Ще има ли стабилно управление след изборите?

Според Иван Ченчев, това ще е така, ако БСП е в управлението
Обновена: 15 сеп 2022 21:35 | 15 сеп 2022 21:04, Петя Славова
16

Малко преди изборите още остава въпроса дали след гласуването на 2 октомври страната ни ще има стабилно управление или коалициите ще са сложни.

Според бившия депутат от БСП Иван Ченчев, правителство ще има, но стои въпросът чии интереси ще защитава.

По думите му, това ще зависи и от това дали БСП ще е в управлението. "Тогава думата стабилност ще придобие по-пълен смисъл. Европейските лидери са некадърни и се провалиха", отсече той в предаването "Денят ON AIR".

"Не е лесно, но демонстрирахме, че можем да бъдем диалогични по политики, които да отразяват кризите и да се взимат адекватни мерки. Някои от мерките ги бяхме заложили в коалиционното споразумение, но не ни стигна времето. Партньорите сега се хвалят с нашите мерки. Ако обичат, да не си присвояват нашите идеи и направеното от нас", каза още кандидатът за народен представител.

Ченчев бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че БСП няма да преговаря за кабинет с ГЕРБ и ДПС. След изборите ще сложат на масата програмата на партията и ще преценят кой е съгласен да я изпълнява.

"Ще има преговори, затова седнахме и миналия път пред очите на цяла България. 12 години си имал друг модел на управление, няма как за 6 месеца и половина да промениш навиците на администрации и институции. За резултатите на министрите на БСП говори Европа. "Има такъв народ" вдигаха като знаме въпроса с РСМ. Кой е външен министър? От квотата на ИТН. Те дадоха френското предложение. Енергийни кризи, горива... Кой е министър? На "Има такъв народ", коментира Ченчев.

Социалистът отбеляза, че няма да можем да усвоим максималната сума от предстоящия транш по Плана за възстановяване.

Запитан за социологическите проучвания и конкуренцията в лявото пространство, Иван Ченчев отговори:

Много проектчета се нароиха, според мен е умишлено. Когато БСП беше единствената алтернатива през 2017 г., получи близо 1 млн. гласа на изборите. Като започнаха да се роят проектите, видяхте докъде стигна положението в държавата. Има много леви, които се отцепиха от нас.

Важно е газта да дойде на най-евтината цена. "Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите. Надявам се служебният кабинет да осигури честността на вота. Дано няма реваншизъм към никого - с тези думи Ченчев коментира газовата криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 година
бсп- то умря не ги смятам за хора
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да е - все тая! Никой не мисли за народа!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има ако управлява Възраждане.
6
2
 
4
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
пази боже от комунисти в управлението
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не може да има стабилно управление в бг. Такъв си ни е манталитета: всеки гледа да пре..бе другарчето си.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии които ни замениха с украинските фашисти да духат супата ,явно чакат са минат изборите и отново че им плащат и хранят по хотелите
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не и не
2
2
 
6
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Управление на какво? И стабилно какво?Изборите си ги правете сами, и без това така свикнахте, на автопреизбиране. За какво са изборите, след като му дадат на избрания един камион пари и забравя посоките за 1 ден.
1
3
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Бсп като мислят толкова за бьлгарите защо не напуснаха клалицията - нека отговори пьрво на този вьпрос