Нейков: България е преживявала и по-тежки кризи

Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон
19 авг 2022 21:52, Александър Попов
43
Нейков: България е преживявала и по-тежки кризи

"Един от малшансовете на това служебно правителство е точно в социалната сфера, има свръхочаквания към него. Върху него пада отговорността да направи така, че да има България и след зимата. Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон, катаклизъм. България е преживявала и по-тежки кризи от тази. Ще има трудности – нови цени на енергоносителите, храните", заяви бившият социален министър Иван Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Нейков добави, че върху служебния кабинет ще падне отговорността да защити хората, които сами не могат да се справят. При тях голямото изпитание според него ще е как да насочат ресурса за подкрепа в трудните моменти към онези хора, които истински имат нужда.

По думите му всяка промяна на цената на енергоносителите води до увеличаване на хората, които имат нужда от подкрепа и затова е много важно да се знае кой е енергийно бедният.

Нейков коментира и предложението на служебния кабинет за 770 лв. минимална заплата през 2023 г.

"Предложението на социалното министерство за новия размер на минималната работна заплата има 2 страни. Едната е размерът и тук нещата са абсолютно рутинни. На всеки 2 години ние вдигаме с около 100 лв. минималната заплата. Новото е заявеното желание да се направи механизъм за определяне на минималната работна заплата. Съществуващият в България модел за определяне на минималната работна заплата е уникален. Той е т. нар. "таванен способ" – гледа министърът на финансите в тавана и казва: "ето ти 50-60 лв." и никой не знае защо", заяви бившият социален министър.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради некадърни и крадливи политици преживяваме тези кризи създадени от тях.Наглец! Крадец!
12
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Отоплявам два апартамента с газ. До сега плащах по 400 лева на месец общо (включително отопление на водата). Сега ще плащам двойно. Т.е. 400 лева повече всеки зимен месец. А да не говорим за цените, които скочиха с 30%. Това са поне още 500 лева на месец за основни продукти. Само че увеличението на заплатата ми е 300 лева, а не 1000. Разликата да ми я плати този експерт.
11
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Който има пачки ше живурка който нема пачки ке пукне :)))
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаш идея колко тежка ще е тази, че да говориш така.
9
2
 
12
 
! Отговори
Богданов преди 1 година
АААЛЛООО ИВАНЕ,НЕДЕЙ ГОВОРИ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА,С ИМЕТО СИ ПОТВАРЖДАВАМ,ЧЕ ВИЕ С ЕКСПРЕМЕРАТ КОСТОВ СТЕ ВИНОВНИЦИТЕ ДА ПРОМИЕНИТЕ ФОРМУЛАТА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ ,С КОЕТО НАМАЛИХТЕ РАЗЕРАТ НА ПОЛОВИНА,МОЛЯ, ЦЕНЗУРАТА НЕ ИСТРИВАЙТЕ ТЕКСТА ЗАШТОТО ВЯХ В НОИ ,КОГАТО БЕШЕ ИЗВАРШЕНО ТОВО ЗЛОВРЕДНО ПОСЕГАТЕЛСТВО ВАРХУ ПЕНСИИТЕ,!!!!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ясно, всички са преживяли и много по-зле. А сега защо сме зле?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е преживявала и по-тежки кризи . . . И сега какво? Ще се състезаваме колко по-тежки кризи може да преживее България ли? На такива трвбва да им се. забранява да се размножават!
6
3
 
11
 
! Отговори
ПП ЕКСПЕРТ. преди 1 година
ПП-ТАТА НИ НАПРАВИХА ВСИЧКИ НАД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТТА, ДЕМЕК БОГАТИ? АМА САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ И ПОСЛЕ ЦЕНИТЕ ХВРЪКНАХА КАТО ИЗТРЕБИТЕЛ КАРАН ОТ РУМЕН РАДЕВ! ТА СЕГА ГЛЕДАМЕ КАТО СКОЧИЛИ С ПАРАШУТ, АМА МАЙ НЕ СЕ Е ОТВОРИЛ!
5
1
 
10
 
! Отговори
АРЕ У ЛЕВО! преди 1 година
СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което се случва е апокалипсис. Хора вече м рат от глад пред очите ми и немога да им помогна. Допреди инфлацията всеки можеше да си позволи поне кисело мленце и един хляб макар и малограмажен. Сега с тези уж повишени пенсии които инфлацията изяде покупателната способност е намаляла пет пъти. Никой ли не вижда страшната мизерия Никой ли не вижда унищожението на народа и държавата
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откак се помня все е криза...последните години бяхме горе долу добре,но не ни дават от вън да сме добре.Пак ще е криза:(.Писва...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 90-те беше някакъв ужас!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти колко си преживял? май 0?