Филип Попов: На Радев като че му се усладиха служебните кабинети

Зам.-председателят на ПГ на БСП прогнозира спирала от избори
Обновена: 28 юли 2022 09:40 | 28 юли 2022 09:40, Елка Василева
36
Филип Попов: На Радев като че му се усладиха служебните кабинети
Снимка: архив, БГНЕС

"Лицемерието в този парламент взема връх над отговорността." Това каза пред БНР Филип Попов, заместник-председател на парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
Очевидно, че ИТН, ГЕРБ и ДПС не се съобразяват с волята на българските граждани, които не искат предсрочни избори, коментира Попов.

По думите му за пореден път се вижда, че "има друго мнозинство в този парламент".

"Нашата равносметка сме я направили. Неколкократно дадохме своята оценка - висока, позитивна, за работата на министрите и на парламентарната група. БСП беше социалният вектор в това управление", подчерта Филип Попов.

Според него БСП е доказала категорично, че не е партия на статуквото и е показала, че "има държавническо поведение, не тяснопартийно, не егоцентрично".

Попов прогнозира спирала от избори и не вижда работещо мнозинство в следващия парламент.

Той изтъкна, че не е имало реални консултации за съставяне на кабинет и всичко е било "формално и ритуално".

"Като че ли на президента му се усладиха служебните кабинети. Президентът е съучастник в това отново да има предсрочни избори в България," каза Попов.

"Очакваме ревизия. Това е нещо, което явно от президентската институция отдавна се канят да направят, съвместно с новия проект на Стефан Янев", допълни Филип Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъркаш, Филипов и твоя съратник по изказвания срещу президента - Божанков, на когото баща му купи депутатско място в БСП! Не ви е виновен президента, а вие мълчахте позорно за отказа от руски газ, след което Киро ни купуваше газ, включително Liquid Natural Gas LNG с надценка 30-50% и много милиони отидоха. Мълчахте за продаденото оръжие и боеприпаси на Зеленски чрез Полша, с които се стреляше срещу руснаците, а Корни отрече този факт.Замълчахте за 70-те изгонени дипломати. А сега нагло плюете по
28
0
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЦИРК ДИРИЖИРАН ОТ КРЕМЪЛ С ЦЕЛ ПРОВАЛ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА, ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ОТ АЗИАТСКИ ТИП ПУТИН
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.12 ПП очакваше, че ще направи втори кабинет и като видя, че това не стана, беше равнодушен към действията на ГЕРБ и селянката от влашко. Нинова беше наясно,че няма да състави кабинет, но до последно се бореше като *** с тиква. Тя изпитва адска ревност към президента и на инат му загуби една седмица ей така, на инат. Мисля, че в следващия кабинет няма да се вреди, а комунист без власт и без да краде не може да живее. Ще изчезнат след 1-2 избори от сцената. Тя довърши червенушките
26
2
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
президент(чето) радеф ще си състави поредното новото правителство под "мъдрите" настояване на съветници те си от дс и пак ще управлява еднолично и "мъдро" милата ни татковина.Нов сценарий,стара каша,която,докато го търпим, ще трябва да сърбаме,а новият му проект "янев" ще е поредното над*упване към русия.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E Филипе ,Филипе ,много ви се услади властта. От вас нищо не става . На некадърника всички са му виновни. На крива ракета космоса и пречи.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark Чел съм ти постовете. Не се напъвай. Както казах, единствения интересен въпрос е, ако наистина мислеше, е мислията ти е толкова специална, защо се криеш зад "демокрацията"? :)))))
23
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 21. Не знам в какви филми се вкарваш, за какви тактики говориш, кой от какво се крие и какви са тези специални мисии? Аз казвам моето мнение за ситуацията, нали демокрацията предполага правото на всеки да има такова. Ако на теб това ти изглежда нещо много конспиративно, значи.......има специализирани лекари за това. Успех!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На почти всички се услади мутpите да не са на власт.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark "Очевидно нищо не си разбрал" Напротви, много добре съм те разбрал. А това с "мутрите" отдавна съм го разбил. Същата тактика е като руските нацисти, които наричат всеки, които им се противопостави "бандеровец" или "фашист". Какакто казах Радев, ДС и Кремъл ти благодарят. :)))) Само не разбирам защо се криете. Това не е ли някаква специална достойна мисия, която имате, та ви е страх, да се заявите, и се прикривате зад "демократични" идеи? Демокрацията не беше ли нещо много лошо? :))))
20
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ем какво да прави човека ... конституция ...
19
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 19 Очевидно нищо не си разбрал, или не ти отърва, защото явно си гербаджия и разбираш чудесно, че е точно така, както казвам. Продължавай да подкрепяш мутрите, дано поне си заслужава!
18
2
 
3
 
! Отговори
L. преди 1 година
Да, защото президентската република е формулата за България. С Безличния парламентаризъм видяхме докъде стигнахме.
17
1
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Филипчо за пореден път както и госпожа Лъжа смятате че другите са ви виновни! И от името на кой народ говориш след като имахте най малко депутати досега в това НС! А реално гласуваха 30 , а не 100% както беше по ваше време! Осъзнайте се другите бивши соц страницса по добре , защото в тях не управляват комунисти! А при вас се получи тройно управление- комунисти , техните синове и дъщери и внуци и това доведе до краха ви! Вие освен фалити друго не може да правите!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както на БСП се услади винаги на власт да закопават България.
15
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 11. Това е по конституция, властта се връща при Президента, когато по някаква причина няма правителство. Само че не Радев дърпа конците на ИТН. Да не ми кажете сега, че той ги накара да избягат от отговорност когато станаха първа сила и не направиха правителство. Той връчи ли им мандат? Връчи им? Те избягаха ли? ДА! И да, не съм наивен, разбирам точната причина, поради която ГЕРБ-ДПС дръпнаха конците на ИТН да свали правителството.И тази причина са парите от националния план за възстановяване
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 Радев еднолично пробутваше "доверието" си на такива, които "случайно" му връщаха властта в ръчичките. До ден днешен атакува тия, които не го слушат, и бута действията на тия, които му помагат да си консолидира властта. Не съм го чул да каже една лоша дума за Чалгаря: нито когато отказа да състави кабинет, нито когато отказа да подкрепи ткаъв, нито когато излезе с фалшиф претекст (всъщност уличаващите неща бяха за ИТН) от преговорите. Мълчи другаря, щото работят за него.
13
5
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Президента е алчен за власт.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички Радев им е виновен за всичко. Радев свали ГЕРБ. Радев е виновен дето Слави не искаше да прави правителства, после пък събори направеното. Ся след изборите ако не се разберат за правителство пак Радев ще е виновен.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark ДА! Или "не си забелязал", че всяко действие на ИТН пряко или косвено, връщаше НЕИЗМЕННО властта в ръцете на Радев. Не сте толкова наивни, това е СИГУРНО.
10
2
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Ех Филипе,станахте за посмесище.Партиите ви подхвърлят като топка за волейбол.Сбогом.