Темпото по Плана за възстановяване не било добро

Вместо 22 има приет само един закон
37
Темпото по Плана за възстановяване не било добро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, каза по Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други, посочи Пеканов.

При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане, уточни вицепремиерът.

Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата "ОИСР" и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа, каза Пеканов.

Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, правим всичко възможно нещата да се случат в срок, заяви Атанас Пеканов. Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения, посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: планПеканов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Тоя не беше ли министър и при Киро? Тогава не беше толкоз приказлив, но сега много активен нещо.
17
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Кирчо каза че "цъфти ме", сега ти казваш че вече сме "увехнали"? Кое е истината?
16
1
 
3
 
! Отговори
перко преди 1 година
Другите държави вече втора година получават пари по пана за възтанвявен и развитие, а ние правим промяна как да крадем! Цялата промяна се състои в това: Крадеца да вика, дръжте крадеца!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М.Кунева когато с ЕС отваряла,преговаряла,спорила и уеднаквявала,затваряла преговорни глави и точно по тез направления на парламентарно-административна-съдебна система нали точно по тези закони и заради тях се представи с добър резултат,че необходимите закони от законодателната рамка за присъединяването са приети по същество в рамките на преговорите с предстоящи за приемане закони преднарчетани от рамката в процеса на преговорите остави за приемане на тройната коалиция що бяха тез от 22 закона.
14
0
 
5
 
! Отговори
ЧалгаПитек преди 1 година
"Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция". Слави трифонов
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законът за личния фалит е неморален и в дългосрочен план ще е деструктивен за България, и без това има доста на социалки. От ЕС ли ни натискат и за него, за да ни дадат някое евро
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителствата на Радев управляват 18 месеца а това на ПП 6 месеца. Така че недоволните, които са много по написаните коментари да се обърнат към президента си за когото гласуваха миналата година.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Службашкото правителсво на Радев ще ускори темпото до скоростта на светлината.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво общо има личния фалит с плана за възстановяване?!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой тук веднага търка като види думата "болшевист". Ясно кого обслужвате..
8
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Дай газ със 200 ба Петкане имаш ли книжка :)))
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До лъжеш! --69 милиарда лева , ама на хартия! реално няма нищо..
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами от търкане на парапети не остана време за друго..
5
15
 
19
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Да се връща Бойко . Да си върнем България
4
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че двете американски партии ПП и ДБ работят за война с Русия... При това положение, колониалната територия Бъу'геу'иа хептен няма да я бъде, затова всеки трябва да направи още от сега своя избор!
3
25
 
11
 
! Отговори
лъжеш! преди 1 година
Лъжеш, комунистическо и ДС- изчадие, лъжеш!БВП е 69 милиарда лева, с 2,7 милиарда повече от миналата година, Асен Василев остава пълна хазна и много изплатени дългове, натрупани от от "кадрите" на сикаджийската мутра и сарайския милиардер, които вие сега ударно връщате на власт!! Лъжеш, за да оправдаеш безпричинните смени на областни управители, на НАП и Митниците, защото те поведоха борба с престъпниците! Нищо, Червенушко и кремълски лакей, българският народ скоро ще ви върли!
2
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Давай, адаш! Ти си от малкото свестни млади хора в тази държава.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо някаква бройка на закони е в плана за възстановяване? Пак ли ще харчим едни пари без нищо черно на бяло? С толкова пари може наистина да се развие реално производство на зеленчуци, плодове, зърно, мед, птици, животни и всичко. Ние сме се литнали закони да променяме!