Служебният кабинет стартира с нови, по-високи заплати

Президентът вече се разписва срещу 10 290 лева
Обновена: 13 авг 2022 22:11 | 13 авг 2022 22:05, Анисия Иванова
141
Служебният кабинет стартира с нови, по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се оказа с нови, по-високи заплати. Причината е, че се е вдигнала средната заплата в обществения сектор, от която зависят възнагражденията на държавните мъже и жени, съобщава Нова тв.

По данни на НСИ, ако премиерът досега е взимал 7523 лева, възнаграждението му вече скача с около 450 лева - до 7974.

Промяната при министрите - те вече ще се разписват срещу 6688, вместо досегашните около 6300 лева.

Най-сериозно се отразява повишената средна заплата при президента. Месечно той вече ще получава 10 290 лева, а не 9700, колкото е възнаграждението му до момента. Всичко това е без допълнителен клас прослужено време и други добавки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: кабинетМСзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста ниски са тези заплати, на ниво служител в администрацията в някоя нормална държава.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли причината за тия стъкмистики и фалшиви цифри за средната работна заплата - нарочно ги надуват за да може държавния сектор да си гласуват още по-високи заплати.
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А приходи в бюджета реални НЯМА. За по малко от година -12 млрд кредити. С половината комунобизнеса си покри собствените кредити, а другата половина се раздава за замазване на очи и осигуряване на гласоподаватели. Така, че харчете смело, осигурени сте до изборите. После? - и траурните агенции трябва да се хранят
90
1
 
3
 
! Отговори
До МНЕНИЕ преди 1 година
Хубаво, но тогава просто постоянно ще гласуват вдигане на минималната заплата, което освен инфлация, ще причини и трудности на бизнеса, а оттам и на икономиката на страната. Друго решение трябва
89
3
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Заплатите на Държавните Служители са спирала за Инфлацията - колкото повече се вдига Заплатата им , толкова повече се увеличава средната работна заплата - тоест - като свлачище е . Това трябва да се промени - Заплатите на Партийците трябва да са вързани към Минималната Работна Заплата .
88
6
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Това не го прави промяната,а въртиопашкана фърчилана,която е на власт в момента.Промяната вдигна пенсиите,което буцана не го беше правила от десетилетие.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита промяна!
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
600 лв увеличение за прецедента-почти една минимална заплата!Аз бих го изолирал да живее с 600 лв за един месец,да видим как ще я карат с ку ку Деса...
85
5
 
15
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Най-обикновен депутат от промяната ми е съсед. Преди седмици след няколко бирички пред блока ни информира, че се изнася. Закупил си апартамент срещу министерски съвет. Много добра придобивка за шест месеца мижава депутатска заплата. Това за всички, които чакат промяната да ги оправи. Тя оправя първо себе си. А вие..ще почакате. Да не кажа, че няма да ви дойде реда.
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ще се откаже от увеличението, той е честен и трудолюбив руснак.
83
3
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
РАСИСТА голям шеф на УЕФА ЧЕФЕРИН се възмути от запада при Тръмп и каза:"Заповядвайте направо на Реджеп Тайп Ердоган турската му червена армия да нахлуе във България и да изтреби целия български етнос вместо тоя пошъл футболЦИРК...Цска тире София от ДЖАМИЯТА на ЧЕРВЕНА ТУРЦИЯ съвместно със словенското ГУАНТАНАМО за геноцид на източноевропейците Любянка,Люблянка или "Олимпия"Любляна ИДВА да Ви изтреби до крак с думите на Доналд Тръмп в дебата срещу Хилъри Клинтън:"Ако те победя ТУРЦИЯ над ВСИЧКО"
82
2
 
10
 
! Отговори
ЖороИлиевПрякоОтАда преди 1 година
Да, и освен това всеки министър със служебна ЕС-класа, шофьор и охрана.
81
0
 
12
 
! Отговори
Пунгери преди 1 година
Заплатите се увеличават с отваряне на нови работни места и приходи. Нищо не правят, увеличават бюджетните заплатите и приходите от данъци и осигуровки. Спецов 2021 г. при предишните служебни си е купил апартамент в Дубай за 1,1 млн.
80
2
 
3
 
! Отговори
ИСУС от НАЗАРЕТ преди 1 година
Около 1030 година НОРМАНИТЕ приемат Христа!Първото им бойно кръщение е като съюзници на Византия да ударят драв пердах на хората на Римските Папи!1054 е разколът в Христа!НОРМАНИТЕ постигат зашеметяващ разгром над Исляма в ЕВРОПА като до 1062 успяват да ОСВОБОДЯТ цяла Италия и всички италианци от МЮСЮЛМАНСКО РОБСТВО! и Норманите са 1062 то ест 6 февруари или 26 април то ест НАЗАРЕТСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ!!самозакриват се покрай ЧУМАВИЯ ТУРЧИН проклинайки Рим и Папите като олицетворение на САТАНАТА
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха хаааа
78
2
 
23
 
! Отговори
Сива преди 1 година
До ЕСамо, че шлосерът в Германия реално работи и произвежда, докато нашият министър си бърка в носа, докато се вози в бронирана кола за 300 000, която ти си платил. Готино ли ти е, а?
77
3
 
3
 
! Отговори
Ееее преди 1 година
Енергийния министър остави катамарана и гръцкия гурбет заради Вас! Знаете ли колко баби щяха да му вържат, а вие искате и за без пари ?
76
2
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
"Всичко това е без допълнителен клас прослужено време и други добавки." -- 'баси комунистическата отживелица, да плащаш на някой, понеже проспал известно количество години... После защо имали възрастова дискриминация...
75
15
 
5
 
! Отговори
Е преди 1 година
Колко според вас да взимат министрите? Нали тук разни се хвалят, че взимали по 10000, че и повече. Смятайте, колко сме зле като държава, ако министрите ни взимат по 8000. Какво остава за обикновените хора. Демек министър тук, взима колкото шлосер в Германия.....
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нищоправене по-големи заплати...