Даниел Смилов: ГЕРБ може да търси правителство на малцинството

Трябва да има диалог
8 окт 2022 17:20, Росен Стойчев
42
Даниел Смилов: ГЕРБ може да търси правителство на малцинството
Снимка: БГНЕС

Вариант е да се пробва правителство на малцинството на ГЕРБ с подкрепа в плаващи мнозинства по ключови въпроси. Това каза политологът доц. Даниел Смилов за Нова Нюз.

По думите му има варианти за съставяне на правителство, не са затворени всички врати. "Не виждам вариант на управление ГЕРБ, ПП и ДБ. Бих искал да видя повече от предложението на ГЕРБ, в момента е неясно и може да бъде тълкувано като различни неща, трябва да предложат по-ясна формула. Ще бъде правителство на ГЕРБ, ДПС и БВ или на малцинството?

Още по темата
  ГЕРБ трябва да покаже, че са си взели поуки, за да получат подкрепа", подчерта Смилов.

"Не се вижда признаване на проблем с корупция при ГЕРБ и какво може да се направи, за да се изчисти името им и да се преодолее тази репутация. Можеха да заемат по-ясна позиция за Гешев. Те биха могли да предложат към декларация за отстраняването му. Така може да се отвори възможност за участие на ГЕРБ във властта", посочи той.

Според него трябва да има партийни разговори. "Нормално е политическите партии да си говорят. Това не означава коалиция. Радев вероятно ще даде третия мандат на БСП, ако се базираме на досегашния му избор. Ако реши да избере друга партия, би трябвало да избере такива, които имат шанс за коалиция. Трудно ми се струва, че би го дал на БСП. Би било рискова стратегия Радев да продължи да управлява чрез служебни кабинети", смята политологът. И допълва, че позицията на президента за приемането на Украйна в НАТО е неприемлива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ,ДПС, Възраждане преди 1 година
Да видим как ГЕРБ ще направят правителство. Да са мислили преди да свалят предното. И тогава имаше криза и война, но това не попречи на ГЕРБ, ДПС и Възраждане да свалят правителството. Нека сега същите тези три партии да си поемат отговорността и да няправят те правителство. Общо имат 130 депутати - напълно достатъчно за мнозинство.
23
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Диалог е разговор между хора с приблизително еднакъв манталитет ,интелект и най- важното да има чуваемост.Няма как да има "диалог" с хора ,които са престъпници ,въпреки ,че в България съществува възможността все още ,но и това ще свърши ,когато същите вместо да са в затвора ,са в НС.
22
0
 
1
 
! Отговори
Защо политиците преди 1 година
се хвалят какви политически сили са след безбройните ялови избори ? Смятат българите за наивни ? Половината българи са в чужбина, с двойно гражданство ! Защо българите работят и плащат данъци в други европейски държави ? Там политиците от различните партии са се разбрали да следват Общонационални Дългосрочни Икономически Програми за развитие и това осигурява по добър живот за всички !
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският генерал Янев по-добре да разкаже как спечели в региони, които винаги са били ГЕРБ-ДПС крепости? Колко гласове му преляха и какво е обещал ?
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-Възраждане не са малцинство .
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо? Да му бламират всяко правителствено решение което не е в интерес на червените мутри. Че тогава ще се повтори ситуацията до сега - Правителство на червените мутри под шапката на Фуражков. А на българите - майната им. Нека се извърти още един изборен цикъл. Да ни натиснат кредиторите, Да се задържи високата инфлация, Да почнат и лаещите тук гласоподаватели да дават финансова фира, и тогава белким народа поумнее къде е на ДЪРЖАВАТА интереса. Ще чакаме
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте накрая да не дойде наистина правителство на някое от малцинствата,че ще станем за резил на цяла Европа.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ и на Славчо ходихме 4 пъти на избори,които струваха на народа 360 000 000 лева.Сега същите да извадят от джоба си тези пари и да построят с тях детски градини,болници,пътища и всичко което можеше да се построи с тях.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за Нинова ,Борисов, Гешев ,Цацаров Доган , Цветанов ,Иванов, Петков и Василев.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам гербавите много са се снишили.Днес няма желаещи за изява по медиите.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 18__ ТОВА КОЕТО КАЗАХ Е НИКАКВА НАМЕСА НА ГЕРБ-СДС В СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО, А ПРАВИТЕЛСТВО НА ЯНЕВ СЪСТАВЕНО ОТ Бълг.ВЪЗХОД С МАНДАТА НА ГЕРБ-СДС, НО НЕ КОАЛИЦИЯ А БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА ОТ ГЕРБ-СДС НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЯНЕВ. ТОЛКОВА ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ А НЕ СХВАЩАТ... КРАТКО ЯСНО И ТОЧНО 1. 2. 3.
13
2
 
1
 
! Отговори
Първо искам... преди 1 година
...да отбележа, че след протестите и започналата въртележка от избори с участие на триото, Мая, 7/8,впоследствие *** ПП, доц. Даниел Смилов и проф. Гена твърдо заявиха, че ГЕРБ са история. Край, няма ги, изчерпаха се. Това беше преди 2 год. Така им се искаше, така го надуваха тоя балон в дневник. Никой тогава не каза, че Бойко е зорлем свален след 12 г., както сега пискат от ПП след 6 кирливи месеца. Мисълта ми е да бъдем коректни. Сега поне с технологиите всичко може да бъде проверено.Чао.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб са яка партия, защото яко крадят!! Откажат ли се да крадят(което никога няма да се случи), те ще се разпаднат. Никога повече Герб във властта!!!
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е: 1.ГЕРБ-СДС ИЗДИГАТ СТЕФАН ЯНЕВ ЗА КАНДИДАТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ 2.БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА 3.ПРАВИТЕЛСТВО СЪСТАВЕНО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми да,единодушно ще ни вкарат във война и ще ни оставят да се оправяме
9
6
 
5
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
1. Тиквата е в тотална изолация.2.Всеки,който се обвърже с Тиквата, поема и тиквеният имидж.3.ГЕРБ на тиквата никога няма да направи съдебна реформа, защото първият за затвора е самата тиква.4.копейкин,Янев,Радев са преходни пеперуди,на които крилцата ще бъдат все по опърпани с напредването на Украйна.5.килкото години комунизъм,толкова години преход....останаха още 12 години.
8
3
 
7
 
! Отговори
Мечо пух преди 1 година
Вярно ли е че електората на ГЕРБ са със шоколадов тен?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията е въпрос на това мнозинството да управлява не малцинството. Иначе за чий имаме избори? За да разберем кой е мнозинството или малцинството, ако не може да се състави кабинет трябва да иа нови избори, защото никой няма мандат от народа/суверена.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези могат да се разберат само как да предадат интересите на България и народа.
5
3
 
4
 
! Отговори
Това преди 1 година
Какво правителство ще правят при 30% гласували. Да се откажат всички и да ходят на нови избори. Така най-добре ще покажат, че се интересуват от хората.