Весела Лечева назначи нов шеф на тотото

Нов управителен орган има и Национална спортна база
25
Весела Лечева назначи нов шеф на тотото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи промени в управителните органи на ДП „Български спортен тотализатор“ и „Национална спортна база“ ЕАД, съобщиха от ММС.

Лечева освобождава от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП „Българския спортен тотализатор“ и назначава ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол“. Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

Таня Андреева е назначена за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Тя има 20-годишен юридически стаж. Работила е като юрист в държавния сектор, частния сектор и в адвокатски дружества. Била е и начело на правната дирекция в международна компания. Има над 10 години управленски опит, включително и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

Галина Чернева е назначена за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Тя е юрист, д-р по „Право“, преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Радослав Щербаков е назначен за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Той е финансист с богат опит, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт, Министерството на здравеопазването и др. Участва в програми и проекти с международно европейско и национално финансиране.

За изпълнителен директор на „Национална спортна база“ ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011“ ЕАД.
Данаил Димов е назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД. Димов е юрист и икономист с 30-годишен опит.

Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД.

Мартин Арсов е юрист и магистър по „Здравен мениджмънт“, досегашен член на Съвета на директорите. Той притежава над 10-годишен професионален опит в държавния и частния сектор.

„С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие“, съобщи министърът на младежта и спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: тотоВесела Лечева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Николова преди 1 година
Крайно време беше,но ако бъде сменен и Део,още по-хубаво
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има мои пак бум бум...
23
1
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Ако сме нормална държава, тази не трябва да по мирише власт.
22
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Да смени и девойката от рекламата с Део , че с тия тунинговани джуки не и се разбира нищо като говори.
21
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Явно днес са изтеглили най-важния тираж в ТОТО-то :))) Бих ви посъветвал да пасувате с фишовете през следващите няколко месеца, докато мош.ен.ич.ка.та Весела Лечева определя печелившите. А ако може да се откажете напълно още по-добре.
20
0
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Е то голямо разнообразие с Националната лотария в която нямаше нищо национално,частна лотария личната касичка на Божков.И тъй като е свикнал да прави калвото си иска заля страната с талончета ,само в аптеките нямаше и направи зависими и пенсионерите да си хвърлят пенсиите за лесна печалба.Иначе спонсорството в спорта остави огромни дългове на спортистите,неплатени осигуровки и изплащане заеми за стадиона .
19
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
На заблудените хорица, които все още играят тото дали им е станало ясно най-после кои са печелившите от тази измама? Бойко и Черепа разнообразиха малко схемата с т.нар. Национална лотария. Като цяло обаче хазарта е сладка работа, особено когато държавата го организира, а определени лица определят печелившите....!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На микрофонааааа Цеца Мецата тя ще пеее драги хора само за вас
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спортът е за един мирен свят, а не за да спечели директорът на тотализатора. Да му е честито.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха дано сега ми познаят числата, че то всички до сега все не ка дър ници :)
15
1
 
6
 
! Отговори
ПОП СТАНЧО преди 1 година
КОЙ Е ЩАСТЛИВИЦА ДА НЕ Е Е МАНОЛ ВЕЛЕВ
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да няма поне един оперен певец
13
4
 
3
 
! Отговори
Осахте се преди 1 година
Бесните чистки на радев ми напомнят за афоризма "Петър плет плете, през три плета преплита. Плети Петри плета, Иван след теб ще разплита" . И понеже сега се оливате след октомври ревете за "реваншизъм" вервам. Де гиди слуги на Мафията живнахте, нали?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една от книгите си Георги Стоев преди 15 години тои описва точно схемите за тотализатора на семеиство Манол и Весела Велеви . Кучетата лаят кервана си върви
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто разчистват неадекватниците назначени от ПП, няма нищо политическо всеки може да провери кой беше назначен там и какви ги вършеше.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление, че на всяко ново правителство една от първите му стъпки е да подмени ръководството на тотото. Сещаме се защо. Парите за отклоняване явно са огромни. А за спорта, е спорта кучета го яли.
9
2
 
10
 
! Отговори
РУДИ-ГЕЛА.. ДГД...ХА преди 1 година
КИРО ИМ ПЛАТИ, КАТО ГИ СЛОЖИ В ЛИСТИТЕ ПП-МУТРИ......
8
0
 
10
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Ах, ах ,ако може мъжът ми да стане, каква далавера щяхме да извъртим! За далаверата го гръмнаха, но аз ще довърша делото му! Парите са хубаво нещо, а многото още по добре!
7
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Сега ще видим големи печалби от тотото - ама през крив макарон...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези...нямат спирачка....