Надежда Йорданова: Борисов уби съдебната реформа през 2015 г.

Времето не достигнало за закона за разследване на главния прокурор
6 авг 2022 17:37, Нели Христова
83
Надежда Йорданова: Борисов уби съдебната реформа през 2015 г.
Снимка: БГНЕС

“Уважавам дълбоко усилията, които положихте като министър”. С тези думи служебният министър на правосъдието Крум Зарков прие държавния печат от предшественичката си Надежда Йорданова във вторник.

Гордея се, че създадодхме нови изисквания как младиге юристи да придобиват специалността "право". Не ни достигна обаче времето за закона за разследване на главния прокурор, призна бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова пред Нованюз. Интервюто е било дадено час преди тя да предаде във вторник държавния печат и съответно поста на служебния министър на правосъдието Крум Зарков

Според нея по приоритетите ще има приемственост с Крум Зарков.

Най-голямото предизвикателство ще бъде войната с Украйна. "Разбира се, да организира честни избори и да не допусне лошите практики за купуване на гласове", добави тя в отговор на въпроса кои са предизвикателставата пред наследника й.

"Най-големият ми страх е България да няма избрано редовно правителство и действащ парламент", каза още Надежда Йорданова и препоръча да не се чертаят твърде черни картини.

"Борисов уби съдебната реформа през 2015 г." , каза още бившият правосъден министър. Според нея тогавашният "исторически компромис"  докарал нещата дотам, че се очертавал един административен елит, което било недопустимо, а не бил постигнат напредък по отношение на съдийското самоуправление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
ВСИЧКИ ЦЕЛУВАХА ГАЗА НА БОРИСОВ ,но се натровиха с ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИТ !!!
67
2
 
3
 
! Отговори
До ангелона преди 1 година
Точно шефа на Надето беше министър при Бойко, викаше му шефе. СекЛецарката на Ристьо не е по различна. Само кудкудяка и не прави нищо.
66
7
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ГЕРБ и компания "убиха" не само съдебната реформа ,но и цялата държавна администрация и сформираха групи на зависими от тях хора действащи ,като ОПГ за поръчки от всякакъв характер.Успяха да превърнат обществото ,като цяло по техен "образ и подобие" ,като разбира се затова причината са не само те ,а личностните качества на тези "хора" - способни на абсолютно всички престъпни низости в името на жалкото си съществуване!
65
3
 
8
 
! Отговори
Умнокрасив преди 1 година
Йорданова,ти се помъчи да съсипеш всичко,но не ти стигна времето.Айде сега хващай Бойкикев под ръка и да му станеш пак секретарка,за друго не ставаш!
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намаза филията стига толкова. Изпълни си задкулисната роля да блокираш и съсипеш съдебната реформа.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици трябва да се проверяват от КПКОМПИ и при встъпване в длъжност и след напускането им. Освен това трябва да проверяват колко от родата са започнали работа и къде след встъпването им в длъжност, както и информацията да се публикува. Доста интересно ще бъде за избирателите
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Квакачката от Разград не свърши нищо освен да кудкудяка. Е сигурно е успяла да спести за някой луксозен апартамент и да уреди родата със спокойни служби и тлъсти заплати, но за правосъдието си е кръгла нула.
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това и беше славата на Надето, сега да си се връща, като секЛецарка на Ристьо, докато още може. Последните години министрите на правосъдието са потресаващи. Никому неизвестни хора в юридическата общност без елементарни правни познания ги слагат за министри.
60
1
 
12
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
Надкееее ,некадърни сте и не можете да се намажете на малкото пръстче на г- н Борисов - освен да лаете,плюете и храчите друго не можете ! *** !
59
2
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Браво 57 НЯКОЙ; , точни и истински думи за сладурката Йорданова !! Нещо да направи през това време , освен да лае по поръчка !! Добре / за сега / че се ;урина !!!
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без съдебна реформа, мафията винаги ще управлява държавата, докато се усетите, България ще е едно ужасно гето, ще стане 3-4 милиона, предимно неграмотни роми
57
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов никога не е искал съдебна реформа, това значи да търка наровете, знае какви ги е вършил. Ако искаше съдебна реформа имаше 12 години и сериозна сила в парламента, просто как се краде при работеща прокуратура.
56
6
 
20
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Само със сластна и перверзна физиономия "реформа" не се прави! Тази не е свършила работа и за пет лева, освен да излезе и да лае нескопосано срещу Главния прокурор! Вопоюща неадекватност и липса на юридическа култура! Явно олигарсите и мафията яко плащат, за да викат..."Дръжте мафията"! И на Крумчо основното ще му бъде да лае срещу Гешев, щом Фигурантът го е назначил! Фелдфебелът Радев отдавна заяви, че имал повече доверие на Черепа/$$$/, отколкото на Гешев!
55
18
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
доибре де,аз наистина не мога да си обясня защо ТРИ пъти не допуснаха ПРЕСКРОМНОТО ми мнение,че Тиквата,за дванадесетте годин унищожи не само съдебната реформа,но и всички КРЕХКИ ОСНОВИ,на които все пак се държеше държавата?!
54
1
 
7
 
! Отговори
gosho преди 1 година
nadke,bojkov te tursi .za nyakavo resto stavalo duma.
53
2
 
23
 
! Отговори
фатално привличане преди 1 година
и тая се събужда и ляга споменавайки Борисов :)
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марионетката на престъпните олигарси продължава тиражката срещу неподкупния гл.прокурор.Голям " успех" и реформа е да затриеш делата на мафията и да твърдиш че бориш с корупцията,след като на практика я генерираш.В никоя европейска държава не е закрита специализирана прокуратура и съд и във всяка държава ги има,но тук пречат на мафията.
51
21
 
2
 
! Отговори
тиквоча е преди 1 година
Развързал кесията.Всичкото герботрол се лепнало да хвалят безгрешния бочко.Ама власт за тоя неандерталец през крив макарон.Всуе се хабите.А на тиквения цар -язък за парите.
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кривата ракета........На Ристьо Борисов му пречи, на Надка - "мафията". Как пък на некадърниците все някой им пречи.
49
18
 
3
 
! Отговори
ми по мръсен преди 1 година
До ЗозоКомундел от твоя боко има ли бе.Партиината книжка на бкп в джоба за всеки случай.Кой напусна мвр за да остане член на бкп.Или опорки а.