЕРБ.Простащината на гербаджиъте е впечатляваща.Впрегнаха всички зависими медии,за да окалят ПП.Но няма да стане.З за банкянския шебек не ми се говори-да го водят по селата,за да развеселява пенсионери и малки деца.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не е никакъв евроатлантик, а е един банкянски селянин. При Борисов нямаше война, а крадене на еврофондове. Затова улиците са разбити и всичко се скапва месец след ремонта. Прави се фиктивен ремонт за да открадне парите на еврофондовете. С 390 млрд евро, които минаха през ръцете му тръгва трябваше да имаме златни пътища, а те са с напукан асфалт. ДоганДелян си купил яхта само за 5 млн. да си я заврът в ггъза. Нищо не е забравено!!
42
1
 
2
 
! Отговори
Герб преди 1 година
На изборите като моя прогноза давам победа на герб и кабинет с итн и дпс и вьзраждане като конструктивна опозиция заедно с вмро смятам че влизат в парламента след гафа с македонияДб и бсп на чертата може би и пп ще влезне с -5-6%
41
1
 
4
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Неоспорим факт е за мен , че за година управление на промяната няма и една пейка поставена Обаче -10 милярда май бяха ги няма похарчени задавам си вьпроса какво е направрно срещу тяхЗаплатите ли са увеличени построено ли е нещо да предположим че борисов крадял - единственно по негово време асвалтираха улицата ми след живков , нито по времето на - сдс ,бсп или децата имНека ме обори с факти някой жьлтопаветник
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, 70% сте наблюдатели, а после ривете. Ами одете и гласувайте.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А агент Буда като е от ДС и си прочисти досието, те оправи, ако си крал и ти с него.
38
2
 
6
 
! Отговори
Комунистите преди 1 година
Борисов може да беше всякакьв но положи усилия да оправи нещо в страната , незнам прибирал ли е комисионни или не но се строеше правеха се магистрали расширенияДокато при станишев видях единственно вьвеждане на плоският даньк вьрху и без това ниските доходи на хоратаНе сьм гербаджия да не помислите просто исказвам мнение на наблюдател
37
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 1 година
Тия се оправдават с Борисов и Гешев за всички неуредици в държавата, както световните оръжейни производители се оправдават за оръжейните конфликти с недостатъчно производство на ядрени оръжия.
36
0
 
7
 
! Отговори
Комунистите преди 1 година
Едно не разбирам тъкмо си помислим , че сме се отървали от комунистите и докато разберем дойдат техните внуци да ни оправят
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този вечно нахиления главата не го слуша! Твърди,че няма реформаторско мнозинство от 121 гласа,ама през тази седмица щели да решават за структурата и състав на правителството?! Интересно кой ще им го гласува? Умишлено протакат нещата,по всяка вероятност имат да свършат още някоя много *** поръчка от краварските си господари против РОДИНАТА ни! Мерзавците българомразци от Киро-Кокоровата клика и сие натвориха много злини на БЪЛГАРИЯ и народа ни! Колкото по-бързо се разкарат,толкова по-добре!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде вече се разкарвайте няма и да има мнозинство. Дано ви разследват и съдят. Аман вече от тез
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоз някакъв измислен ром
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един ден тоя го бяха поканили в някаква телевизия и той говореше за пачки и кюлчета които уж Бойко Борисов държал в шкафчето си. И говореше така сякаш наистина го вярва :)))Човечецът очевидно е много... обратното на остър.
31
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Има една приказка от Елин Пелин за умник Гюро и умници другари. Решил Гюро да отърве селото от мечката и казал на другарите си да го вържат за кръста и го спуснат надолу с главата в мечата дупка. Като го издърпали бил без глава и другарите му се зачудили дали е имал глава като го спускали, та отишли да питат жена му имал ли е Гюро глава или не.
30
0
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БЪЛГАРИ КАК СЕ СТИГНА ДО ТУК ЧЕ ТЕЗИ ЗАВЛАДЯХА БЪЛГАРИЯ И ГАКА Я ЗАНУЛИХА ЧЕНЕЗНОМ КАК И КОЙ ЩЕ ИСКАДА УПРАВЛЯВА ЗА ДА ПОМОГНЕ БОЖКОВИСТИТЕ ПЛАТЕНИТЕ ОЛИГАРСИТЕ ДЕТО СЕ ВОДЯТ ДЕЛА СРЕЩУ ТЯХ ЗАКРИХА СПЕЦ СЪДА ПЪТИЩА НЯМА ПАРИ ЗА ПЪТИЩАИЗЧЕЗНАЛИОЩЕОТ КОМИТОВА ХЕМУС НЕ ЕЗАЩО ЩЕ СЕ ДАВАТ ПАРИ КАТО ФИРМИТЕ НЕ СА НА ПЪПЪ А БЪЛГАРИТЕ МЪЛЧАТ
29
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще се оправи, когато моделът **Борисов _ Гешев** бъде унищожен. Само когато Гешев бъде свален и Борисов бъде осъден, само тогава ще може да се живее нормално в тази държава.
28
0
 
0
 
! Отговори
Ф.т преди 1 година
Strap on.
27
0
 
8
 
! Отговори
Ф.т преди 1 година
Тоя ще гледа Народното събрание отвън. Може и да протестира за нещо си там " либерално " и " демократично " пък било то и *** в г.з му.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лягаме иставаме със всички гадове, които са ни крали и тормозили. Те са незабравими!!