ПП предупреждава за опит за възстановяване на модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР

Даниел Лорер сподели девет аргумента против връщането на промените в държавната банка в изходна позиция
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 сеп 2022 17:07 | 26 сеп 2022 17:06, Александър Попов
58
ПП предупреждава за опит за възстановяване на модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР
Снимка: Продължаваме Промяната

„Продължаваме промяната“ следи с тревога действията на служебното правителство по възстановяване на стари модели на управление на ГЕРБ. Последното е свързано със сигнала, който българският малък и среден бизнес получава от намеренията на служебния министър Пулев за смяна на състава на Надзорния съвет на ББР и серия негови неверни внушения, че банката не функционира ефективно.

Имаме поне 9 аргумента против действията на служебното правителство, които могат да върнат модела ГЕРБ в банката:

·     Кирил Петков, още като служебен министър на икономиката, обяви, че 8 фирми са получили близо 1 млрд. лв от държавната банка под формата на едри кредити, като над 500 млн. лв. са отишли при дружества, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Останалите са дадени на Румен Гайтански – Вълка и др.

·     Отпуснатият от бившия директор на ББР Стоян Мавродиев и необслужван кредит от 150 млн. лв. е даден на прокуратурата. Неизпълнението на кредита ощетява държавата с 9.5 млн. лв.

·     От началото на 2022 г. ББР директно е подпомогнала над 90 нови малки и средни предприятия, с дъщерните дружества техният брой надвишава 250. За сравнение, за предходните 4.5 години общият брой на нови кредитополучатели в банката е 64. Противно на направените внушения, доверието в малкия и среден бизнес в ББР е възстановено. Благодарение на действията на Промяната, вече няма нужда да познаваш човек в ББР, за да получиш кредит.

·     Служебният министър може да иска да пише слаб 2 на ББР, но авторитетът на международната кредитна агенция Fitch казва точно обратното: ББР защити положителен рейтинг BBB, което е възможно най-високият рейтинг за банка.

·     По време на управлението на ПП ББР излезе на печалба от 20 млн. лв. за първото тримесечие, сравнено с 5 млн. лв. загуба за същия период на 2021 г.

·     Приета беше актуализирана стратегия на Банката за периода 2021-2023 г. Тя е фокусирана върху връщането на банката към мисията ѝ в подкрепа на микро, малкия и средния бизнес и включва лимит на финансиране до 5 млн. лева.

·     Дали внушението, че ББР не се справя добре, не е крачка към възстановяването на стария модел на управление на ГЕРБ и Стоян Мавродиев? Със спирането на реформите в ББР, въведени от кабинета Петков, може отново да се промъкне приятелският кръг на стария модел.

·     Това е поредният опит на служебното правителство да отмени реформи, започнати от „Продължаваме промяната“, с опасност от връщане на стари схеми на ГЕРБ.

·     ББР твърде дълго беше касичка на клуба по интереси на Борисов. Промяната спря безконтролното раздаване на огромни кредити с неясни обезпечения от ББР в полза на клиенти и проекти с отявлен политически гръб. Не трябва да допускаме корупционните схеми да овладеят държавата отново. Затова изборът на 2 октомври е да се върнем назад или да продължим промяната!

Купуването и продаването на гласове е забранено!


58
Още по темата: Даниел Лорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре модела ГЕРБ отколкото модела Киро и Асен !
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия и правителството на Радев ще вкарат отново украински след изборите ,да пият и ядат безплатно по хотелите ,това се нарича предателство на българския народ
23
2
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Лена парапета вземаше 15 бона заплата у ББР :)))
22
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А
21
4
 
8
 
! Отговори
Гладен преди 1 година
Копирахте 1 към 1 Герб!
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де тоз късмет? При "модела Борисов" си беше много добре!
19
0
 
19
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =МАФИЯТА преди 1 година
РАЗКРИХА СЕ ЗА САМО 6 МЕСЕЦА.....
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много крадете! НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ВИ СМОГНЕМ!КИТАЙСКАТА ДЪРЖАВА ДА РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ КРАЖБИ И НЯМА ДА УСПЕЕ!МНОГО СТЕ СРЪЧНИ!РАДЕВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!
17
2
 
17
 
! Отговори
слава украине преди 1 година
човек който за 6 месеца взе 20 милярда кредит и ги открадна сега кряка нещо там. петкоф щеше да бъде обесен в всяка нормална държава
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме глупостите на новия ред който създадоха тези некадърници. Уж щяхме да забогатеем защото щели да спрат кражбите.. А за година и нещо обедняхме здраво... Аз искам оня модел на ГЕРБ...
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако този управлява пак, ще провокира Русия и не се знае. Той е инструмент на САЩ! Работи за САЩ, продажник е, освен това е *** продажник!!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спести си предизборната кампания и бла бла то- изборите не зависят от нас.. Оплаквай се на шефа ти! Ако той още си спомня ти кой си- все пак е с деменция!
13
3
 
13
 
! Отговори
Провинциалист преди 1 година
Пиша за новината от долу: "Кауфланд разкрива 100 нови работни места." Защо за едни и същи работни места заплатите я София са с 1000 лв по- високи от тези в провинцията? Киро да отговори от името на немската верига Кауфланд!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото Киро и другарката Техноимпексова ги пенсионираха с вот на недоверие и продължават да се натискат да крадат още и още като теглят кредити през седмица. Марш в Канада и никога повече не се връщай в България.
11
0
 
27
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Козяк се отказа от тях. Всички го разбраха, само те още не. Ще трябва да изчакаме до неделя, за да го осъзнаят и те. Горките, много калпав кон излязоха.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашият модел просто Киро е 1000 пъти по зле от модела Борисов. Изчезвайте веднага крадци. В сряда 21 септември 2022 година - магазин "Лидл" в Кавала, Гърция. Захар "Диамант", 1 килограм - 0,72 евроцента, което се равнява приблизително на 1,40 лева.Нормална захар, дори не е на промоция. Вчера в "Билла" - захар 1 килограм - 2,70лв. Точно 2 пъти е по скъпа в България. Защо цените в България са пъти по високи от колкото в другите държави????
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали Козяк ще им изфабрикува на тези някакви гласове пак или тотално са се отказали от простия проект?
8
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'герб са лоши и не трябва да гласувате за тях. гласувайте за нас'
7
15
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Основна цел е : ГРАБ+ ДЕПЕСЕ+И.ТН.Така че инт ще бъдат вкарани в Парламента .Нужни са им. Да се събере " семейството " все пак.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се връща стария модел,добре,че сейвнахме нивото,че можеше да се наложи да започваме играта отначало!:))))))Кирчовци и Кокорчовци за вас играта свърши!