Никола Стоянов: България води преговори с Газпром

Нямало напредък в разговорите с "Лукойл" за по-ниски цени на горивата
5 сеп 2022 11:15, Росен Стойчев
48
Никола Стоянов: България води преговори с Газпром
Снимка: БГНЕС

България води преговори с "Газпром" за подновяване на доставките на природен газ, потвърди пред БТВ министърът на икономиката Никола Стоянов.

"Мога да кажа, че се преговаря с "Газпром", както и с всички останали опции.

Още по темата
Не мога да ви кажа кой точно преговаря, не съм запознат кой докъде и това беше всъщност това, което изискахме от щаба", коментира Стоянов.

В създадения от служебното правителство кризисен щаб по енергетиката са определили като грешка това, че са били поръчани танкери с втечнен газ, преди да са ангажирани слотове за тяхното разтоварване.  

Стоянов каза още, че все още няма конкретен резултат от преговорите с "Лукойл" за намаляване на цената на горивата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Безсрамни продажници ще си платите скъпо
26
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Предателите на България преговарят с Газ пром40769
25
8
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Големи егоисти сме станали! Никой ли не се замисля, че до като се пънем да не ни се наруши топлото и светлото там някъде на изток някакви ненормалници мятат ракети по деца! Голям праз, че ще стоим на студено или на тъмно! Ако започне да падат тук руски ракети ще видим за каква газ ще се говори! Русия е терористична държава с имперски амбиции! Винаги са искали черно море вътрешно руско, ако не ги спрем сега ние сме следващите! Такива като копейкин има за цел да ни извади от нато и сме сготвени!
24
8
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Аман от недоубити комунисти - газпром трябва да се изолират и никой да не купува от тия ***! Ако трябва 10 години ще стоим на свещи - не ни трябва газ от миризливия плъх Путин!
23
7
 
9
 
! Отговори
НеМорални преди 1 година
Нямат капка морал!Преговарят с терористи!?!
22
2
 
4
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
До ПепеДобре де, прав си за цената на газа на "Хенри хъб". Проблема е, че докато дойде до тук, тоя газ ще стане по-скъп от руския. Защото за руския газ имаме тръбопровод, а от "Хенри хъб" до тук как ще докараме газта? С Еконт ли? Ако бяхме нормална държава досега да сме си купили два-три танкера собствени и да сме си резервирали един слот в Гърция или Турция. Ама не сме.
21
6
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА БОРИСОВ ЛОШИЯТ ГО НЯМА УПРАВЛЯВА ВИ ДОБРИЯТ РАДЕВ РАШКОВ КИРО АСЕН ИЦО СЛАВИ И ОЩЕ И ОЩЕ ДОБРИ УПРАВЛЕНЦИ ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТЕЧЕ МЕД МАСЛО ПАРИ РАЗДАВА АСЕНЧО УРАААА ПРОМЯНАААА
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви е срам да преговаряте с тези злодеи!!
19
7
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Кой ги води Радев, Булгаргаз, министъра #Кой? То не се преговори това е уйдорма на българските предатели с руските апаратчици, за да поставят зависима България от Руските диставки. Какво ще подпишат не трябва да е с тайни клаузи иначе договор Не.
18
3
 
14
 
! Отговори
Влад преди 1 година
Водите преговори или с чистачката,или с портиера на ГАЗПРОМ! Защото официални преговори няма!
17
8
 
12
 
! Отговори
решетников преди 1 година
Няма значение,че газпром продава всъщност по скъп газ, важното е да се облизват задните ни части---възкликна доволно Решетников и се поклони на грандо мафиозо,ла бос Путин Къси Първи, отровителят.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осезателно намаление на горивата на петрола ще видите на куково лято. А, евтин газ когато Сибир стане Сахара.
15
6
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Добре добре доволни сме
14
8
 
17
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
Всеки човек, който знае какво е Гугъл, може да си го отоври, да напише henry hub gas prices. Лошият краварски втечнен газ струва около 30$/MWh, ТАКИВА СА ФАКТИТЕ!!! Газпром (преди да наруши договора и да спре доставките), продава не на себестойност а на цена базирана на 70%TTF и 30% петрол. Демек над 200 Евро/MWh. Кое е по-евтино. Сега троловете ще ми сложат минуси, но всеки, който се съмнява може да провери информацията изнесена от мен...а тези са държавни изменници!!!!
13
5
 
15
 
! Отговори
ДРУГАРЕ, преди 1 година
КАК Е ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕПУБЛИКА? ХАРЕСВА ЛИ ВИ? "ви кажа кой точно преговаря, не съм запознат кой докъде и това беше всъщност това, което изискахме от щаба", коментира Стоянов._ Е ГААА ТИ МИНИСТЪРА! ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР НЕ ЗНАЕ В РЕСОРА МУ КОЙ ПРЕГОВАРЯ! МАРСИАНЕЦ КАТО ВСИЧКИ СПУСНАТИ ОТ КРЕМЪЛ В ПОСЛЕДНИТЕ 80 Г.!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мога да кажа, че се преговаря с "Газпром". Не мога да ви кажа кой точно преговаря, не съм запознат кой докъде и това беше всъщност това, което изискахме от щаба". Преговарял бил, но не знаел кой и къде. Ние, четящите тези редове, предполагаме, че нашият преговарящ си говори по телефона с чистачката на някой регионален офис на "Газпром".
11
2
 
13
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
Тези копаят дълбоко в тинята! Никаква експертиза и държавна измяна!
10
2
 
4
 
! Отговори
ай стиа бе преди 1 година
абе нали киро отвърте крано кво преговаряте :)
9
7
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Отказаха танкерите и сега преговарят с "Газпром",обаче "Газпром" не знае за това.Ще останем без газ,заради проруската политика на служебното правителство.
8
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
................Не мога да ви кажа кой точно преговаря, не съм запознат кой докъде................Хахахааааааа, ама верно ли преговаряте? Като падне първи сняг и тогава ли ще преговаряте още? Бегайте да договаряте слотове и танкери бре, продажници руски! Психопата газ няма да пусне, това и децата го разбраха. Само Рундю до край ще лази пред Мордор, от там ще го мотат до първи сняг. Позор :)))))))))))))))))))))))))))