Мирчев: Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина

Страната се нуждаела от общ политически субект
38
Мирчев: Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина
Снимка: НС

България се нуждае от общ политически субект, убеден е Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната", поясни той пред Нова телевизия.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу опитите за скрита преориентация на страната към Русия.

"Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не сме участвали в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно зависима. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ", каза още Мирчев.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от "Газпром".

"В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен. Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина, някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Ивайло МирчевДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя път не са му сложили снимка ... много предвидливо! Значи хората да гласуват да който преценят , а ще получат едно обединение от почти всички партии ...? Плюс герб и ДПС, които ДБ ги атакуват постоянно ... хм, тогава за всеки случай ще гласувам за Коцето! Щом всички останали ще се обединявате да се нагъзите на запад!
4
2
 
24
 
! Отговори
За преди 1 година
всеки друг бих гласувал - турци, марсианци, пр0кажени, само оная настъпана жаба и национален предател Атанасов повече да не е във властта!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ицката и Мирчев са хитри - искат да сеалят рязко процентите избирателна активност па Бойко ще почерпи, пак :)))
2
2
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Единственият ви шанс за властта, е да преплувате с Ристьо Трътката до Росенец и да се примолите за парче от баницата!
1
5
 
21
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Тоя иска СДС-2. Пак няма да напълните и един площад бе, Мирчев!