Пеканов: Няма преориентиране спрямо Русия

Опит да се осигурят всички плащания
27 авг 2022 20:45, Росен Стойчев
40

"Чувам критиките и притесненията, но искам да кажа, че няма такъв момент, в който да има преориентация на страната ни. В служебния кабинет продължаваме да работим по зададени приоритети с оглед европейската интеграция", подчерта вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"През годините сме толерирали твърде много това да се промъкваме около закона, да затваряме очи за злоупотреби и корупционни практики. Това трябва да спре. Не можем да си позволим да продължаваме така. Виждаме как корупцията и толерирането на вредни практики водят до най-тежките последици", коментира Пеканов трагедията с двамата полицаи в Бургас.

Вицепремиерът добави, че за тях е важно да осигурят и всички бъдещи плащания.

Още по темата
По думите му Планът за възстановяване изисква огромно координационно усилие. Всички държави членки се учат как да го изпълняват. Той заяви, че народните представители трябва да разберат своята отговорност - тя няма да бъде само да правят политика, а ще трябва да вземат решения в много спешен порядък - реформи, които страната е поела ангажимента да направи.

"През идната седмица ще изпратим първото искане за изпращане на средства по Плана за възстановяване. Имаше един отворен казус, който ние по най-бързия начин се опитваме да решим. Когато този проект бъде изпълнен, в началото на октомври се надяваме този индикатор да бъде покрит и съответно през есента да получим "зелена светлина" за първото плащане. Това е много важно плащане за бюджета", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Колева преди 1 година
Е как да няма ?! Почти всичките ви действия са с доземи-поклон на фашистка Русия и само са чудите как да угодите на руснаците ! Кого заблуждаваш ,бе момче ?!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пекан ли се е казвал дядо му ,ква е тази фамилия или името идва от прозвище пекан лук ,пекано прасе....
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секцията за коментари отново е na nivo. Ако ги четете, моля ви, недейте да взимате решения, които предопределят съдбата ви, на база на прочетеното в тях! Избори и прочие - осведомете се сами, изслушайте страните, и си харесайте някого на база на лични впечатления. И понеже всичките са леш, гласувайте за човек - дори и да е един-единствен.
25
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Няма,няма,спокойно бе.Няма-а-а-а-а-а-а...Много е с-с-с-ту--у-у-дено,а-а-а-а..
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканов,започвате да се държите като тримата продажници от ПП. Те като усетят, че под краката им започнe да гори ще хванат куфарите и ще се върнат в Америка, но вие къде ще отидете - само в PM!
23
1
 
13
 
! Отговори
666 преди 1 година
Много прокопсахме от евроинтеграцията.....
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не знам в каква държава живея мислих че сме ЕС и Нато а се оказа че сме мафиотско руска губерния свалиха законо избрано правителство по най долния начин сега си имаме служебни марионетки а сме само 6 милиона и не можем да се оправим в тази държава явно нещо много ни куца в мисленето и поведението
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е направо пирует към Русия но по време на война да се молиш на агресора да ти даде нещо което категорично ти е отказал и за него си неприятелска държава това какво е ???? Предателство е какво да е
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на някои майките им явно са имали вземане даване с руснаци защото смятат че са им братя
19
4
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До паф. Ай стига с тези клишета отпреди 80 години. Светът се променя, държавите също, режимите и властващите също, така че, какво е било при цар Борис е съвсем различно от сега. И е казал Русия, а не Съветския съюз. А и с това разкрачено положение всеки път никой не те уважава.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте ползвали тази опорка за джендърите. Американците спряха ЕСГ-то и в момента се връщат към нормалността. Разбраха,че тази пропаганда не е в интереса им. Въпреки това пак си остава свободатата всеки да прави каквото си иска. Свободата може да те подведе понякога в грешна посока, но ако се поучиш от нея води до прогрес.Джендърството и проблемите с расизма са функция на свободата. Само свободни държави могат да водят тези теми и да стигнат до истината накрая.
17
11
 
7
 
! Отговори
.... преди 1 година
Най-после си каза ,че не си "българин", щом взе да говориш за."продажници" като вас! Как върви курса на рублата? И между другото, цар Борис никога не е продал българския интерес, за разлика от питинофилите, които са се навели още преди да са им го поискали!
16
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 1 година
До анонимния! Никой не плюе срещу Русия, просто се казва само истината! Само Антихристът от Кремъл призоваваше да му се поклонят, ако искат..." жените и децата им да са живи"! Като кълнеш семействата, сигурно си от същата секта! Със сигурност не си българин! Българинът винаги уважава семейството!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този е чужд агент/кадър на австрийските финансови шафисти , ще видите , личи по студения алчен поглед
14
2
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
До .... ти не искаш зашот не си българин
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори се ,че всеки ,който плюе арещу Русия му се случва нещо ужасно със семейството.
12
4
 
4
 
! Отговори
.... преди 1 година
Какви "братя" са тия от Империята на Zлото,бе ? С нация, която ръкопляска на един военно-престъпник, не искам да имам нищо общо! И не се пиши "Българин"!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този специалист три пъти му връщаха Плана за възстановяване и още не сме го видели готов!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът ще гласува за този ,който такова майката на запада. С две ръце ще подкрепя човека или партията ,която унищожи всеки поклонник на ЕС и разните му там либерасти.
9
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Напред с братска Русия!