МВнР с призив да не се пътува до Русия

Съвет: Българите там да напуснат страната
Обновена: 27 сеп 2022 10:58 | 27 сеп 2022 10:58, Нели Христова
38
МВнР с призив да не се пътува до Русия
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложняващата се обстановка, Министерството на външните работи на Република България призовава към въздържане от пътуване до Руската федерация.

Препоръчва се на българските граждани в РФ да обмислят възможността в срочен порядък да напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства, предаде БНТ.

В петък на консултативната среща при президента Румен Радев и преди това в изявления на външния и вътрешния министри бе съобщено, че засега няма данни българи с двойно гражданство да са включени в мобилизацията, която Москва обяви. И бе декларирано, че на всички българи на руска територия ще бъде съдействано да се приберат у нас, ако искат.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 2 месеца
И защо да не ходим в Русия?????Пт страх сигорно да не занесем някоя галшива министерска информация???Аз пък ще ходя и даже ще се бия за Русия!!!
27
1
 
12
 
! Отговори
сашо преди 2 месеца
Българска шизофрения.Ако ни викнат запас,ЕС ще препоръча да не се пътува до Б-я
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"не комунизмът създаде руснака, руснакът създаде комунизма! Такава е историческата истина. Такава е жестоката истина за това какво представлява руснакът" _____________ Слаб, 2. Комунизмът го създаде един богат германски евреин.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има една книга на Шафаревич "Комунизмът като феномен в световната история"... Та там се обясняват основите на комунизма, като се започне от древността (преди новата ера).
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Китай не е комунизъм, а тоталитаризъм с пазарна икономика. Т. е. див капитализъм, но без демокрация. Никой не отива да живее в Китай... Всеки бяга в демократични държави.
23
4
 
8
 
! Отговори
Не всички! преди 2 месеца
За шумкарите от БСП, за скунсовете от Възраждане, за продажниците от Атака, за комунистите от ДБ, за мултаците от ИТН разходката до Москва е препоръчителна.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Подали заявление" не значи отишли на фронта... То всеки може да подаде заявление, че ще ходи на Марс...
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кори 17. Не приятелю. Комунизмът го създаде българин. Ако беше малко по-грамотен, щеше да го знаеш.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
17 кори джеси сузи и подобни бягай да тролиш в другия форум с миро20. Образованият човек знае че комунизмът е създаден от Маркс и Енгелс. Китай го развиха до такава степен че сега без него не можеш.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не бих пътувал и до Македония! Никога, засега поне!
18
8
 
4
 
! Отговори
Трагедия и драма преди 2 месеца
То ще е голям русофилски рев и тръшкане. Как рурофилът ще се раздели със скъпоценните си началници, кой ще обслужва руснака? Кой ще освобождава русофила от Турция, от фашизма, от нацизма и изобщо кой ще освобождава русофила от това да бъде свободен човек и да не се чуства кучешки задължен на Русия.
17
11
 
4
 
! Отговори
Кори преди 2 месеца
До Анонимен 13, не комунизмът създаде руснака, руснакът създаде комунизма! Такава е историческата истина. Такава е жестоката истина за това какво представлява руснакът.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е кажете ми какво е това сега. Руснаците искат война, ама не искат те да воюват, русофилите и БПЦ искат Путин, ама не щат при него в Русия. Щом може така от днес и аз се определям за милиардер, ама нещо не ми се живее на яхта и ще си остана в панелката.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Депутатите им там в Думата и различните федеративни образувания са около 200 хил... Те не подлежат на мобилизация... Имат и около 3 млн. партийни членове... те също ще избягат от мобилизацията... Оказва се, че могилизацията е само за някакви обикновени хора в провинцията. От партийните лидери никой няма да отиде да се бие на фронта. Те затова са толкова спокойни. От платените им държавни "журналисти" също никой няма да отиде на фронта. Никое дете на олигарх и политик няма да отиде на фронта...
14
3
 
12
 
! Отговори
асд преди 2 месеца
До 7Че запада иска да ги унищожи е ясно. Всъщност на всеки запознат с икономически науки и история, му е ясно какво имам предвид. И тук нямат значение руснаците като народ, а това, че имат държава там, и че тя е огромна. Ако бяха с размера на Германия например никой нямаше да им обръща внимание. А запада е съставен от бивши империи - и те винаги са просперирали на база експлоатация на други държави.
13
6
 
7
 
! Отговори
Кори преди 2 месеца
Меко казано има напрежение ЕС - РФ и НАТО - РФ. България е член на НАТО и ЕС, най-разумното и най-цивилизовано решение в това време на напрежение е : българите от РФ да се приберат в България и руснаците от България да си се приберат в РФ.
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Покрай това, което гледам по рускоезични медии разбирам, че за жалост голяма част от руснаците комунизмът ги е превърнал в някакви жалки ***, които одобряват една кървава саморазправя с украинският народ. Тези са някакви ***, които мечтаят да се върне СССР и да имат един Сталин начело, който да трепе като луд руснаци. Болшевизмът ги е дебелизирал и е унищожил мозъчните им клетки. Тотални промити мозъци, които не разсъждават трезво. За жалост и в България има много путинофили...
11
2
 
5
 
! Отговори
p преди 2 месеца
Когато си гражданин на някаква държава и си физически там, правото не се интересува от второто ти гражданство. Ако имаш руско и българско но си живееш в Русия, то могат по всички закони да те мобилизират и българското посолство не може да направи нищо по въпроса, защото там си преди всичко руснак. Но това са подробности.
10
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия цари държавен произвол и анархия... Типична държава от средновековието.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това означава, че разузнаването (ЦРУ) има данни, че в РФ ще се въведе военно положение, което ще бъде съпътствано със затваряне на границите и масова мобилизация.