Хиновски: Спешна дипломация за овладяване на кризата с природния газ

Страната ни изключително трудно е намерила слотове за разтоварване
Обновена: 20 авг 2022 14:19 | 20 авг 2022 14:16, Петя Славова
25

Продължава въпросът с енергийната криза в страната. Според енергийния експерт Иван Хиновски, е нужна спешна енергийна дипломация за овладяването на кризата с природния газ.
Още по темата


По думите му това, че страната ни ще разтовари 1 от общо 7-те танкера с втечнен газ от Америка в Турция е добро решение.

"Количествата втечнен газ, които ще получим през октомври обаче не са достатъчни", категоричен е пред Bulgaria ON AIR енергийният министър Росен Христов.

Той допълни че страната ни изключително трудно е намерила слотове за разтоварване. По тази причина по договора с американската компания "Шиниър", вместо първоначалните 7 танкера, ще получим само 1. За да се овладее газовата криза, страната ни ще преговаря с Азербайджан за увеличаване на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Не съм сигурен преди 1 година
До АК-47 Толкова *** ли е, или МАКСУС го е направил.
16
2
 
3
 
! Отговори
Преговори смело преди 1 година
Bulgaria е важен партнер на ГАзпром за сметка на Българския народ е изграден супер скъп газопровод Турция - Сърбия вероятно за жълти евра подкупи не е договрен наем за преввоз на газ по него.. ВИжте медиини съобщения,ДА се преговаря СГАЗПРОМ ВЕДНАГА .. Има оферти за газ даже от Венера.. Борисов да ги проучи има далавера от много трилиони долари джебни..
15
7
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Няма какво да се свиват като мижитурки и да спестяват истината - единственото сигурно решение е ГАЗПРОМ! Това, че някой ще скърца със зъби на Запад не трябва да ни смущава! Интересите на народа български са май-важни!
14
17
 
5
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Още 45 дни и ще сритаме задниците на рундьо рундев и останалата червена руско-ближеща ***. Газ има толкова много, че нашите 2 млрд м3 (щото 1 млрд м3 от Азербайджан вече е договорен) нищо не са. И след това импийчмънт на рундьо и шут на баба мутрофанка.
13
16
 
6
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До18. Слаба ти е информацията. Газпром такива договори не прави. Газпром иска договора е крадкросрочен година за година и първо парите в руска банка и после договор с Газпром. Или казано просто даваш парите в банката , а после ме хвани за .........
12
10
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Според мен трябва да се подпишат договори с газпром за поне -10 г напред не може всяка година да се чудим ще спре ли индустрията
11
4
 
10
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Българите са почти нулев консуматор на природен газ. Най големия консуматор е за централното отопление . Те са около 700 000 клиенти насила ги направиха Абонати. С Акционери / ***/ около 1 350 000 за страната. Та те реват най много уния българин не се доверява ни на ЦЕНТРАЛНО ОТОПЛЕНИЕ , нито на ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ . Той не вярва на приказките на инж. Александър Александров нито на Бойко Борисов
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме и национално отговорни хора . Но Газпром не е готов да изпълнява договори. Русия - Путин каза европейците са *** да правят договори с нас. И затова няма да им ги изпълним. Само да припомня Германия платила авансово на 100% получава 20% . България платила на 100% спрян газ също и на Полша. Не плаща в рубли , както казват от Москва ,/ българите си искат аванса във валутата /. Руснака им каза - ще си я получат на кукуво лято и ще пият студена вода.
9
12
 
25
 
! Отговори
Бено преди 1 година
Имаме тръба, имаме пари, има газ, имаме и договор, но ще стоим на студено и ще ни е скъпо, защото няма националноотговорен лидер, който да започне веднага разговори с Газпром.
8
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това продажно *** Хиновски е готов да остави цяла България на студ и глад. Новият народен съд ще го застигне и него ...
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танцуващият със саби беше уредил Манната Небесна от Саудитска Арабия, ама Станишев прецака всичко. Чаршафите бяха готови да ни плащат да ги отървем от нефта и газа. Уви!
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азерите са глупави и ще ни го дадат без пари .Хиновски.,Хиновски, с нетърпение ще чакам Януари месец да видя как газта ще бъде скъпа ,но няма и да я има.Пишман експерти .
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак азерския газ! Утре - алжирски газ! Не им ли писна на пишман експертите да дрънкат глупости, докато властимащите съсипват държавата по нечия заръка????
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да решим проблема с природния газ, първо трябва да paзkapaмe Co pocoвия от тука...
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за Киро Парапета освен под поли да бърка и да, краде друго знае ли
2
15
 
7
 
! Отговори
Айде айде преди 1 година
Стига превземки. Едно време в пещерите как са живели без газ?
1
6
 
21
 
! Отговори
видяхме ви всички преди 1 година
И тоз стана най-големият разбирател за газа!!!