Минеков: Приоритет в културата ще са недовършените неща

Идвам с добри намерения, важен е бюджетът на ведомството
51
Минеков: Приоритет в културата ще са недовършените неща
Снимка: БГНЕС

Нещата, които останаха недовършени ще са приоритет, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той участва в тържественото откриване на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в град Копривщица.

Следващия петък ви каня на пресконференция и ще кажа всичко, което трябва да се свърши, каза Минеков. Той уточни, че недовършените неща не са малко.

Идвам с добри намерения и ще разберете, че това, което предлагам, трябва да стане. Аз няма да успея за два месеца, но този път ще го направя така, че който влезе в министерството не да се движи по неговото желание, а „по принуда“ да извърши всичко това като едни добри намерения, допълни Минеков.

По думите на министър Минеков един от приоритети е бюджетът на ведомството. Той не е това, за което мечтаехме и за което се договорихме, подчерта той. Миналата година поканих представители на всички политически партии и те се съгласиха да увеличим стъпката в бюджета с 0,2 и се чувствам „ударен“, защото това не се случи, каза още служебният министър на културата. Проектът за бюджет на последното правителство беше 165 млн. лв., припомни проф. Велислав Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Велислав Минеков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Диана. Разбира се резултатите не са трайни при добри намерения на БСП - резултатите са трагични! .Трайни са пораженията в тях, наистина...БСП отново се бори със зъби и нокти за власт. - трети опит да използва преврата си!.. Внимавайте как гласувате октомври - никакви БСПта повече в политиката! Който много говори, малко работи! БСП И СИЕ ВЪН от ПОЛИТИКАТА!
14
2
 
10
 
! Отговори
Киро простото преди 1 година
Що бе Минков???? Просто Наско всичко е оправил.....
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след дрогирания и тоя пак същия ковчег сега културата закрииивай .. станахме президентска република
12
1
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Значи БСП /Минеков/ си признава, че не е свършила много неща " миналия път"..Обикновено, такива неща не се свършват и следващия път при тях...Още повече че ТОЗИ път Минеков идвал с добри намерения - колкото по-добри са намеренията на БСП, толкова по-трайни са резултатите!..Той явно сам подразбира нещо смътно, но не може кон с капаци да види слънцето..
11
3
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
- Идвам с добри намерения???.../// Идвам с бесилки и ковчези???...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ревизия на Наско? Ами ако беше паднал насмъркан от прозореца на 5-ия етаж на министерството? Кой е махнал решетките от прозорците, че да изпадат министрите?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** тоя и професор ли е?!
8
3
 
12
 
! Отговори
Работодател преди 1 година
Толкова ли не можаха да намерят работа за Минекян ? Та той отлично щеше да се справи на гробищата - той може и да прави ковчези , освен да ги разнася по София . Не е ли срамно такъв културен инвалид да е министър на културата ???????? Наистина ли културните дейци на България ще му целуват ръце ??? Наистина ли ???? Горко и на Родината !
7
3
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Че той какво е започнал, че ще трябва да го довършва? Освен да ходи по телевизията и да заплашваше с уволнение директора! Или да ходи на крака до партийна централа, за да гони опозиция от партийния офис! Много жалка фигура! Фигурантът Радев явно яко го е закъсал откъм кадри!
6
1
 
10
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 1 година
Кошлука вече се тресе от страх ! Този Минекян ще възстанови "културата" на гробаря от площадите на София ! Интересно, културните дейци на България , колко ли са горди да имат за началник такава простотия ?
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя баща му почина на 93 години. И тоя ли ще го търпим до 90. Дърти Комунисти със здрави корени. Сатаната ги държи. Нали не си мислите че този Атеист вярва в Бог. Няма Комунист набожен аз поне не познавам. Бойко се прави на набожен. Мисли си че ще изкупи греховете си като се кръсти и като целува ръцете на поповете. Най лошото е че от нашите данъци раздаваше милиони на тези попове Няма опрощаване на грехове когато са налравени умишлено. Бог прощава Грях ако е направен неволно или по принуда.
4
3
 
15
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
"...Идвам с добри намерения и..." Най-доброто намерение е да си отидеш с тях. Омръзнало ни е от комунистически културтрегери.
3
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше започнал нещо хубаво професора преди- да изгони ГЕРБ от сараите им в НДК. Не му стигна времето тогава, дано сега го направи
2
2
 
5
 
! Отговори
:[) преди 1 година
Липсваше ми психотичният му смях. Дано пак да започне да се заяжда с Кошлуков.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да са започнали хубави неща.