Румен Йончев: Решенията на ЕС са неизпълними за България

Обяви, че правителството е приело едва няколко закона
27 юли 2022 06:02, Росен Стойчев
13
Румен Йончев: Решенията на ЕС са неизпълними за България

Енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за намаляване на потреблението на газ преди отоплителния сезон. Постигнато е политическо споразумение да се намали потреблението на газ с 15 на сто от август до края на март догодина.

"Сметката все още не е дошла. Продължаваме да поръчваме, а тепърва ще ни направят сметката.

Още по темата
Очевидно за Европа тя ще е висока, но за България ще е доста непосилна, защото на нас ни се налага да играем по цените и правилата на останалите страни членки в средата на най-бедната европейска държава", коментира лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев в Bulgaria ON AIR.

Според него доста ясно се чува от "Продължаваме промяната" посланието, че изборите са неизбежни. Той подчерта, че в парламента няма воля за каквото и да било. По думите му през цялото време, в което съществува този парламент, е приел 5-6 закона.

"Политическата ситуация изглежда абсурдна, защото вече 3 дни България очаква политбюро на БСП да реши какво ще се случва в страната, като че ли държането на мандата променя нещо. Не става ясно, ако го задържи БСП този мандат, какво ще прави с него. Това ми прилича на предизборна кампания", каза Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че днешните решения на Брюксел за ограничаване на потреблението на газ са неизпълними от България. Гостът се съмнява дали правителството работи, защото според него слушаме за решения от Брюксел, но не чуваме българската позиция по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газовата тръба, минава покрай оградата. Когато реших, да се включа по програма, казаха че трябва да им дам котела на дърва и въглища. Добре, че не се съгласих, защото сега щях да правя икономии със здравето си!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Анонимен . . . Петков ли,който управлява от 7 месеца или тези,които Ви управляват 30 години.Всички приближени на ГЕРБ,ДПС и БСП са поне милионери.Лидера на Възраждане от панелен апартамент . . . . . . . . на майка си и баща си излезе в къща на кредит и кара 10 годишен форд! За неграмотни *** като теб неможещи да четат или да помнят, той е виновен, който не е бил и минута на власт! Влез в сайта на Възраждане и виж за какво са изразходвали парите, защото са одитирани и е официално пот
7
2
 
18
 
! Отговори
666 преди 1 година
То правителство няма повече от година......
6
10
 
20
 
! Отговори
Прод промяната преди 1 година
Какво за костадинов - коце е пич ще гласувам за него заедно с семейството ми - видях боко видях киро стига ми толкова
5
3
 
26
 
! Отговори
факт преди 1 година
е ние от близо две години правителство нямаме а имахме едни костюмчета дето запълваха постовете и си сключваха некакви зделки в ущърб на държавата .
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей злобари въртите сучете все в Костадинов да се огледате. Що не кажете нещо за Костов, за Йордан Цонев, за Боко вече казаха той е чист като сълза от ЕС. Другите няма да ги изброявам. Кола за 40 хиляди, баси крупната сума за кола взета на лизинг.
3
1
 
23
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Е важното е че Киро лъжата ще прави парти в петък в министерски, кво му пука за неквинеизпълними неща.
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е типичен пример на азиатска държава, горе ли си - мозеш да крадеш без контрол, това става във всички държави в Азия, задължително всяко правителство е корумпирано. Ние си мислим, че сме в Европа, но управляващите /които и да са те/ , знаят добре къде сме. Затова сме бедни, от окрадените държавни пари от нас, буквално нашите пари отиват в техните джобове, това е "манталитет", ние нямаме думата.
1
21
 
33
 
! Отговори
Бено преди 1 година
По-добре е правителството да не работи, че само поразии ще нанесе.Не трябва да сключват никакви договори и да вземат решения