Скандал на финала: Министрите на БСП напуснаха заседанието на МС

Причината – оферта за купуването на нови 8 броя самолети F-16
Обновена: 28 юли 2022 18:23 | 28 юли 2022 18:22, Камелия Цветанова
196

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите на „БСП за България“ напуснаха заседанието на Министерския съвет. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Днес и сега разбрахме за получената оферта за втората осмица F-16, както и за хода на разговорите. Заявихме, че напускаме заседанието, намираме, че този разговор и решения сега са вредни за България, заяви Нинова.

Тя добави, че се намираме в няколко кризи – икономическа, социална, липсва визия какво ще се случи следващите месеци. Смятаме, че в момента да се обсъжда под каквато и да е форма нов инвестиционен разход, в какъвто и да е размер, за нови осем F-16 е абсолютно недопустимо. Затова напуснахме заседанието на Министерския съвет и няма да участваме в него, обясни Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че „БСП за България“ не желае да участва в тази дискусия в момента. Смятаме, че народът ни се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да преведем България през кризата. И най-малко в този момент е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжие, посочи още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
4
 
! Отговори
kilop преди 1 година
До Хардпаляк ,на всички ГЕРБави кухари все някой друг ви е виновен ,за 12 год ББ кво направи за този народ ,той не краде ,не създаде мафия по силна от държавата не подписва д-ри които закопаха България, при него меже мед и масло нали ? простият народ си заслужава да го управляват прости пожарникари.А кака Корни да я питам за война ще се готвим като дойде тук ли?
148
6
 
3
 
! Отговори
Позор България преди 1 година
Психично болният Главен Прокурор Иван Гешев е изпаднал до състоянието на Рамзан Кадиров да изтезава и убива гейове чрез МВР и негова банда от Перник !
147
3
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Никой не го интересува как народа ще изкара зимата. Особенно ония дето ги продават самолетите.
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този министерски съмет Кирчо си правеше гаргара с БСП и останалите партии. БСП видохте ли се сега какви ги върши вашият кумир също и на президента кумир К. Петков.Президентът ни от къде ги избира все такива факири кумири. То стана вече по зле от управлението на ГЕРБ с такива.
145
3
 
13
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Киро американеца разпродава България ,къде е армията която храним бе ,аааа чакат си пенсионните под някоя сянка .
144
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ не е нужно да споделяш халюцинациите си
143
12
 
15
 
! Отговори
Хард преди 1 година
Нинова се държи така като че ли не участва в правителството което ни доказано това жалко състояние. Нищо не направиха освен че се направиха комисионни.. Тя и Радев ни докараха в задънена улица. Съсипаха държавата и БСП. Нямат ли малко съвест - и тя и Радев се държат все едно нямат нищо общо с харвардците - толкова хора са в недоимък заради Вас - натоварване кармично децата и внуците си. Защото в историята ще влезете с вдигнатите си юмруци към народа.
142
15
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
добронамерено и човешки призовамам *** и руското пАсолство да не прекаляват с райският..и водката,манипулацийте ви нямат стойност!за сибир няма пътници!мечтаят за ..Маями.."глупавият" Стойчков изнесе децата си там!костя прави опити..ама с рубли..трудно,а можем да живеем в сПРАВИДЕЛВ И сОЛИДАРЕН Свят..крадци като дпс,гроб,***,итн,не ни го позволяват по заповед на путин!иска империя,няма е жив да я ползва,заради възраста и Света ни,няма му го позволим!!!манипулацийте с минусите..сега
141
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министрите на БСП напуснаха заседанието на МС --------- еми от гнycни близaчи на cъвецки зaдници кво да очакваш?
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ще гледа парламента вече само по ТВ :)
139
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова плюе Радев че докара Пепе и Дебе на влас а после Нинова плюе Радев че ги сваля.
138
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако мината ИТН не беше избухнала на Кирчо му бяха заготвили втора мина БСП.Изобщо ГЕРБ и ДПС го бяха минирали отвсякъде.
137
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Пуснете писмата за свободата си приятели! С тия нагли копилетаааа оправия има само чрез Хага, само под военен закон. А за крилете на свободата - може и да доживеем!https://youtu.be/jjqtJigvXYc
136
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
И аз не знам как да се почна
135
4
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Все си мисля, че прехода ще свърли когато БСП не влезнат в парламента?
134
2
 
4
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Ама вижте сега господин президент - гледам 460 парчета от "Пътят на изкуството" и виждам в него само 2 %Инфорнография. Демек подбора е муцкааааа как се казва. Пускам си телевизора 98% инфорнография. Звучи като порнография ама не точно. Инфорнография е термин дефиниращ безполезна и безмислена нищоговореща информация -тоест Бла,Бла, Бла,Бла,Бла,Бла Блабла Бла, дрън, дрън та пляс, мижи да те лажем Бла Бла Бла и Бла и мрън и мрън мрън , мре бяхме ние блс Бла и т.н.
133
4
 
6
 
! Отговори
Радж преди 1 година
Не се помни вече Жан икономиста. Много им е широко на младежите с телефончета за по 1000 кинта всичките. А как само спряха европрограмите 3-ойната коалиция. Бойко щипеше с двата пръста - по-малко ама сигурно. А комуниста бате с лопатата😜
132
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Ама вижте сега господин президент - гледам 460 парчета от "Пътят на изкуството" и виждам в него само 2 %Инфорнография. Демек подбора е муцкааааа как се казва. Пускам си телевизора 98% инфорнография. Звучи като порнография ама не точно. Инфорнография е термин дефиниращ безполезна и безмислена нищоговореща информация -тоест Бла,Бла, Бла,Бла,Бла,Бла Блабла Бла, дрън, дрън та пляс, мижи да те кажем и т.н.
131
6
 
9
 
! Отговори
Велинградско биче преди 1 година
Алоооооо Корниииии. Връщай парите да не се случи случка. Цацаров ви баправи за смях, а Гешата още половин година не можете да го бутнете. Пaлячoвци.
130
3
 
5
 
! Отговори
Черп преди 1 година
Ей нищо не става от тези. За следващите избори плащам на други и се връщам. Ха ха ха