Първан Симеонов: Тези избори бяха ненужни

Виждаме нова полюсност, отчете политологът
5 окт 2022 22:50, Росен Стойчев
33
Първан Симеонов: Тези избори бяха ненужни
Снимка: БГНЕС

Oт миналото лято партиите се готвят за избори и гледат да изглеждат по-малко виновни, а не искат да управляват. Това обяви социологът Първа Симеонов пред "Нова Нюз".

Още по темата
"Контактната група на ГЕРБ е типичното за Борисов. Сега иска да се обгради с либерали. Плевнелиев и Паси нямат най-харесвания образ в политическия ни живот", подчерта той.

Интересът в началото към "Не подкрепям никого" имаше голям интерес, с времето спадна. На парламентарните избори не се брои в разпределението. Сега броят на избралите тази опция отново нарасна. Това се дължи на безсмислеността и ненужността на тези избори, коментира Симеонов.

По думите му в България се оформя нова полюсност.

"Това е център-дясно - ГЕРБ, център-ляво - ПП, европейското ляво. Има и крайно ляво и почти маргинализирано БСП и по-крайно антируско ДБ. ПП имат и млади западно ориентирани избиратели, но имат пенсионери. Битово консервативният ГЕРБ срещу прогресивните ентусиасти от ПП. Тази структура вероятно ще остане и никой няма да надделее", прогнозира експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антонио Ресио
21
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
избори до дупка докато случим на хора това не са партии а икон групировкичакат траншовете от ес кои каквото може да гепи и да бяга за тези пари е цялатаборба дпс непрекъснато говори как тези пари трябват да отидат в малките селаи градове за улици вик и др значи това с порциите продължава
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяха, ама щом Радев ги искаше ..
19
1
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Що не го каза по-рано на тези, които ги предизвикаха?
18
1
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Е....само ,чалгаря и Борисов ги искаха.
17
4
 
2
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Тези избори бяха фалшифицирани драстично и сега правителството ще се нареди от посолството в Козяк.
16
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
"евроатлантикО" борисов обслужващи путин с началника му вебер..направи преврат с руски партий и събори правителството на г-н Петков!режимите винаги работят с мафиотски структори като..дпс-гроб!всички знаете че ви к.л.цат боко и доган..явно ви харесва..и ме е срам,*** е престъпна организация насърчила и подпомогнала смъртта на хиляди българи по-време на ковид,гешев им дължи...жестока война...или излизаме и ще запалим Държавата,убиваха хора съзнателно,ваксинираните,това е убийство,умишлено
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как така никой "експерт" не каза каква е причината за този цирк дето го гледаме от 2 г. (даже може да се каже от много повече време, чак от след 1944 г.)... Няма елит. Не знам какво толкова се крие това. След 1944 г. има едни наведени политици, които се страхуват за живота си, имота си, близките си, интересите си... Реалният елит е избит или прогонен или вкаран в концлагери... Сегашните плyжеци нямат нито умствените способности, нито нравствените способности да са елит. Комунисти...
14
1
 
8
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Нужни бяха! Най-малкото, че повече няма да гледам главния чегъртач - Африканеца от Ямбол ,да се блещи от парламентарната трибуна.А 7/8 пък въобще не гледам... Добър е Бог!
13
1
 
12
 
! Отговори
Мария преди 1 година
А бе някой може ли да ми каже генерал Танас от ДБ-то ,оня малкия ,който се подвизава в политиката от 30 год .какво е направил полезно за България ,та е толкова наперен и нагъл?!Той освен с недоказани подслушвания и интриги друго правил ли е?Само питам
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязали ли сте, че който няма с какво да излезе пред публиката като интелект, просторни знания, задълбочен анализ, той/тя залага на аксесоари и атрибути- дрешки, прически, за мъжете- фенси брадици и мустачета.
11
1
 
7
 
! Отговори
Петя преди 1 година
А от вас дървени философи,случайно да знаеш колко са ви ненужни драсканиците,и безсмисленото ви плямпане? Абсолютно ненужни сте
10
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Горко ни ако остане тая структура на партиите...
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да седнат ПП БСП ДБ и Възраждане и да се разберат . Да загърбят егото си
8
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То пък ПП са едни европейци, повече няма накъде. Щом се прегърнаха с баш комунистите, а най-закоравелият милиционер Рашков си го взеха под своето крило - за какво изобщо може се говори. Европейци са те, ама друг път.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да седнат ГЕРБ, ДПС и Възраждане да се разберат. Да забравят миналото и да преодолеят егото си.
6
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И ненужни бяха, и вредни. В такава тежка криза да се правят избори е недопустимо. Слави Трифонов е виновен за това и партията му няма да е в този парламент.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ предизвика изборите?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Възраждане и Чалгарите ги смятаха за нужни. Да управляват.
3
1
 
9
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 година
Не само тези! И предишните два избора също бяха! И две нови партии също бяха ненужни! Добре че поне от едната вече се отървахме...Скоро и другата!