Даниел Смилов: Виждаме Борисов в непознато амлоа

Политологът сподели очакванията за предстоящия вот
1 сеп 2022 16:33, Росен Стойчев
19
Даниел Смилов: Виждаме Борисов в непознато амлоа
Снимка: БГНЕС

"От едната страна са тези, които твърдят, че сегашната ситуация е катастрофална, управлението на предходното правителство е довело до много тежки проблеми.

Още по темата
В тази категория бих поставил антисистемната партия "Възраждане", на негативна кампания залагат от ГЕРБ. Виждаме Борисов в сравнително непознато амплоа – намръщен, недоволстващ, критикуващ непрекъснато предходните управляващи. Очевидно това ще бъде тонът и духът на кампанията на ГЕРБ."

Това коментира пред Радио София политологът доц. Даниел Смилов, преподавател и програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

Причина за свалянето на правителството на Кирил Петков не беше нито Северна Македония, нито финансов, икономически колапс. Може би истинското обяснение е в опита да се върнат преговорите с "Газпром". Това се вижда и в момента. Навярно опитът ще е неуспешен, но той обедини всички, които искаха кабинетът "Петков" да падне.

По думите му, част от задачите на политиците е явяването на избори, някои от тях дори умишлено ги предизвикват. Ако има изморени от четвърти вот за година и половина – това са избирателите.

Отново участват доста партии и коалиции (29) и се очаква бъдещият парламент да бъде фрагментиран. Според последните проучвания сочат, че поне 6 партии са с реални шансове за влизане в Народното събрание.

По думите на Смилов, други партии са по-умерени в критиките си. "Демократична България" и "Продължаваме промяната" този път няма как да концентрират кампанията си само с критика на модела Борисов.

При толкова реални политически проблеми, едва ли ваденето на темата за референдума от ИТН е най-добрият ход, а по-скоро опит да се спечелят няколко гласа повече за достигане на заветната черта от 4% за влизане в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Смилов е за психистър. Борисов не критикува, а говори истината. А опорката подхвърлена от комсомолците, че битата карта ПП трябва да дразни и така да маскари ГЕРБ не тръгва. Но това не ви пречи да си го повтаряте и да си вервате. Но хората не ядат доматите с колчетата.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Център за либерални стратегии... Тези, които работят там имат характерна форма на лицето си - отдолу са по-широки, откокото отгоре. Угоени до немай къде.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПсихиатърТакива в някои по-нормални държави се етикират в медиите като "чуждестранен агент" т.е. финансиран от чужда държава.
10
5
 
6
 
! Отговори
Непознато я преди 1 година
Вместо в затвора, тоя е по всички телевизори!
9
8
 
20
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Този първо да напише, към кое НПО е на хранилка, че да си знаем! Като е започнал да коментира как изглежда Борисов, защо не коментира как Кокорчо тропаше по трибуната и с пискливия си фалцет се опита да се направи на "мъж"? Чак на бабите в зеленчуковия паднаха от смях! Единият, като му увисне устата, другият като се ококори, и третият като те погледне "невинно" в очите, значи ще излъжат! И и Лена гледаше далеч по-злобно от Борисов!
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синхронът между медийната помия и кръчмарски политолози на нечия издръжка. Какникой не излезе да съпостави показателите на държавата преди и сега, как? Когато Б.Борисов сритваше комуноприватизаторите да плащат поне някакви данъци и вие дето сте на червена ясла мънкахте. Сега не може да ви се затвори устата, ама държавата ЗАТЪВА . КОЙ ще изплаща кредитите?. Вие ли комуноблизачи или ще търсите нови балами да ви повярват на *** приказки. СВЪРШИ - или фалит или тояга. Поняли?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръбната газ не може да е по- скъпа от корабната. Немците могат и те да минат на терминали, а не на тръби, но тогава от ЕС ще ни обявят за богата страна и некорумпирана, като бонус, и ще ни спрат субсидиите. Просто германците няма да могат да произвеждат повече субсидии за нас- ще са на фитка със скъпата газ!
6
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бацо е кисел защото американците здраво започнаха да го подритват, колкото и лупинги да прави, колкото и клетви да изрича във вярност към тях и омраза към Путин и Газпром. Янките не са кьорави и виждат един газопровод разрязал България, а пък ние се молим за танкери с втечнен газ, защото от тръбата на Газпром стърчи вече няколко месеца само един среден пръст. Бацо се писа голям шахматист, ама нещо започнаха да го матират, както отвътре, така и отвън!
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смилов, защо германците си получават някаква газ и се разплащат в рубли, а ние априори не трябва?! Немците не един, а два потока направиха! ЕС си пусна Балканската тръба нарочно през султана за да зависи и от него, а не от Варна. Нека правим както германците пък да ни спрат газта! Стига комунизъм и заклинания като от онова време! Какво пречи по двата потока всичката газ за ЕС да идва в Германия и тя да я разпределя и да става неполитизирана!
4
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е една. Че кирчо спаси боко. Никой не си мислише, че е възможно да има по зле от боко, докато не се появи кирчо.
3
9
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
И този се оказа психоаналитик на Борисов! Ами като гледа какво се случва в държавата, как искаш да изглежда бе , Смилов? Да се усмихва , да грее самодоволно като Кокорчо ,Кики и Лорерчо ли? Влизал ли си напоследък в супермаркета, или поне да си гледал новините, каква зима ни очаква! Научи поне колко ще е газта за септември!
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде-е-е-е , и тоз да не пропусне своите 15 минути слава - сега е момента !А колко глynocmu ще издрънка , си е отделен въпрос ."Непознато амплоа" - смях в залата ! Но пък как звучи само ...
1
18
 
24
 
! Отговори
аз преди 1 година
Непознато амплоа? Тоя политолог или да си пие гинкобилобата по често или да си скъса дипломата! Тиквун през първите два мандата обвиняваше всчики преди него, и тройна коалиция, и Станишев и кой ли още не. През третият мандат обвиняваше протестърите. Кое му е новото? Не видях никакви предложения, никакви идеи, никакви програми. Само плюене по другите.