Над 500 военни усилват охраната на границата

Освен Сухопътни войски, на място ще бъде изпратена и Военна полиция
39
Над 500 военни усилват охраната на границата
Снимка: БГНЕС

Охраната на българо-турската граница е подсилена с военнослужещи, като до седмица техният брой ще достигне над 500 души. Освен от Сухопътните войски, в ход е изпращането на служители и от "Военна полиция", съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Още по темата
Той, заедно с министъра на Иван Демерджиев, тази сутрин са в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово, където двамата инспектират участъци от българо-турската граница.

Военнослужещите извършват наблюдателни и охранителни действия в патрули съвместно със служители на ГД "Гранична полиция". Задържането на нарушители на границата се извършва от граничните полицаи. След 7 септември служители на "Военна полиция" ще могат да извършват самостоятелни патрули и те ще имат правомощия и за задържане на нарушители, поясни министър Стоянов.

Друго специализирано формирование военнослужещи ще извърши оглед и възстановяване на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип на границата, ако е необходимо.

Сред първостепенните задачи е подобряването на пътната инфраструктура в региона преди зимния сезон. Лошите пътища причиняват щети върху техниката. Военнослужещите на границата разполагат с над 60 единици специализирана техника, поясни министърът на отбраната.

Поради засиления мигрантски натиск Сухопътните войски участват в оказване на помощ на МВР по охрана на южната граница на България от 1 ноември 2021 г. с близо 300 военнослужещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Не знам колко си в час с материята, но границата още от соца се пази от МВР, гранични войски бяха войски, но с полицейска функция, казвам го като служил по границата, до колто знам БА няма право да се използва за вътрешни опреарации, само при въоражено нахлуване на армия и бедствия другото е работа на МВР, а че гранични трябва да са кат преди с автомати и повече, спор няма
25
4
 
4
 
! Отговори
Верно ли? преди 1 година
До Анонимен 10. Не са 60 000 , с много по-малко и определено не им е това работата. Провери преди да пишеш глупости. Униформения състав е около 15 000. Границата трябва да се охранява с ВОЕННИ, а не с полиция. Полицията е за охрана в страната, а не на границата. За това има и толкова престъпления, защото голяма част е хвърлена там, където не и е мястото.
24
0
 
3
 
! Отговори
И к'во от т преди 1 година
С близо 300 от 2021 сега с близо 500 военни, а мигранти бол. Нещо не е както трябва.
23
0
 
3
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Тя тая масовка по границата е с ниско кпд, щото тия комсндированите каро не познават терена висят по джипките и не мърдат от пикриващия път, че ще се загубят
22
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Помнете ми думата ! Не 500 шапкара и 5000хиляди да пратят на границата 3 милиона мигранти няма как да ги спреш !
21
0
 
6
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ЛИЦА АРМИЯТА НИ Е ПОЧТИ НУЛА.ДРУГО ОСВЕН НУЛА ОТ ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА.
20
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това е политиката на ердоган вместо да ги връща по родните места тои ги гоникъм границата с българия нали имаше полски офицери отседнали в хотелите набивши депутати какво става с така наречените межд наблюдатели какво наблюдават
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и войници да паращате, тук трябва здраво дупе, като борисовото, за преговори с Ердоган. Другото е ала бала.
18
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Какво "усилвате",бре!?Командировали всички полицаи,отговарящи за селата -по границата!Върнете ги обратно,че битовата престъпност не си е отишла,има я!!Граница е -бразда,вишка и пушка!!Не командированти полицаи,кой знае какво правещи там?!
17
0
 
6
 
! Отговори
Има ли пилот преди 1 година
в самолета?!? Държавата в отпуск ли е? Управляващите за какво им се плаща? Народе, спим ли?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 - То яма да те допуснат до там, ако не бъркаш. Минава една година, много връзки, много приказки и приятелства, за млад граничар, да го допуснат до "хубавата смяна". Братовчеда ми е казвал, че са стигали да си плаат по 5000 евро на смяна в "хубав ден". Да, граничаря си плаща за смяната. Смятай какви пари са ...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да стане абсолтен "сакатлък", да умират хора, да се зложим на макс, да ни разиграва Омарчо, да ни се покаже, че за нищо не ставаме и ЧАК ТОГАВА, да се действа и да се прави нещо... Разбирам, да бяхме невежи за проблемите си, но не сме! Попитайте всеки 16 годишен, койот е чел книга и е гледал новини - веднага ще ви опише проблемите на границите ни ... Ама висшата управа от умни, образование и всезнаещи, някакси се правят, че не знаят и нехаят.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не беше ли член на Политбюро по Бай Тошово време ??
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не 500, 50 000 военни да пратите на границата няма да има резултат.Единственото спасение е стрелба, чак тогава ще се замислят дали да режат, прескачат, подкопават телените заграждения.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да минават от тук те са преминаващи кой ще стои в тоя ке.. *** и авганистанците не им се стои тук
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейй тая полиция много я, вардят да стои по към София защото тая, зима ще е нужна на мафиотите задават се трудни времена за раята
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе нали според Далавери Симеонов станата ни е като китайската стена пиле не може да мине.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратят Бойко Борисов на границата да пази от набезите на пълцищата на неговия приятел Ердоган.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе 60 хиляди полиция те каква им е работата
7
0
 
2
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Паляка Зулу в разградения двор и каналджийската далаверка!