Доставките на газ осигурени само до август, кабинетът търси изход

Ще се работи пълна диверсификация
79
Доставките на газ осигурени само до август, кабинетът търси изход

Проблемът с доставките на газ е много съществен, заяви служебният премиер Гълъб Донев пред БНТ.
Ще търсим всички сигурни възможности за доставки на газ към България, включително през Гърция и Турция, и държави, които не се споменават в коментарите предходното правителство, каза Донев.

Още по темата

"Ние сме отворени и ще осигурим доставките на България от сигурни източници, на достъпна цена, така че да не правим търгове от ден за ден", посочи служебният премиер.

Донев заяви, че много неща не са свършени от предното правителство по отношение на интеронектора с Гърция.

"Това, което имаме като анализ и отчет на "Булгаргаз“, е че са осигурени доставките на газ до август. Това, което се говори, че интерконекторът с Гърция ще бъде готов , защото той ни гарантира доставката на азерския газ. Има много неща, които трябва да бъдат извършени, които за тези 7 месеца не са били приключени - нямаме акт 15, да не говорим за акт 16. говори се за отмяна на надзорния съвет за интерконектора - тази отмяна е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на надзорния съвет. Отменя се, за да бъдат правилно написани имената", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: газГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
абе преди 1 година
какво чакате и какво слушате су-льо и пу-льо, плюйте си на петите и при путин , не слушайте разни американски предатели!
34
3
 
2
 
! Отговори
Баш Майстора преди 1 година
Проглушиха нета, новините с тая газ. Явно са я закъсали с дотациите от братушките. Либерало-комунистите подвиват пеша и каскета
33
1
 
4
 
! Отговори
До Споко 33 преди 1 година
Викаш САЩ винаги доставят каквото сме поискали! Това значи ли, че и танкерите са само на рисунка, като самолетите? Значи ли, че зимата ще се топлим на хартия? Сигурно и якета ще ни пратят .... нарисувани!
32
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да изнемогвам от високи цени и да обеднявам и да студувам, отколкото да бъде роб на Путин и на русия. Газта може да е скъпа, но свободата е безценна.
31
0
 
2
 
! Отговори
А когато сняг..... преди 1 година
.....забръска, що ще чиниш ти зимъска?Иначе мене ми не требе газ летоска, жега е!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме построили Южен поток сега при тази енергийна криза България щеше да е една от най-важните страни в ЕС.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе стига тоя газ,хората не могат да отидат на море,а вие газ та газ.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да бъдем честни. На народа не му пука от къде ще дойде газта, стига да не мизерства на студ и глад, че и безработица. Само платените на западна хранилка продажници им е важно газта да не е руска, та това и да значи народа да фалира. Е, ние нормалните сме мнозинство. Платените са една шепа кресльовци по площадите. Писна ни вече. Стига. Баста. Финито. Нали мнозинството взимаше решение. Мнозинството иска евтин газ, та бил той и от Марс. Ако Русия ще ни го даде, нека бъде Русия.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят е закъсал за газ, всички търсят газ. Лидерите на ЕС обикалят като кyчка визитарка по целия свят да търсят някой да им продаде газ, то беше Катар, то беше Нигерия, но газ няма. Има само от Русия.
26
0
 
3
 
! Отговори
Баш Майстора преди 1 година
Един човек като почне да ти обяснява една работа как няма да стане, значи е интересчия на дребно, с други думи е исполичар. Дошъл за малко, да обере реколтата и нещо да гепне, айретен.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ се изплюха на България с Южен Поток, а българите се гушат свенливо и казват - дъжд вали.
24
3
 
0
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, САЩ са надежнен партньор, не е нужно да имаме договор с тях, ще ни доставят газ и без договор, САЩ винаги доставят каквото сме им платили, добре е, че ние Българите сме със САЩ и живеем добре. Ние бългаите искаме да живеем богато като американци, като маямци, а не като краснодарци.
23
1
 
4
 
! Отговори
Газпром преди 1 година
Произвеждаш и продаваш 2 пъти по-малко на 5-10 пъти по-високи цени. Не е зле. А който не му харесват цените, да купува втечнена газ от САЩ на 20 пъти по-високи цени.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви рубли никакъв газ!България си може и без руски газ!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро нали каза че има газ, че и евтин. Лъжльото се омаза за пореден път. А сега даже нагъл. С Христо лодкаря щяли да недоволстват срещу собствената си политика, като пробват да я препишат на други.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този фон Ристю ще протестира, че търсят газ.
19
1
 
4
 
! Отговори
Гага преди 1 година
ИЗХОД....ПЛАЩАЙТЕ В РУБЛИ.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ще каже че газа у България ще стигне до 15 август.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки спада в производството и намаляването на износа на газ за европейските страни, както "Газпром", така и Русия няма да загубят. Те могат повече от да компенсират загубените обеми поради високата цена
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия доставя близо 200 милиарда куб/м годишно на ЕС. САЩ могат да доставят 15 милиарда, и не е ясно от къде ще ги намери, но и това е нещо. Азербайджан 7-8 милиарда куб.м, като 6 остават в Турция, и обеща на Урсула да помисли до 2027 уж да ги удвои. Катар и Алжир заявиха, че не могат да увеличат, нямат повече капацитети. ЕС ще може да разчита максимално на 20-25 милиарда куб/м газ да замени 200 милиарда куб/м руска газ.