КПКОНПИ отговори на Слави за недекларираните приходи

По-рано лидерът на ИТН обяви, че е бил глобен
18 авг 2022 16:20, Нели Христова
59
КПКОНПИ отговори на Слави за недекларираните приходи
Снимка: БГНЕС

Прилагаме разпоредбите на закона спрямо всеки, който не го спазва. Така лаконично коментираха от антикорупционната комисия твърдението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че си е платил глобата за това, че не подал декларация пред институцията, съобщават от "24 часа". От КПКОНПИ отказаха повече подробности с аргумента, че биха се засегнали лични данни.

Още по темата

Трифонов обяви по-рано днес във фейсбук, че си е платил глобата заради това, че не е подал данъчната си декларация.

Ето какво пише в поста той още:

"От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш”.

Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на този въпрос (б.р. "колко пари има Слави"). И така е редно. Направени са ми много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно. Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона.

Не съм!

В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията".


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
2
 
! Отговори
Sisi преди 1 месец
Олиго....френа невинен,като девица, леле, да му се не нагледаш и не наслушаш на този" честен " извра....теняк, миличкия ,трогва до сълзи....
52
4
 
8
 
! Отговори
Хорейшио преди 1 месец
Бай Славуне, пенсионира ли се вече бе, мой? Нито шоуто си водиш, нито в парламемта се явяваш, нито на турне с бенда си ще ходиш? По фейсбук не става, мой. Или бъди активен и се изявявай, или се скрий.
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А суверена знае ли? Защото те ти се доверяват.. не контролния орган.. Те ти се доверяват да им опрвляваш живота, а теб те е страх да им довериш колко пари имаш... а уж с честен труд си ги спечелил
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчо , трябваше да си на ясно, че щом си решил да влезеш в политиката си длъжен да декларираш доходите си ! Органите може и да ти знаят имуществото , но не те ще ходят да гласуват на изборите ! Щом укриваш имоти от тези на чийто глас се надяваш на изборите , ние какво да си мислим ?
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единия подава лъжлива декларация и се подиграва с конституцията, другият не подава декларация за да укрива доходите, а ние ги избираме да ни управляват, да въведат ред в държавата и да спрат корупцията. Наистина ли сме толкова наивно и глупаво племе?
48
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Трифонов, наистина ли е лидер на партия? Наистина ли живее на тази планета и наистина ли не разбира, след разни изгубени дела, че за клевета и лъжливи твърдения, се носи съдебна отговорност.Говори за закони и потъпкване на конституцията, а самият той го прави, с наглото си изказване, че е платил глобата и толкоз, то и ония пияния и дрогирания шофьор също може да си плати глобата и неговото нахалство ще е на Трифонов на нивото.Трифонов е драги ми смехурко или по - точно Бай ***....😏
47
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глей са.....Значи Борисоф лъже , глобяват го , и пак лъже Значи кво да Славчо......Плати си глобата и всичко е наред???.....Не , не е на ред Брутен.Ти си Народен избраник и така ли учил избраниците си., а?.Ходиш , крадеш , биеш и си плащаш глобите и си чист и изпран.?
46
14
 
44
 
! Отговори
До майна преди 1 месец
Абе "умнико" ...едно е да подадеш и да ти правят проверка, а друго тотално да пренебрегнеш закона. Всеки отговаря за действията си. "Праведния" Славуца, толкоз се е уплашил, че отказва да подаде каквото и да е. НАП моментално да направи ревизия. КПКОМПИ да разследва. Иначе...няма смисъл вече от избори. Всеки и...диот се вживява на управник, а други и....диоти го следват. Ако този не е подал декларация за конфликт на интереси, то за каква държава ми говориш? А той за какъв се мисли?
45
9
 
21
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 месец
САС ЕДНА ЧОБАНСКА СОПА ИЛИ КАЛАШНИКОВ...МАЙ ТРУДЕН ЩЕ Е ИЗБОРЬТ ЗА ТЯХ...ПРЕДЛАГАМ ДА ГИ ИЗБИЕМ.
44
7
 
46
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Да, наистина няма такава държава, след като никой не може да го накара да подаде декларация, която е длъжен да подаде. В този случай той крие доходи и моментално трябва да се сезират НАП, после прокуратурата. А това недоразумение, ще си лае. Забелязали ли сте, че всеки криещ данъци и доходи с неясен произход се пише на репресиран.
43
7
 
16
 
! Отговори
Майна преди 1 месец
Сега КПКОНПИ СЕ ВТОРАЧИЛ В СЛАВИ! АМИ ДАЛИ ПОДАДЕНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ НА ДОГАН, ПЕЕВСКИ, КОРНЕЛИЯ, ИЦО ХАЗАРТА, БОЙКИКЕВ...И Т.Н. СА ВЕРНИ?! А ХА ХА ХА!!
42
4
 
36
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Слави излъга половин България от шоуто си и взе мноооо кинти...
41
2
 
36
 
! Отговори
СлавиТъпото преди 1 месец
Не може човек да не спазва законите на България и в същото време да иска да управлява партия и цял един народ.
40
3
 
24
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Няма да декларира, как да оправдае едни сериозни милиони( не един и два) , спазарени в един хотел. От # КОЙ ли? И той е наясно, че никой не може да излъже, че от това , което нарича телевизия в левски г, което абсолютно никой не гледа, и роднините му даже не може да оправдае тези парици , дори и с 3455678999 чалгарски концерта. Страха от собствената му мизерна личност го издава.Но ще му купят присъствие в НС от татко доган , трябва им .Още...
39
2
 
40
 
! Отговори
Закон и Ред преди 1 месец
Слави освен глобата, все пак трябва да декларира доходите си. Глобата не го освобождава от това задължение като лидер на партия.
38
2
 
28
 
! Отговори
Адее преди 1 месец
"Прилагаме разпоредбите на закона спрямо всеки, който не го спазва." - отговорили от кткомпи. Това означава, че Слави не спазва законите, а той се опитва да убеди електората, че уж е направил "малко административно нарушенийце". Е Не, Слави, това си е неспазване на българските закони. Ти не си над закона! И не отклонявай вниманието ни от това, че си въобразяваш, че за теб законите не важат, като ни отклоняваш вниманието към друг въпрос, за субсидиите.
37
3
 
29
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Има нещо мътно и съмнително в цялата работа.
36
2
 
28
 
! Отговори
Странно преди 1 месец
Неподаването на декларация за две години вече буди съмнение!
35
2
 
31
 
! Отговори
Granik преди 1 месец
Да не се окаже ,че Сараите и Росенец са на негово име. На Слави Малкия Доган.
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка публична личност от подобен ранг ползва услугите на правен съветник по един или друг начин, особено относно данъчни въпроси. Неподаването на данъчна декларация години наред е рецидив и никакво извинение не може да има в случая. Плащане на глоба маскира действителното имотно състояние и е база за съмнение. Подаването на имотна декларация със собственоръчно поставен подпис прави нещата по-хард и неверните данни (ако има такива) те вкарват в категорията подлежащ на съдебно преследване.