ДБ: Служебният кабинет ни води към тежка газова криза

ДБ са категорично против връщането на "Газпром"
Обновена: 23 авг 2022 10:29 | 23 авг 2022 10:13, Нели Христова
85
ДБ: Служебният кабинет ни води към тежка газова криза
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл и “неизбежно” води страната към тежка газова криза. Това се казва в позиция на “Демократична България”.

Още по темата

“Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности. Призоваваме тишината на политическите сили, които ще участват в предстоящите парламентарни избори, да спре и да отворим широко очите си за настъпващото предателство на служебния кабинет.

Служебното правителство продава България, като неотклонно се опитва да върне страната в зависимост от Кремъл. Със съзнателно “пропускане” на възможности да осигури газови доставки от други източници, включително и вече договорени, кабинетът “Донев” използва най-ефективното оръжие - страха и манипулацията, за да убеди обществото в неизбежността на завръщането към “Газпром”.

Правителството се скри зад представители на работодателите и синдикатите в реализирането на очевидния план за връщане към руската газова зависимост. Направи българския бизнес и работещите говорители на техните неверни и откровено лъжливи твърдения. Кабинетът “Донев” се доказа като основно оръжие на Кремъл в хибридната война в България и авангард във войната на Путин с демократичния свят.

Поискаха преговори с „Газпром“, защото това били най-добрите цени - едно дълбоко невярно твърдение. Очевидно доставките по азерския договор са с пъти по-благоприятни ценови условия, защото зависят от цената на петрола. Руският газ по договора, валиден до края на годината, няма да е чувствително по-евтин от всеки друг газ, защото 70 на сто от цената му се формира от борсата, а там цената расте. От нахлуването на руските войски в Украйна Путин шантажира европейските страни с пускането и спирането на газ, с което доказа, че Кремъл не е надежден партньор, за какъвто петата колона на руските интереси претендира.

Връщането към договора с “Газпром” ще зачеркне шансовете на България да търси неустойки за това, че едностранно бяха променени условията за плащане през април. Ако България изпълни руските условия и започне да плаща в рубли, ще изпитаме национално унижение, сравнимо с искането ни да станем 16-а съветска република.

Призоваваме правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса, като строго се таргетират според степента на претърпени преки вреди за бизнеса и ясен критерий за енергийна бедност за домакинствата. Да се създадат ясни стимули за преминаване към друг вид гориво, там където е възможно с цел допълнително намаляване на зависимостта ни от природния газ.

“Демократична България” неведнъж е предупреждавала, че връщането към газови доставки от “Газпром” е пагубно за националните ни интереси. България не може да си позволи да се обвързва с основното геополитическо оръжие на имперския режим на Путин. Продължаваме да настояваме да се осигурят алтернативни доставки, каквито възможности има и неведнъж сме ги посочвали.

Свидетели сме на “неизбежна” продажба на България и реставрация на зависимостта от Кремъл в крещящата тишина на всички декларирали се проевропейски и демократични партии.

“Демократична България” пита кабинета на Президента на Република България:

1. Кой ще поеме валутния риск, ако се приеме ултиматумът на Москва за плащане в рубли?

2. Колко и какво ще загуби България отказвайки се от възможността да поиска компенсации за неизпълнение на договора от страна на Русия, ако сега приеме ултиматума за плащане в рубли и се откаже от оригиналните условия по договора?

3. Как рискът Москва да ограничи или спре доставките през зимата не ни хвърля в сериозна газова криза?

4. Чии интереси обслужи, отказвайки 6 от 7-те танкера, част от действията на Европейската комисия по осигуряване на алтернативен газ за Европа?

5. Защо служебното правителство не поиска от Гърция и Турция свободни слотове за втечнен газ на най-високо политическо ниво?

6. Какво не знаем, за безрезервната вяра на служебното правителство в геополитическото оръжие на Кремъл наречено “Газпром”?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле какви се начумерили страшно. И защо, обяснете? Досега големите приказки издумахте каква страхотна азерска газ сте договорили, а се оказа че сте договорили бабини трънкини. Европа ни води към глад и мизерия. И ние първи ще пострадаме, вече страдаме. Ифлацията малка ли е? Баш европейците могат да издържат и по-дълго, но ние до месеци и нова национална катастрофа. Само защото ни е заповядано да мразим Русия.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не бе не е клекнал, на снимката се е изправил на пръсти!
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов толкова ли е нисък или е клекнал?
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са всичко друго, но не и българи. На изборите народът ясно ще им покаже, къде им е мястото - на закачалката. После да ходят да си харчат подарените долари
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Умно село" на Доньо Донев на живо. Евала
46
6
 
27
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Агресивната посредственост в действие! Аман от тези нахалници!
45
4
 
20
 
! Отговори
наглеци преди 1 година
корнелия имала четири стъпки за справяне с кризата , кирчо имал идея как да се справи , дб имали предложения . е що не ги реализирахте тия неща бе , нали бехте мноо стабилна коалиция , нали мислехте в една посока ?
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия, па, дето работа за пет пари не са свършили досега, освен празни приказки, седнали оценки да дават. Не са у ред с главите, ще го разберат като останат пред парламента, а не вътре в него.
43
3
 
17
 
! Отговори
Daa преди 1 година
Антихристо Иванов данадува гумената лодка и да тръгва
42
8
 
9
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ : преди 1 година
ПП =БСП =ДБ = МАФИЯТА....... която напълни гушата на Путин /РУСИЯ С 200 000 000 евро от нашите пари.....
41
1
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
МЕН КРИЗАТА НЕ МЕ ПЛАШИ ПО МЕ ПЛАШАТ ТИЯ КОИТО Я ПРАВЯТ
40
2
 
10
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Тия май намирисаха без да хапнат от предишното разбойническо правителство
39
2
 
15
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Мноооого ***,мнооого предатели!Затова ще останем най-бедната държава в Европа/не ЕС/!
38
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Водещите европейски държави признават , че без руски газ няма оправия , ама вие нали сте "голямата работа".
37
5
 
21
 
! Отговори
Dido преди 1 година
Айде да престанете да давате гласност само на ДБ ежедневно ,,да бяха гласували 2 000 000 българи за тях да ни интересува кога е пръднал ген Атанасов ...егати продажните медий
36
3
 
24
 
! Отговори
буч преди 1 година
Карикатури
35
6
 
16
 
! Отговори
Дд преди 1 година
Едно е много чудно-ако не е от Русия -откъде?Есен иде ,а те още спорят...лошо ще е ако Русия спре кранчето... Другите приказки за танкери от САЩ и т.н. ще ги чакаме,ама на кукуво лято
34
3
 
18
 
! Отговори
маджо преди 1 година
Ице, коги па че прайме лайф?
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея Американски Мекерете са пълни предатели особе тоя от дясно дето ляга по земята и се снима с камери да го видят пууууу
32
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ от Русия няма да има, преди 10тина дни руски сенатор каза, че газ за България ще има само когато отменим санкцийте срещу Русия.Зимата очаквайте бунтове и протести срещу рундьовското правителство, защото тези руски *** ще ни управляват поне до пролетта .