Рашков даде обяснение за ареста на Борисов

Имало е неотложност
26 авг 2022 10:37, Росен Стойчев
162
Рашков даде обяснение за ареста на Борисов
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който бе окончателно обявен преди дни за незаконен от Софийския административен съд.

Той бе категоричен, че ако бъде избран, ще работи за продължаване на борбата срещу корупцията.

"Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи така оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд отново е казано, че в заповедта не са записани фактическите основания.

Още по темата
А заповедта не може да ги съдържа по една много проста причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа когото пожелаят и такъв шум вдигаха. Имаше неотложност в друг смисъл, но този въпрос е чисто правен", аргументира се той пред БНТ.

На въпрос дали ще стане председател на Антикорупционната комисия, Рашков каза, че това зависи от развитието на политическите процеси в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АдееИ добре, че го свали, при мафията бензинът беше 1,30, а про ПП е вече 3,70. Защо да не подкрепя мафията на изборите?
49
3
 
22
 
! Отговори
Младите, младите преди 1 година
Факт е, че младите хора дори и един арест не могат да организират, така че да е законен. Факт е, че на младата Лена Бориславова, която твърди за себе си, че е завършила право в Харвард Конституционния съд вече й връща три закона, вкл този за шефа на КЕВР и съдът върна стария шеф.Факт е, че младите направиха така България пак да купува руски газ, но срещу 100 млн лв комисонни на месец от посредници, свързани с Петков, Лорер и Василев.Факт е, че младитене стават!
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков поне да плати разноските по делото, а не МВР да плаща за изцепки те му
47
16
 
5
 
! Отговори
Адее преди 1 година
Мафията свали последното правителство, засегнатите финансови интереси, спрените им кражби. Да видим как ще гласуват хората на следващите избори.
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПфуйИ затова Рашков и Петков бяха позорно свалени от власт, ти вярваш ли си?
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РеалистКато принадлежи бъдещето начала дните защо току що ви свалиха от власт и то след 6 месеца?Защо вие младите в момента нямате мнозинство да упталявяте след като твърдите, че никой не искал да е с ГЕРБ?
44
29
 
7
 
! Отговори
Пфуй преди 1 година
Рашков и Кирил Петков са бъдещето на страната ни. Мутрите в канала.
43
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов бил арестуван според доказателства взети от изрезки от вестници и от Гугъл.
42
30
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Борисов няма как да се върне на власт, по простата причина, че корупцията по неговото управление удари върха, сега Борисов е в изолация и никой няма да се коалира с него. Нали имаше три пъти възможност ГЕРБ да състави правителство, защо не го направи, а вързо връщаше мансата на президента? Защото Не могат, нямат мнозинство. Сега бъдещето принадлежи на младите, а те са добре образовани и никога няма да гласуват за една компрометирана остаряла за времето си сикаджийска мутра от 90-те.
41
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На три инстанции арестът на Борисов беше определен като незаконен.Рашков и Кирил Петков са пълни некадърници!
40
3
 
34
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
РАШКОВ ПЕНСИОНЕР МИЛИОНЕР С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА КОМУНИСТ СЛЕДОВАТЕЛ ОЩЕ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ НИЩОТО БИЛ ПРОМЯНАТА НА БЪЛГАРИЯ БИЛ УЖАС ПОТРЕС БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ НЕ Е КОМУНИЗЪМ РАШКОВ
39
2
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Странно === Странно е за *** като теб, дето вярват, че един корумпиран политик, какъвто е ужким Борисов си държи парите в едно нощно шкафче, а не в касата до вратата, швейцарска банка, офшорка или криптовалута. На вас безм0зъчнитe такива неща са ви странни :))))))))))))))) Както и колко точно пари се побират в едно чекмедже и защо са точно кюлчетата??? Явно да си лее ланци и гривни :))))
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че фактическите основания за заповедта за арест са били 470 страници>>>>>>>>>>реално основанията за заповедта за арест е нормално да са не повече от 2 листа. Това е НАПЪЛНО нормално, другото е разтягане на локуми и чиста демагогия.
37
3
 
28
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Даааа Бойко Рашков даде ,,обяснения" за ареста на Борисов,с странни движения на раменете,точно като,човек който го сърби гърба но не може да се почеса и с изкривена посиняла уста.Обяснението беше от едно изречение ,че трябвало да се прочетат 400 не знам си колко страници,които нямало как да бъдат приложени към заповедта за ареста?!Изрезките и усещанията
36
20
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Проблемът е, че като го арестуваха не го изпуснаха да се спъне по стълбите и да си падне на главата.
35
1
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БАБО МАРО ПОЖЕЛАВАМ ТИ РАШКОВ ДА ТЕ СПРЕ ДА НЕ ГЛАСУВАШ РЕПРЕСИИ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ РАШКОВ ПРАВЕШЕ НА БАБИТЕ ЗА ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ И ДПС А КИРО КАТО СИ КУПИ ДЕПУТАТИ РАШКОВ КАКВО НАПРАВИ БАБО МАРООООО
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дамаджана (стар кадър на ДС) е припознат от автентичните дИмУкрати! Срам и позор за българската демокрация!
33
25
 
4
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Излиза, че фактическите основания за заповедта за арест са били 470 страници! А съдиите не са ги прочели и са обявили арестът за незаконен! Такива ли са съдиите в България? Тогава те са или некомпетентни или корумпирани. А тях щой ще ги съди?
32
2
 
24
 
! Отговори
Типичен идиот от ПП преди 1 година
Те никога не са виновни за нищо, на тях съда им е виновен , геополитиката им е виновна, марсианците са им виновни, само те са велики и непогрешими.То бива бива тъпота, наглост, циничност и безочие, ама досега не помня такова политиката.Халал да са им на тъпите софиянци, и те скоро ще усетят "благинките" от това нещастно управление
31
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ще се върне на власт, ама на кукуво лято!