Ще приеме ли ПП предложението на ДБ за съвместни избори?

Според Камбарев ПП отново ще бъдат първа политическа сила
28 юли 2022 10:46, Йоана Цонева
30
Ще приеме ли ПП предложението на ДБ за съвместни избори?

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че ще направят предложение на "Продължаваме промяната" за общо явяване на предсрочните избори. Ще приеме ли подобно предложение досегашната първа политическа сила?

Предстои да бъдат водени разговори дали ще се явяваме с БСП, "Да, България" или отделно. Добрата новина е, че стана ясно кой от коя страна на бариерата играе. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев пред Bulgaria ON AIR.

"С коалиционните си партньори имаме много добър разговор - нямаме проблеми с БСП и "Демократична България". Проблемът беше с ИТН - когато направим нещо крайно или пипнем, където не трябва, те се дърпат", поясни той.

По думите му фокусът към момента не е насочен към подготовката на нови избори и търсенето на служители за РИК-овете и ЦИК-а в страната, а към работата, която може да бъде свършена, докато все още са на работа.

От отговор на въпрос какви стъпки ще предприемат, докато все още са на власт, депутатът поясни, че ще бъде стартирана процедура за избор на нов шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Според Камбарев разпускането на парламента и обявяването на дата за предсрочните парламентарни избори крият сериозен риск да загубим средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

Относно програмата на "Продължаваме промяната" за евентуален следващ кабинет, депутатът бе категоричен, че ще действат по вече установената такава - спиране на корупционните елементи и пренасочване на средствата към развитие и вдигане на икономиката.

"Можем да правим промяна там, където с партньорите гребем в една страната. В МРРБ не се случиха много промени. Другото място, където не успяхме да направим промени, е съдебната реформа", констатира той.

Камбарев призна, че "Продължаваме промяната" са допуснали и грешки - комуникацията им с обществеността в началото на управлението им не е била на достатъчно високо ниво.

Депутатът смята, че "Продължаваме промяната" отново ще бъде първа политическа сила на предстоящите избори. Той постави оценка 10 по шестобалната система на правителството за всички усилия и обем работа. За свършената работа той оцени колегите си с 4,5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще загуби ако ги приеме. Нека ги приеме, за да види как ще се сгромолясат заради гном Атанасов и Христо.
12
2
 
4
 
! Отговори
Даниела преди 1 година
По-добре да не приема, само ще ги дръпнат още по-надолу. Те не че и сега не са надолу.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За аванта винаги са готови на обединение за да лапат комисионни от посредниците, които сложиха в доставките на газ.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След записа, който уличи Ристьо и ДБ много неща станаха ясни за задкулисието в управляващите партии.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С БСП ПП нямат проблем, защото всъщност ПП са внуците и децата на комунистите от БСП.
8
3
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 1 година
Хе-хе, козел, и какво като сте отново първа политическа сила? Нали и досега бяхте? И какво постигнахте - пълен провал за държавата във всичко? Пак ли да ви дадем власт да правите същото? Защо?
7
6
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Киро никога не е преставал да бъде канадски гражданин . Това с документа от Румъния, който никой не го видя беше абсолютен цирк!
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно Киро вече си е подал документите за канадско гражданство.
5
24
 
10
 
! Отговори
ПП ще са първи преди 1 година
Славундера е неадекватен злобар. Боко е крадлив дебелак. ВГъ3раждане са руски rъзолuзцu. ДПС са етническа партия. БСП е партията на сенилните пенсионери. Просто няма за кой друг да се гласува - ПП дразнят ама нямат алтернатива.
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да са луди! Ристю и Йода отчаяно си търсят начин да влязат в новия парламент!
3
5
 
19
 
! Отговори
дебили българия преди 1 година
ще се опитат да продължат пропадането заедно с ПП защото иначе нямат никакъв шанс да се уредят на софрата.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този го слушам миналата седмица каксрича от трибуната на НС, явно му е по-лесно на Иврит.
1
6
 
15
 
! Отговори
Яко! преди 1 година
Направо трите формации заедно се явете. В името на консенсуса и мъдростта! Как Корни че ви научи на някои номера, а ДБ ще отече у канавката