Служебното правителство с първо заседание, какъв ще е дневният ред?

Новият кабинет разкритикува работата на Кирил Петков за енергийната криза
4 авг 2022 07:00, Петя Славова
53
Служебното правителство с първо заседание, какъв ще е дневният ред?
Снимка: БГНЕС

Първото редовно заседание на служебното правителство ще  бъде проведено днес от 10. 00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба. Очаква се темите от дневния ред на бъдат съобщени малко по-късно.

Още по темата

Със заповеди на премиера Гълъб Донев са назначени 25 заместник-министри. Те заемат местата на освободените от тези постове в последния ден от работата на кабинета "Петков", припомня БНР.

Еленко Божков от Стратегическия съвет при президента е назначен за заместник-министър на енергетиката.

Досегашният началник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова - Надя Миланова ще бъде заместник-министър на образованието.

Бившият министър на външните работи Теодора Генчовска ще заеме поста заместник-министър на отбраната, а посланикът ни в Украйна Костадин Коджабашев е назначен за заместник-министър на външните работи.

На извънреден брифинг Донев обяви, че ще бъде създаден щаб, който да разглежда проблемите с енергийната криза.

Росен Христов обяви, че България има газ до края на септември. Седемте танкера, обявени от Кирил Петков, били на ниво оферти.

От своя страна от ПП също излязоха с коментар като заявиха , че за октомври имало договорен слот, а за ноемри имало две опции, които да бъдат разгледани от служебния кабинет.

От написаното от партията на Кирил Петков се отбелязва, че през април е осигурен втечнен газ в Турция и посъветваха служебния кабинет да се възползва от този опит.

От там също така апелираха да не се всява страх сред населението. "Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.", заявиха още от ПП.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
Това заседание на Политбюро ли е ? Къде са портретите на другарите Сталин, Георги Димитров и Вълко Червенков ?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Алоу служебните-- организирайте честни избори и се махайте бе!Кой ви дава власт да вземате сложни управленски решения?? Вие избирани ли сте от народа???
36
0
 
2
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
привърженици на ПП, как боли,а ?
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еленко Божков е бил главен секретар на енергийното министерство от 1995 до 1997 г., когато министър е Румен Овчаров, а премиер Жан Виденов. Ей в това време ще ни връща Румен Радев!
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дневен ред на МС - Газ, газ и само газ. И задължително от Газпром! Гнусни поцелуйковци!
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
здравейте червени дядовци на новонаредденото радево червено правителство
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рундю прави проруско правителство, смята да нагъзи България на русия, за кирливия им руски газ, който ще тече само ако сме послушни...
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дневния ви ред трябва да е организиране на изборите, не се изживявайте като редовно избрано от народа правителство, защото не сте! радев малко да спре с назначения на хора от мафиотското итн, не виждам с какво са заслужили тази чест... и радев да спре да събаря правителства избрани от народа, за да си реди негови хора, че вече стана съмнителен, няма да има президентска република!
30
2
 
1
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 година
На първото заседание дневния ред естествено ще се "занимае" с финансовото положение на "новите"назначени и техните роднини и "приятели" и понеже е Август дали да не си гласуват отпуска веднага...всичко друго не е толкова належащо и ще бъде"разглеждано" след ваканцията!!!???...
29
3
 
2
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
Газта за април кой я договори? Карадайъ ли? Значи, са му осигурени достатъчно гласове за изборите от Киро, Боко и Румката.
28
1
 
6
 
! Отговори
Жега преди 1 година
Спецов засега е непокътнат.
27
1
 
6
 
! Отговори
Редица преди 1 година
Спеца в дневния ред ли?
26
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.........Еленко Божков от Стратегическия съвет при президента е назначен за заместник-министър на енергетиката......... Майко мила, тая е директно назначение на Путин. Рундьооооо, ще си платиш. Ти ще си първият Импийчмънт в България.
25
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Родствени Балкански Богове(Легиони, Армагедони) и Богини(Амазонки), Маги, Магьоцници. Влезте във Вселената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна... Тя е в Нас и Диша заедно с Нас - нашият Божествен Космичен ДНА Дух и престанете да вярвате в последната Религия на Комунизма. Идете на Врък Мусала - преименуван от ислямските навлеци на Мойсей аллаха - МусаАллах - Мусала и възвърнете името му на така както са го наричали нашите деди ХОРБЕЛ - Върха на Хората, играещи Хоро и пеещи заедно в Хор!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този кабинет победата на Възраждане е повече от сигурна! А дано най-сетне!
23
2
 
6
 
! Отговори
das преди 1 година
лекичко започнаха да си дупят на Путин ама лекичко всеки ден по-малко се навеждат. В един момент, ще стане ,че нямаме избор и ще трябва да си платим отново цената заради продажниците.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбът на мира ще донесе мир с мафията на ГЕРБ и ДПС. Този сламен човек ще върне всички фирми на Капъкуле да пазят контрабандата. Девизът му е: Където е текло, пак ще тече. Безлични никойковци, които няма да засегнат нито един интерес. Ще се носят по вълните на мафията на ГЕРБ и ДПС.
21
2
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Милиардери, Милионери, Милиционери! Връзка и взаимен произход, на тия три думи в най-древния език на земята - Българския! Най - богатата класа - Милиардерите създават от простотията, най - бедната класа, раята, робите, крадците - Милиционерите, понеже се страхуват от творците, умната, средна класа - Милионерите.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Създаде се "Гълъбарника на ГЕРБ и ДПС". Гълъбчетата на ГЕРБ и ДПС от втория ешелон ги събраха за "Газпром - газим промяната".
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв дневен ред бе хора,25 зам.министри лапачки които цял живот са били на държавна хранилка-общински съветници,бивши депутати,формации,измислени нач.на кабинети много от тях пенсионери.Какво очаквате,господаря им (Радев)каквото нареди на послушковци те.....