Проф. Христов: Войната може да засмуче Европа и България

По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско
153

"От момента на обявяване на частична мобилизация в Русия това даде знак, че се върви към истинска война и ескалация на конфликта. Рано или късно той може да засмуче всички източноевропейски държави, в това число и нас, след това и Европа, след това и света", заяви социологът проф. Иво Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него военните много добре знаят за какво става дума и какво е "изпепелена плът". По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско.

Още по темата
"Ние вече сме официално в списъка на неприятелките държави. Има разлика в това да си неприятелска държава и да си военен противник", поясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след Карибската криза не е имало по-голяма опасност от ядрена война, отколкото сега.

"Отначало това беше елемент на пропагандата, сега нещата изглеждат по различен начин. Като държава не трябва в никакъв случай да влизаме в чужда за нас война. Украйна няма да влезе в НАТО, това са жестове от публиката за морална и политическа подкрепа", посочи проф. Христов.

Мнението му е, че партиите се ослушват и са се скрили под масата, защото знаят, че електоратът, който е гласувал за тях, ще ги убие с камъни, ако те официално заемат позицията България да даде жива сила.

"България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната", коментира Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
14
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Цялата идея е военно-промишленият комплекс на САЩ да заработи на пълни обороти и да вдигне икономиката. Сега с епласира залежалата военна стока. Ние сме просто едно "нищо" в оръжейните доставки, но достатъчно да бъдем вражеска държава. За САЩ, обаче, сме важни,з ащото ние сме следващите с поляците, дето ша бъдат пратени на руският фронт;))) Боже, какво понятие от ВСВ - "руският фронт". На САЩ сме нужни като пушечно месо и да освободим територията тука,ч е пречим, а те имат планове за нея;))))
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изрожденците ще ги бесим по дърветата мухахаххах
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само Възраждане ,дб са национални предатели
35
19
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Тъжно е, че не осъзнавате как България може да стане като Афганистан, ако Русия се наложи в Украйна...
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много военнолюбци в тези коментари.Украйна не е страна от НАТО - естествено, че трябва да се стремим да не влизаме във войната.От войната по-лошо няма.Бил съм на 2 мисии в Ирак - не е красиво.Вижте къде е Швейцария и как живеят хората - успели са неутралитет да запазят.Тука в коментарите даже някакви смелчаци не искали да се снишават, а да взимат отношение във войната - надявам се това да са неразумни деца
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че нищо не зависи от нас - много сме незначителни. Ще влезем във война само ако Русия и НАТО си обявят война, и никой няма да ни пита. Иначе, много му е лесно на този дървен философ да плаши гаргите. И ние какво можем да направим? Да се държим като *** та да не ни закачат? Едва ли ще помогне!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ядрено оръжие хамериканците нямат ли? не са ли ползвали?????
31
6
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Война в Европа нямаше да има само ако Европа беше минала на подчинение на Русия без никакви уговорки. Газ срещу Свобода!
30
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 1 година
...някой си въобразява, че с ядрено оръжие може да държи целия свят в шах и мат, и всички ще му се подчиняват...е дълбоко объркан и твърде малък Нечовек! Антихрист. Или откровено луд.
29
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без САЩ, вoйнa в Европа нямаше ga има... Факт!
28
21
 
6
 
! Отговори
Уви преди 1 година
Не харесвам Сащ, но и Никой в света Не иска да го управлява Руска Комунистическа Хунта. КимЧу 2.
27
10
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ако направи ядрена война Путин ще закопае Русия ЗАВИНАГИ!!! ЛИПСА НА ДАЛНОВИДНОСТ Е В 21 ВЕК ДА ПРАВИШ ЯДРЕНА ЗАВОЕВАТЕЛНА ВОЙНА. ПФУ!
26
3
 
10
 
! Отговори
Убиват преди 1 година
НЕ ОРЪЖИЯТА, А ХОРАТА! ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ ТОВА ИМ Е РАБОТАТА - ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ОРЪЖИЯ. ИЛИ ДА ГИ ЗАКРИЕМ ЛИ??? КОГАТО В РУСИЯ ЗАКРИЯТ ТЕХНИТЕ.
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя от четене на руски книги съвсем се сбърка. Остава да пусне брада като Дугин и да се самообяви за нов пророк на евразийството! Слушам го с интерес и засилващ се смях, защото той е просто един смехурко!
24
21
 
11
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Каквото и да става, Украйна е в правото си да се защити. Юридически и морално Путин е виновен . Негов последен ход,ще е ядрена война. И тъй като е психично болен,той ще е направи. Но така или иначе, ако се мре, никакви отстъпки на кремълската хунта.
23
18
 
13
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Тоя е егати и пропагандиста. Ако Украйна беше паднала бързо, и руската армия не беше шайка пияници, вече да са превзели Молдова и да се точат на Полша, Румъния и България . Путин сам го каза, иска граници от 90те. Демек ние в руска сфера на влиание. На Путин не му дреме за други държави и това кво правят. Интересува го само може ли да превземе още земя , да граби и убива. Писнало ми е от такиве дето се навеждат пред агресора, като се наведеш най вероятно ще се наденеш на шнура.
22
26
 
13
 
! Отговори
678 преди 1 година
Аре престанете на тоя да му давате трибуна. Няма друг с толкова едностранчиво мислене. Всъщност не знам дали е мислене или е добре платено говорене. Относно българските оръжия - оръжейните заводи това им е работата да произвеждат и продават оръжия. Като в Русия са такива пацифисти що имат най големия ядрен арсенал. Писна ми вече от евтина пропаганда, на всеки е ясно, че решенията които взима Путин са само на база какво може да завоюва и това кви оръжия къде има е без значение.
21
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Русия има нужда от подкрепа. А Христов не иска да помагаме на Русия. Предател е.
20
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се месим в специалната операция на Украйна срещу Русия. Съгласен.
19
20
 
7
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Пълно е с ***.Аман от опорките на мордор и техните тукашни близачи.То не беха ракети, ядрени бомби, газ и какво ли още е.Като се видя, че нито ракети, нито бомби падат, сега руските *** вече ни плашат с война.