Русия готви референдум за анексиране на Херсонска област?

Войната щяла да продължи още месеци
51
Русия готви референдум за анексиране на Херсонска област?
Снимка: БГНЕС

Една от причините за по-интензивни действия в района на Херсон е, че Русия подготвя някакъв тип референдум, подготвя тези територии за анексиране. Твърди се, че една от възможните дати на някакъв тип избори е 11 септември – тогава, когато има местни избори в Руската федерация. Мисля, че Украйна ще се опита като минимум да вземе областния център Херсон.

Това заяви бившият министър на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

„Войната започна в Крим и ще свърши там“ - това заяви украинският президент Володимир Зеленски след като украинската армия нанесе няколко удара по окупирания от русия полуостров и по граничещата с него окупирана Херсонска област. Някои от ударите бяха извършени с американските високомобилни артилерийски ракетни ХАЙМАРС, които могат едновременно да изстрелват няколко прецизно управляеми ракети. С нас 3000 км/ч се движат ракетите, които биват изстрелвани от тях.

„Счита се, че към момента Украйна има 16 такива установки. Според информация на украинския генерален щаб на тях са им необходими около 100 такива системи, но не трябва да се фокусираме върху едно единствено оръжие. Част от резултати, които постига украинската армия в последния месец се дължат и на други използвани системи. Счита се, че американците са предоставили противорадио-локационни ракети и те са интегрирани на украински самолети. С тях се унищожават комплекси от противовъздушната отбрана на руската армия, така че тя става по-слабо защитена“, обясни Тагарев.

Той добави, че има информация за взривове в Крим през изминалата нощ и че войната ще продължи още месеци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново заглавие с въпрос. Ние читателите ли се очаква да отговорим?
40
2
 
2
 
! Отговори
Нещастие преди 1 година
Най-голямото нещастие на Украйна е, че Селенски не беше убит в първите дни на войната. Ако това беше станало, сега Украйна щеше да си е цяла, но да е геополитически с Русия. Нямаше да има и смърт. Смъртта на един фашист, щеше да спаси стотици хиляди други животи
39
1
 
2
 
! Отговори
Научете се бе преди 1 година
Крин не е окупиран, а винаги е бил РУСКИ, ВИНАГИ. С изключение на даването му на Украйна от украинеца педалев Хрушчов
38
2
 
2
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Референдум и анексиране са две думи, които са взаимоизключващи се. И не Русия подготвя референдуми, а хората, които не искат да са част от нацистка Украйна.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е че 80-90% ще искат присъединяване към Русия. Нищо не може да предотврати пълния разпад на Украйна , великата държава с 27 годишна история приключи
36
2
 
3
 
! Отговори
2+2 = 4 преди 1 година
"Русия рискува развитие на сценария "Фукушима-1" с АЕЦ "Запорожие" - заради референдум за анексиране на Херсонска област - ясно накъде и защо бият по централата укропитеците!!
35
2
 
2
 
! Отговори
лъжемажене преди 1 година
От една статия преди тази: "Киев: Малко хора от окупураните области искат руски паспорти" - и кво са се притеснили тогава? Нали няма да има кой да гласува? :):) ИЛИ ПЪК НЕ Е ТАКА?
34
1
 
3
 
! Отговори
Сега ясно ли е? преди 1 година
А стана ли ви ясно защо укропитеците бия по Запорожската АЕЦ - познайте къде се намира!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук е пълно с кремълски ***, отврат!
32
1
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Бре не знам дали украйнската армия е в отстъпление, но слушам кремъл! И по повод новите гърмежи в крим кремъл каза: заспал моряк на поста с цигара в уста подпали боеприпаси! :))))))) Та такива ми ти неща от това което кремъл казва дете мое! гледай сега вземи си рублите за коментарите и после *** да се образоваш! И най-вече слушай какво господарите ти от кремъл казват в официалните си изказвания и писания! Щото инак много зле! :)))))) приеми това като съвет от баща ти как се правят деца!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, днеса, що мълчите за Крим - снощи имаше заря на много места там, че и в Белгород даже. Пък и една дума не сте обелили. Или пак чаката да ви разрешат дебеловратите ви шефчета?
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната рано или късно ще свърши с победа над фашинистите :)
29
5
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До ... 27,28 i 29: Вие тук ролята на тримата г'лупаци ли сте заели да изпълнявате? Не се престаравайте с русофобството. Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До gogo: аз русия винаги я пиша с малка буква защото съм БЪЛГАРОФИЛ за разлика от русофилите :) Освен това русия е просто една бандитска структура !
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ нови взривове във временно окупирания от руски бандити Крим :)
26
8
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Бря то украйнската армия в херсон и владеят половината те референдум!? Бах го!? Абре п.ткинофили вие разбрахте ли, че в скоро време украйнците и крим ще си възвърнат! Не за друго ами то в крим само пияни моряци дето заспиват на поста с цигари в устата! Ама вижте там предайте на висшето ръководство да забрани пушенето или пък да научи моряците как да не заспиват на пост! Това е съвет от мене! Вижте там и дайте акъл нагоре по веригата! :)))))))) Не за друго ми ив крим ви подпукаха!!! :)))))))
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изминавал съм разстоянието между Николаев и Херсон не един път. Да кажеш, че украинците са близо до Херсон е точно толкова истина, колкото да твърдиш, че руснаците са край Николаев.
24
11
 
9
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Кухо е да се използват подзаглавия като "Войната щяла да продължи още месеци". На 16.08 в парка "Патриот" Пртезидентът Путин разкри, че СВО на РФ се води срещу глобалните елити, срещу лондонския Картаген и ще продължи толкова, колкото е нужно, до пълната победа на силите на доброто. Москва е Третият Рим и четвърти няма да има. На 16.08 Пртезидентът Путин обяви краха на модела за еднополусен свят. Хегемонът е гол.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те украинците вече са близо до Херсон, рашките щели да анексират, смях
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво само така!