Вежди Рашидов ще открие първото заседание на 48-ото Народно събрание

То ще се проведе в Деня на Свети Иван Рилски
10 окт 2022 18:00, Красимир Ангелов
62
Вежди Рашидов ще открие първото заседание на 48-ото Народно събрание
Снимка: БГНЕС

Най-възрастният народен представител в 48-ото Народно събрание е Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС и по традиция именно той следва да открие първото заседание на новоизбрания парламент на 19 октомври, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Рашидов е роден на 14 декември 1951 г. в град Димитровград и със своите 70 години ще бъде най-възрастния депутат в първия ден на парламента.

Предното 47-мо Народно събрание бе открито от д-р Силви Кирилов от ИТН, а предните два парламента – 45-я и 46-я също бяха открити от избран депутат от листата на ИТН – Мика Зайкова.

През последните два месеца е извършено основно почистване и освежаване на сградата на Народното събрание. Ремонти не са извършвани, но са изпрани килимите, сменени са крушки на полилеите. В последните дни преди първото заседание ще бъде направена и профилактика на системата за гласуване.

Както Dnes.bg съобщи, президентът Румен Радев свиква първото заседание на новоизбраното 48-о Народно събрание на 19 октомври (сряда) от 9.00 часа. Любопитното е, че на 19 октомври Православната църква почита паметта на небесния покровител на българския народ - Св. Йоан Рилски Чудотворец.

Според Конституцията първото заседание на Народното събрание се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. Тогава депутатите полагат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". На първото заседание се избират председател и заместник-председатели на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Подочул нещо и аз.. преди 1 година
Всички средства на Веждито са от държавни поръчки.От бюстове на вождове,до голи жени на червените вождове.
44
0
 
2
 
! Отговори
Парцуца преди 1 година
За Веждичката - ГЕРБ, уискито и пурите са по-важни от изкуството. Същата работа като Стефан Данаилов. Данаилов поне не пушеше пури, ама май си покръкваше човека. Живи и здрави да са. Верно. Не са постигнали нищо в живота, но... Вселената е симулация. Нека пробват в следващото прераждане. GG са и двамата по принцип. И сега ще ме питате сигурно какво му е на СД. Е ми какво му е. Вижте "актьорите" излезли от неговата школа - известни са единствено с това, че са от школата на СД.
43
0
 
2
 
! Отговори
Rolex тик-така преди 1 година
Избирателите на ГЕРБ могат само да си мечтаят за такъв Rolex, като на веждито.
42
0
 
1
 
! Отговори
Речта на Вежди: преди 1 година
ОВАЖАЕМИ гами и доспода народни представители. За мен е чест и почитание да ви приветствам в Съродното Набрание... хЛьоц!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЖДИ - МУТРА АЛКОХОЛИК
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Салюти От Кръчмата-явно харесваш Аз съм Наско, любимия на асан-ПараПетите
39
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Рeзнaтите кожички на мъжкия морков влезе по времето на КомунЦоЦа в управлението на Свещената Българска Земя и от това няма отърване. Сега цялата държава се управлява от партии управлявани от депутати с резани кожички на моркова - няма значение какви са им морковете - османски или юдански! Затова при всяко гласуване трябва да се проверяват на кои партии КОЖИЧКИТЕ НА МОРКОВА Е СРЕЗАН и Българският народ да гласува за ПАРТИЯ НЕСPЕЗАН МОРКОВ!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСТИНСКИ АЛКОХОЛИК ЩЕ ОТКРИЕ ПАРЛАМЕНТА
37
2
 
3
 
! Отговори
ПП - некадърниците преди 1 година
завиждат на скулптора... некадърници жалки - таланта им е да храчат тлъсти храчки по способните....
36
2
 
3
 
! Отговори
МАРШ В КАЗАРМАТА..!! преди 1 година
ПП = БСП = ДБ = КОМУНА...
35
0
 
6
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
В чест на откриването на 48-то НС , няма ли да има на паркинга млади полицайчета ,които Веждичката пак да ошамаpu ?!
34
0
 
4
 
! Отговори
В дома на Вежди: преди 1 година
Жена му: "Вежди, не пий поне тая вечер! Утре ще откриваш НС! Спри се!" В: "Ти ли ше ми кажеш мъа?! Малко пари ти дадох на тебе! Къща ти построих! Неблагодарница! Писна ми от тебе!" *тупа-дум* *тряс* Ж: "ОООО!! НЕ БИЙ MA ВЕЖДИ! ЩЕ МИ СЧУПИШ И ДРУГИТЕ РЕБРА!!! ООООУ!!!" В: "ЩЕ МИ ВИКА ТЯ ДА НЕ ПИЯ!!!" * тууп * * ПЛЯЯССС * * БУМММ * :D :D :D
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После 2 дена ще изтрезнява..
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кратко после ще го закрива
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая ще завърши речта" аз ва уважавам, вие мене уважавате ли ***"? Ха наздраве!
30
1
 
6
 
! Отговори
Я го виж ти! преди 1 година
Я го виж Веждичката как е загладил косъма след като стана Мултак и след няколко мандата с Толупа. А преди перестройката какъв опърпан и скъсан беше....
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заклевам се в името на своето чекмедже да го пълня редовно с пачки евро и злато и във всичките си действия да се ръководя от своите интереси. Заклех се.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американска колония отгледала цяло едно поколение без българско самосъзнание. Политиците ни от целуване на Козях на задни части им се изприщиха езиците а господарите даже и визите не махнаха. Скоро ще викаме попа за последно.
27
3
 
8
 
! Отговори
Повтарайте след мен! преди 1 година
Зъаклевам се.. хлЪц!! ... в името на Реп... ХлъЪЪЪЦЦЦ!!! ..публиката.. прощавайте... да спХлЪЦццц!! .. спазвам.. Конститу .. какво пише тука.. Абе важното е да сме живи и здрави! НАЗьДАРОВЕ ТАВАРИЩИ!!!! ХЛѝЪЦЦЦ
26
2
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Не мога да повярвам че този мошеник и крадец отново е Депутат .Кои са тези хора подали гласа си за Вежди Рашид ?