Д-р Койчев: Вероятността да идем отново на избори е голяма

Според него българското общество проявява незрялост
18 окт 2022 21:28, Красимир Ангелов
22
Д-р Койчев: Вероятността да идем отново на избори е голяма

48-ото Народно събрание стартира след броени часове. На този етап мнозинство в него не се вижда и това поставя въпроса: Ще има ли редовно правителството в рамките на този парламент?

"Българското общество проявява незрялост, липсва трезва преценка на историческия момент, в който ние се намираме. Ние сме в една континентална война за първи път от 70 години, която все повече се разраства и ожесточава и трябва да вземем твърда позиция на страната на цивилизования свят", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него нямаме твърда позиция и има една група от избиратели, които по силата на нерационални аргументи са склонни да оправдаят агресивни действия, което дърпа обществото много назад.

"Ние живеем в преломно историческо време, създава се нова геополитическа структура и ако продължаваме да се държим по този двусмислен начин, следващите години обричаме поколенията да нямат достойно място в цивилизования свят. Правим неистови усилия да покажем, че не сме достойни на мястото, на което сме. Вината на политиците е доста голяма, не само от посланията, които изпращат, но и от липсата на визия, фиксацията върху определени проблеми", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му отдавна не е имало по-достоен кандидат за председател на парламента от Росен Желязков като подготовка, натюрел, начин на общуване, почтеност и интелект.

"Ние ще стигнем до третия мандат. Вероятността да отидем на избори е много голяма. Хората наистина са уморени вече. Те имат и друг дневен ред освен постоянните избори. Ние сме в икономическа криза, която има всички признаци и тенденции да се задълбочи. Това постепенно руинира доверието в представителната демокрация като ефективен механизъм за обществено устройство", посочи д-р Антон Койчев.

Той коментира, че ситуацията изисква да се направят усилия и да се намери начин за конструктивен диалог, за да имаме правителство и да излезем от спиралата на безкрайни избори. След което добави, че правителство на малцинството не би било добър вариант, тъй като времето от геополитическа гледна точка не е спокойно.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Аз повече на избори не стъпвам ! И призовавам всички да го направят.
16
0
 
1
 
! Отговори
Джо Мумията преди 1 година
Начии.. Ристьооо, вие сами вече незнаето шо сакате бре момче, ту власт ту идеи на кравар четата са защитавате и накрая ГРОБ са ви виновни. Я разкажи по добре защо не напуснах те с Гномов партията.
15
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ще гласувам за Възраждане докато съм жив,стига да не се превърнат в новата Атака.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tpиeм, a? Tвa шyбeтo e roлям cтpax, eй!
13
0
 
5
 
! Отговори
Жебок ви казва: преди 1 година
От 2 месеца ви пиша това и сега тоз, а и в другата статия - Панев - вденаха най-накрая! Ми, браво, бре!
12
2
 
6
 
! Отговори
Наказани ще са пп преди 1 година
Изританите, по подобие на и т.н и славчо, ще са пп и дб. За абсолютно нежелание за диалог и работа. Те от изборната нощ са в предизборна кампания, сърдити, че народа им е гласувал по-малко доверие. Е, напролет няма да е повече, а два пъти по-малко. И само за увеличение на пенсии говорят. А вече изхарчихме милиарди да разнасяме машини по анадолските чукари. Станахме за смях на амуджите.
11
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 8 не са дипломирани, а потомствени занаятчии които при влизане в армията се разпределят където трябва. Нямали са години образование, учебници и какво ли не още. Но да били са хиляди години напреднали спрямо нашите бойковчета и милиарди пъти по читави! Ако римски път пропадне 5 години след строеж, целият легион ще бъде разпънат на кръст от край до край! А нашите още не са му резнали лентата и той вече е в катастрофално състояние!
10
1
 
2
 
! Отговори
Херо Мустафа : преди 1 година
"Никакви такива! Утре е сватбата,КараДАЙъ ще чете словото на майчин език, Боко ще гушне Кики с 200, Мравояда ще кумува,Корни ще води хорото,на китарата ЯневЖабата,той ще пее драги гости само за вас!"А на следващата сутрин очаквам всички на Козяк за директен инструктаж!
9
0
 
3
 
! Отговори
за 7 преди 1 година
До Радослав дивашките племена впромеч още са си тук и в момента обясняват че трябва стабилност за да влязат в Шенген хахахаа
8
1
 
3
 
! Отговори
за 7 преди 1 година
До Радослав дипломирани инженери са имали римляните, доста по-грамотни от днешните български ако се съди по резултатите
7
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Е как няма да ходим като първата политическа сила с клизма събира 8% подкрепа и най голямото и постижение според нея "магистралите" се строят 5 пъти по бавно и 2000 пъти по некачествено отколкото римляните са строили!Виа Милитарис е строена малко по кратко от Хемус!Но е 5 пъти по дълга, прекарвана през гори, долини и планини изпълнени с мечки, вълци, лъвове и дивашки племена! Без нито един дипломиран инженер, с лопати, кирки, длета, чукове, пръчки, конци, тебешир и ръчни колички са го направили!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"трябва да вземем твърда позиция"...Още един където иска да ни набута за пушечно месо.Да си ходи в Укроленд да си заема каквито иска позиции и пози!
5
1
 
3
 
! Отговори
вероятно? преди 1 година
101% е сигурно. Тези *** ще нагласят само законите за обиране на народа и ще си бият камшика. Само гледай.
4
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Общо-взето гроздето било кисело, не било зряло, било незряло заключи др. Койчев.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е зряло това общество не, лошо му действа демокрацията ичленството в ЕС, ТОВАРИШ КОЙЧЕВ ЗА МАЛКО ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗПУСНЕ ДА ЗАПЛЯМПА ЗА РАЗЛОЖИТЕЛНОТО ЗАПАДНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ХАХАХА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ... СТАРИ РЕФЛЕКСИ КАКВО ДА ПРАВИШ
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМЕСТО ЗРЯЛО ДА ИЗДИГНЕ МУТРИ ДА КРАДАТ, БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО СТАВА ВСЕ ПО-НЕЗРЯЛО ОТ ТОЯ ЕС И ТОВА НАТО И НЕ ИСКА.
1
4
 
1
 
! Отговори
Суверена преди 1 година
Ще има избори, докато и последният гласуващ се откаже да ходи да види Мадуровките.