Ще бъде ли съставено правителство или ще има нови избори?

Предстои да се види докъде ще стигне предложеният от ГЕРБ формат
9 окт 2022 17:12, Елка Василева
94

Седмица след парламентарните избори все още няма яснота дали ще може да бъде съставено правителство, след като спечелилата най-много гласове партия ГЕРБ предложи разговори с останалите политически сили.

Още по темата
"Нека да видим този формат, който сме предложили, докъде ще стигне. Правителство на малцинството отново означава правителство, което се ползва с мнозинство в НС. Едни нови предсрочни избори могат да играят ролята на каската, която ще доведе до разпад. При следващи избори съставянето на правителство ще бъде по-трудно, отколкото е в момента. Правителството се самосвали. И това, че внесохме вот на недоверие, спасихме държавата от едно правителство, което се ползва с недоверие", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"Нека не подценяваме колегите от ГЕРБ, както те казват - опитна партия са, управлявали са с кабинети на малцинството. Когато дойде вторият мандат, ще проведем Национален съвет и преговори. На нас ни пука за България. Миналата година, когато като неочакван победител в изборите щеше да ни е най-изгодно, ние не отидохме на избори. Ние поехме тежката отговорност, успяхме да сглобим една невъзможна коалиция", коментира съоснователят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Иван Ченчев от БСП изрази мнение, че ГЕРБ трябва да понесе отговорността за правителство, тъй като са свалили предишните управляващи, без да имат план какво ще правят.

"Ако третият мандат дойде към БСП, сме готови да я понесем. Имаме политически разговори, ние излъчихме нашите представители", добави бъдещият депутат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да управлява татаристанци ! Дивите ориенталци не стават за народ !
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 Няма как човек с 12 депутати да стане министър-прдседател
31
6
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Ще се сбият и издавят кучетата. Затова няма правителство и няма да и *** никога. Вместо да си стиснат ръцете в тази криза, те се нападат кой кого мразел и на кой бил сърдит. Няма място за сърдене в тази криза. Виждате цените и инфлацията. От всичкото това нещо печели Русия и Путин. Газпром са отчели рекордно голяма печалба, както и петролните компании. Всичкокто това за сметка на хората.
30
1
 
13
 
! Отговори
НАРОДА НЕ Е БАЛЪК... преди 1 година
ТАРИКАТИТЕ ОТ ПП - ПРОТИВ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЛИ СА..?... АКО НЕ СА - ДА ОТИВАТ ДА СЕ УЧАТ ДА БРАНЯТ БЪЛГАРИЯ, А НЕ ДА МИ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ.... КАНДИДАТИ ЗА УПРАВЛЕНИЦИ СА МНОГО, НО ПЪРВО ДА ДАДАТ ТЕ НЕЩО НА БЪЛГАРИЯ.......... МАРШ В КАЗАРМАТА, ТАРИКАТИ....!!
29
4
 
7
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Вместо да даваме още едни 70 млн. за нови избори,които ще дадат същият резултат,като предишните 3.Никакъв.Можем да си купим 3 медицински хеликоптера или пък да ги изгърмим за нова година на заря.И двата варианта имат повече смисъл.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е: 1.ГЕРБ-СДС ИЗДИГАТ СТЕФАН ЯНЕВ ЗА КАНДИДАТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ С МАНДАТА НА ГЕРБ-СДС 2.БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА 3.ПРАВИТЕЛСТВО СЪСТАВЕНО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ.
27
3
 
10
 
! Отговори
ПП-МАРШ В КАЗАРМАТА преди 1 година
В ПП НЯМА НИТО ЕДИН МЪЖ, КОЙТО ДА Е БИЛ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ......... . А УПРАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ....... ТОВА Е ПРЕСТЪПНО...........НЯМАТ ПРАВО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА, АКО НЕ БРАНЯТ ДЪРЖАВАТА......... ИЛИ В КАЗАРМАТА ИЛИ АУТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.....
26
3
 
6
 
! Отговори
Асенчу ПйеПйе преди 1 година
ПреВъзБуждам се от Слънчевите Очила на Бика!
25
5
 
6
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ПАК СЪМ АЗ преди 1 година
Е СТИГА С ТИЕ ИЗБОРИ БЕ-АЙДЕ ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА- И ДА ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ КАДЕ И ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ.АЕ СТИГА СТЕ НИ РАЗИГРАВАЛИ.- ПИСНА МИ ДА ВИ ПЛАЩАМ ЗАПЛАТИТЕ БЕЗ ДА СТЕ ГИ ЗАСЛУЖИЛИ.
24
3
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Биков,нали знаеш оная де,,кой каво направи на себе си го прави и бола рие,на гърба му пада''!!! Така че какво тъсихте това получихте и сте никои в тоя и всички други парламенти,щото с КРАДЕЦА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е ОРТАК !!! МАЙ НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ???
23
0
 
2
 
! Отговори
Бацета, преди 1 година
Ако някой е имал идеи , да знае че е объркал страната! България не е много подходящо място за идеалисти!
22
5
 
2
 
! Отговори
СДСар преди 1 година
от 90те години. На мен коалиция между ДБ и БСП ми звучи като съюз между Ангела и Дявола! Това не е приемливо, нашето поколение израстна като антикомунисти! Ние това не приемаме! Не желаем да гледаме тези хора!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До pesho "Дано ГЕРБ се справи, защото има ли БКП в управлението спукана ни е работата!" Докато има такива като теб, неосъзнати че ГЕРБ е БКП, ще ни е спукана работа, както я пука Тиквуня 12 години.
20
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Абе, кой е тоя на снимката , всяка сутрин обикаля телевизиите и дрънка щуротии???
19
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До Абсолютно. Радев ли бутна работещо правителство и вкара страната в политическа криза и милиони разходи за тези избори? А? Радев ли, или подДлогите на ГЕРБ - възраждане и чалгаря????
18
3
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
до Ха-Ха. На теб ти е смешно, но хората на гарата като гледаха бойците с калашници през рамо хич не им беше смешно. Същото и с тези от влака, които ги видяха. Подготовката за война си върви, докато някои спят.
17
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Тия "войници" дето си ги видял ще участват в новия филм на Мел Гибсън като статисти.
16
3
 
2
 
! Отговори
ГРОБ=ДПС преди 1 година
До Анонимен 10 Възраждане не са сваляли никого. Виж за ГРОБ и ДПС съм съгласен.На повечето парламентарни сили им се иска Възраждане да не им мътят водата и затова се опитват да ги оклеветят и очернят,ама няма да стане. На тези избори получиха двойна подкрепа, а на следващите ще получат още по-голяма. И да ви припомня, че всички социологически агенции им даваха под 4 % и внушаваха как няма да влязат в парламента, а какво стана ? Всички ги е страх от тях, че като дойдат ще има хора в затвора
15
5
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Отдавна не бях виждал български бойци с калашници и пълно бойно снаряжение на жп гара, чакашщи нанякъде да ги извозват, това което видях на жп гарата в петък. Явно евроатлантиците ни гласят да се бием срещу руснаците като свършат украинците.
14
9
 
5
 
! Отговори
Абсолютно преди 1 година
Радев забърква целия батак, с 4 партии на протеста, които раздробява политическото пстранство, така че да управлява със служебни кабинети! Като използва Ковидкризата и войната в Украйна! Страшен подлец!