Радев "намигна" на Нинова със служебния кабинет

Политолози: Държи се като човек с комплекси към БСП
141

Румен Радев обяви състава на служебния кабинет, който ще трябва да подготви предсрочните избори на 2 октомври. Но ще трябва и да се справя с не една криза, особено в енергетиката.

Ще се справят ли новите министри с тежките задачи?

"Това, което прави впечатление, е, че част от тези министри са били министри в другите служебни кабинети, назначени от президента, или са били зам.-министри, хора от неговия екип. Въпросът тук е подготовката на изборите. Има няколко кризи, едната от тях е свързана с доставките на природен газ. Има големи очаквания към това служебно правителство да предприеме някакви стъпки на започване на разговори с "Газпром". Друга важна тема е, че то трябва да вземе всички превантивни мерки от гледна точка на опасността от руска намеса върху изборния процес в България", заяви политологът доц. Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той коментира състава на служебния кабинет като "анти Нинова", като каза, че не за първи път президентът Радев използва ресурсите, с които разполага, за да демонстрира отношение към председателя на БСП и към ръководството на партията. Според него Радев се държи като човек, който има някакъв комплекс към хората, които всъщност са му дали път в политиката.

"Препотвърждава се една устойчива линия на политическо поведение на Радев. Той връчва всеки един път третия мандат на БСП и явно не е било заради ръководството на партията, а заради нейните избиратели. Поредно доказателство е, че той номинира хора, които са вътрешна опозиция. Неслучайно е изказването на Сергей Станишев с критики във вътрешнополитически план, насочени към БСП", каза политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Любенов смята, че най-вероятно ще видим смени на лидерите след изборите - например в партиите БСП и ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" и със самостоятелно участие могат да победят на тези избори, защото ГЕРБ от 2 години се намира в електорално плато. От миналата година постепенно виждаме спад на твърдото ядро на ГЕРБ, докато "Продължаваме промяната" имат една доста по-широка периферия", казва той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яга изгори листопада
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Нинова и се реве,как тъй и взеха министерстването,така го беше захапала,все едно до края на живота си.Ама,на събра се неподходящи другари,е не говорим за партии,те си бяха на един акъл,тя шлифована лъжкиня в комбина с група тарикати манипулатори много много алчни и себични,група парашутист уж много образовани,а то не било до образование само,когато го ползваш за измами.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
77Имате 130 квадратни метра на Хавай По мое настояване
72
2
 
16
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Надценяваш някои!Мафиотския адвокат Демерджиев обслужващ ъндърграунда и изпълнител на поръчки е много"ориентиран"и много " подходящ за шеф на МВР.Ти знаеш ли му далаверите?То е позор Радев да го назначи,явно не зависи от него,а от един друг до него.А от Минеков" блика" култура та се пръска.Може ли той да е представител на културна институция,то освен платен протестър се представи и като хвърляч на некултурни предмети срещу паметници на културата.Радев не си е взел поука от *** която създаде
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бая голям клепач е пльокнал Радев
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез дуЦенти си позволяват да ни тикат мошениците,измамници марионетки на олигарси,посредници и всякаква корумпирана вихрушка,вкл.и за лични облаги в големи размери,имате ли изобщо срам пред народа след този миш маш,хаос и икономически финансов вакуум който ни оставиха безродниците.Не,няма да избираме Пълен Позор не ги тикайте,това е арогантно.И за последно Киро пак излъга за 7 танкера,поредна лъжа и пак ли"нищо"не се е случило.А кой ще носи отговорност,няма ли да им се търси сметка,какви избори
69
7
 
10
 
! Отговори
сърбайте си попарата преди 1 година
Главните виновници за това, че сме в това окаяно положение в момента вса всички тези бaлъци гласували за вече доказани политически провали като ПП и ИТН. Давайки си гласа за съмнителни субekти като Киро Про100то, Кокорчо, Славун, Тошко Африкански и т.н. е равносилно на национално предателство! И то така и стана държавата отиде в ряката, фактите са си факти, затова и тази зловредна коалиция не можа да прокопса повече от има няма година и нещо! Не стават да лъcкaт и обувките на Бойко!
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
промяната е видна, едно време на такива, които философсват им казваха дървени философи, а сега професори и доценти.
67
1
 
10
 
! Отговори
Диктатора преди 1 година
... както ви намига, така и ще отвори Белене.
66
5
 
20
 
! Отговори
Направо козяк да упр преди 1 година
Много гласуваха за промяната. Подведени именно и от Радев, който сега ще им вади кирливите ризи. Но да гласуваш пак за тях, след явната проява на некомпетентност, липса на капацитет и аматьорщина си граничи с диагноза. После да няма това ни е скъпо, онова ни е неизгодно. Да гласуваш за тях е равно на да подариш независимостта на страната си на трети сили. Ако ще е така, то по-добре да станем 51-ви щат. Така поне ще сме управлявани пряко, а не от канадските регенти.
65
1
 
5
 
! Отговори
То.... преди 1 година
Любов ли бе да го опишеш.... :):)
64
2
 
4
 
! Отговори
ИТН трябва да властв преди 1 година
Искаме чалга Доган Трифанов да е във коалиция със победителите. Слави обичамете като друсаш кокайн и переш кючеци
63
1
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 година
да не и излезе ечемик на другарката нинова от това намигане :)
62
0
 
25
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Чудна снимчица-двамата баджанаци,г-жа Лъжа която с ентусиазъм довлече единия баджанак и го направи Президент.Ама като и двамата са много жадни за кокала почнаха ударите под кръста И ,,умния" електорат напълни Народното събрание с такива като тези .Без умие.
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена ми ми сервира вечерята, после ми намигна. Никога не съм се чувствал толкова уплашен, докато ям нещо. Сега не мога да заспя.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Neщастници, съсипаха хубавата ни Родина. В ада да се пържат всичките до един.
59
3
 
25
 
! Отговори
3 ноември 2022г. преди 1 година
След поредната загуба от ГЕРБ Корнелия Нинова решила да се покрие. Сложила си бяла коса, забрадка и окъсано палто. За да се увери, че е добре дегизирана отива при една бабичка, която продава семки до стадиона и я пита:- Бабо познаваш ли ме?- Да, ти си Kурнелия Нинова! (намигвайки казала бабата) - Как се сети бе, бабо!- Ама Kурнелио, аз съм Румен Радев!
58
1
 
11
 
! Отговори
коз преди 1 година
Нинова е с перука , а отдолу е свраче гнездо .
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на мама.
56
2
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
На Радрв носът много еврейско-турски,бре.