Йорданов: Това е манталитетът на ПП - да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС

Зам. председателят призна, че правителството все пак е свършило полезни неща
6 авг 2022 18:41, Нели Христова
150
Йорданов: Това е манталитетът на ПП -  да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет България да премине на същата схема, по която работят германците, гърците и италианците" с "Газпром", но Асен Василев е отказвал. Това обясни в интервю за БНР заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

"Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре."

Според Йорданов, Николов е опитвал да минимизира щетите, колкото може. "Тогава бяхме коалиционни партньори и не вървеше да се избиваме едни други пред хората."

"Шефът на КЕВР го назначихме в името на коалицията", допълни той. "Ние се примирихме в името на коалицията да гласуваме за шеф на КЕВР един човек, който не отговаря на никакви условия по конкурса."

"Това им е манталитетът - да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС, на седемте джуджета и Снежанка, ако им посочваш някои грешки. Пред тази дилема какво правиш? Приемахме тези щети", заяви заместник-председателят на ИТН. По думите му каквото и да са обещали като поведение, е било спазено, "дори да носи политически щети".

"Вижте колко странно беше! За пред хората и по споразумение министерствата бяха парцелирани. Практически обаче министър-председателят и основно финансовият министър се месеха изключително грубо в работата на почти всички министерства, особено в регионалното развитие и енергетиката... Реално те блокираха едно цяло министерство за 8 месеца, а на всичкото отгоре имаха наглостта да обвиняват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха плащанията, той реално не се е разплатил, а те го обвиняват в корупция", коментира Тошко Йорданов в предаването "Политически НЕкоректно".

"Освен глупостите, които свърши това управление, в което участвахме и ние, и особено нещата, които натвориха ПП-тата, като цяло това коалиционно правителство свърши и полезни неща, не са вършени само лоши неща", направи равносметка Йорданов.

"Сега има служебен кабинет. Много неща на ПП-тата ще излязат. Много неща ще станат ясни. Защо сме излезли най-малкото."

"Никой не обича предателите - използват ги като инструменти, а след това ги изхвърлят с отвращение", отбеляза той относно разцеплението в парламентарната група на ИТН в последния парламент.

Йорданов нарече "поредната партенка" тезата за съвместно явяване на ИТН с ВМРО на предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Обвързаха се заради хатъра на Радев. Да не чупят хатъра на Радев. Помните ли как Румен Радев излезе и каза: "Надявам се да има повече българи като Кирил и Асен"? Радев ги накара да ги подкрепят за правителство. Сега Радев си къса пагоните, че е гласувал доверие на измамниците и се чуди от къде да захваща да им оправя бакиите. Всичко е в батака.
41
6
 
3
 
! Отговори
УПРАВЛЯВАЩА ЧЕТВОРНА преди 1 година
СПРЯХА ПАРИТЕ НА МИНИСТЪРА ИМ 6 ЛМИЛИАРДА И ИТН РАЗВАЛИХА ДОСЛУКА? АКО АСЕН И КИРО БЯХА ПОРЯЗАЛИ НИНОВА С ПАТРОНИТЕ БСП ЩЕШЕ ДА РАЗВАЛИ КОАЛИЦИЯТА. ДБ - И ТЕ РОПТАЕХА, ЧЕ СА НА ДРОБЧЕТА И ЕДВАМ ЕДВАМ СМОГВАТ ДА ОТКРАДВАТ ПО НЕЩО? ТРУДНА РАБОТА Е ДА СЪЧЕТАЕШ ЧЕТИРИМА КРАДЦИ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ, ТРУДНА РАБОТА!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре че беше Дългун да разтури далаверата нс Харвардската шайка.
39
6
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Ти още ли си тука свиньоо , храмът на Тангра и на Краля и тронната зала сте я превърнали във ваша *** и сте я използвали срещу нас. Айдееее куче чибааа... И на всичкото отгоре на нацист сте я дали, чиба твойтаааа майка преди да си усетил що не трябва да идваш тук , а в ЮНЕСКО и при Президента ....
38
5
 
9
 
! Отговори
МНОГОСТРАДАЛНА ИТН? преди 1 година
ТОШЕ, ЗАЩО СЕ ВЪРЗАХТЕ С ТОЧНО ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ И ЦЯЛА ГОДИНА ГО ДАВАТЕ "КОАЛИЦИЯ", ЗА КОИТО СЕГА НИ ОБЯСНЯВАШ, КАК НЕ СТРУВАЛИ НИЩО? НАЛИ СЕ ОБЪРНАХТЕ СРЕЩУ ТЯХ КОГАТО ВИ СПРЯХА ПАРИТЕ И ВАШАТА ДАЛАВЕРА? ЦЯЛА ГОДИНА ПРЕДИ ТОВА, ПО ТВОИТЕ ДУМИ СА ВИ ПРАВИЛИ ЛУДИ КАЛИНКИ И ВИЕ СТЕ ТЪРПЕЛИ ЗАЩО? ЗАРАДИ ДАЛАВЕРАТА!
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко е един много трагичен персонаж
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН се доказаха какви селски тарикати са и те..
35
7
 
7
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Нищожество чалгарско и слузест червей! Лакей на сарайско-банкянски мутри и мафиоти и изпълнител на мокрите им поръчки! Напусналите чалгарската ви сбирщина са достойни българи, а не слуги на сикаджийската мутра, на сарайския ви началник и на фалшивия "натовец" - национален предател! И никой не ги е употребил, нито изхвърлил, те са приети във всяка една политическа формация, отхвърлила теб, нищожество чалгарско, теб и Сакатото чудовище! Затова ти си на бунището, не те!
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ИТН все някой друг им е виновен. Те са безгрешни и винаги прави. Шопска и чалгарска наглост се казва тяхното поведение.
33
5
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Някога било , сега не било - кажи на папата и на Иисус Христос тия приказки съпроводени с два вдигнати средни пръста : някой неща не бива и не могат да се опитомяват, някой неща не бива и не може да се разкриват и някой неща не бива и не мое да ги имате!
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно Ферари с цвят кармъзъ за мен. Скъпа газ за вас.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както знаете изборите ще бъдат платени от разпродадените имущество на Трифонов, Тошко и Балабанов
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са чужди агенти, узурпатори на властта в България. Шайка, случайни бушони нагласени да извършат пъкленото си, продажно дело разпоредено от западните господари като за награда откраднат, което докопат. Безморални плъхове, които без да им мигне окото щяха да ни вкарат във война с РФ, за малко... И вие защо им станахте патерица?!? За далаверите, за морала, за отмъщение, от дребнавост и наивност?!? Много бързо трябваше да разтурите седянката!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП направиха тиквата да ми изглежда по-малкото зло.
28
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Слави е старо куче и още в началото надуши що за стока са , но слава богу , че им би шута преди да е станало твърде късно.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще е следващия когото Слави ще изчегърта?
26
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Айде да си не припомняме кой кво използвал и новобългарска история!
25
4
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Ти май не си разбрал какво съм ви казал: Аз не съм расист, мразя всички ви еднакво и това важи в особена сила за всичките християнски църкви колкото и да са на брой вече. Предупреждавам че ми лазиш по нервите и учтиво и възпитано те подканям да си тръгнеш ! След два часа няма да съм нито възпитан нито учтив!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йорданов, ти не си ли поддръжник на Бойко и ДПС? Или не ти харесва , че някой като ПП ти казва истинаТа в очите, понеже двамата със Слави сте огромни лицемери!
23
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Едно огромно БЛАГОДАРЯ на Слави , че ни отърва от"умните и красивите", които неистово се опитваха да ни набутат в тресавище от което едва ли има излизане.