ПГ на "Български възход" ще подкрепи Росен Желязков за шеф на НС

Така четирима ще се борят утре за поста
18 окт 2022 22:20, Красимир Ангелов
46
ПГ на "Български възход" ще подкрепи Росен Желязков за шеф на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „Български възход“ ще подкрепи номинирания от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание Росен Желязков, съобщи в предаването "Референдум" на БНТ Ангела Николова от „Български възход“.

Още по темата
"Смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме, че това е политически коректното, политически моралното и политически правилният избор", заяви Николова.

Председателят на Народното събрание трябва да бъде достоен народен представител, с високи нравствени и морални качества, който да обеднява политическите партии и да ръководи правилно парламента, коментира Николова.

Четири са издигнатите кандидатури за председател на парламента: ГЕРБ – СДС номинираха Росен Желязков, а „Продължаваме Промяната“ посочиха Никола Минчев. "Демократична България" няма да издигне своя кандидатура, а ще подкрепи Никола Минчев, съобщи по-рано днес съпредседателят на формацията Христо Иванов.

Кандидатурата на "БСП за България" е Кристиан Вигенин, а на "Възраждане"  - Петър Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Спешно преди 1 година
Импийчмънт на въртележкото Радев Гадев!
36
1
 
1
 
! Отговори
Златния пръст преди 1 година
на Герпф - Стефан Янки :) Херо каза: сватбата е днес! На младоженците Кики и Боко честито! Нинова ще води хорото.Стефан Янки ще проводи булката до олтара. КараДАЙъ ще чете словото на майчин език.Мравояда ще е кръстник на младото евроатланДическо семейство. Следва закуска на Козяк 16! Честито! И да ви се народят много жълтопаветни умнокресливи отрочета!
35
0
 
4
 
! Отговори
Изборът преди 1 година
за парламентарен шеф пак е в ръцете на Доган. Докато не се закрие тази етническа престъпна банда ДПС, няма да се установи демократично управление. Това са корпорации - ДПС, ГЕРБ и БВ, които искат европаричките за техните си фирми. Затова свалиха работещо правителство с троянската слуга на Доган - Учиндолския чалгар.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят на Народното събрание трябва да бъде достоен народен представител, с високи нравствени и морални качества, който да обеднява политическите партии и да ръководи правилно парламента - vse neshta koito gerberoidnite kalinki nqmat
33
1
 
4
 
! Отговори
Миш маш преди 1 година
това е за мен Български възход. Коалиция от несъвместими субекти- Румен Петков от АБВ, комунист винаги играе с Борисов, не помните ли Калфин; Стефан Софиянски и лицата от служебното правителство. Румен Петков е газпромчик и ни тегли към Русия заедно с Илияна Йотова.
32
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Всичко по старому. Ударно усвояване на евросредствата в собствените сметки.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъснаха и тези... И те патерица на ГРОБ, въпреки маскировката като патриоти в началото. Явно и това фалшиво патриотично формирование няма да прокопса.
30
3
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
"С тези откраднати милиарди в чекмеджетата, мутрите си купуват цели партии." - - - Няма нужда да ги купуват. Те ги създават като фалшива опозиция. Както направиха мафиотите още през 1989-та. Реална опозиция у нас няма. Може би Възраждане само от парламентарно представените. Останалото все е пръкнато по евроатлантическа поръчка за защита на натовските интереси. Не на българските. Управлението е от едно място и няма разлика в подходите на "различните" партии. Всички са марионетки на един театър.
29
1
 
9
 
! Отговори
До Хахо преди 1 година
Никаква метаморфоза няма при Янев. Той си беше видно и изначално нечитав. Точно като Петков. Не знам колко сляп, наивен и немислещ трябва да е човек, че да не го е прозрял още от пролетта.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ, ПП, ДБ, БСП и тия, дето България им е НАТО, са си едно цяло и ще си гласуват ан блок правителство. Нали Урсула затова дойде в навечерието на изборите - да им спусне лично новите нареждания. И да ги препита, верните кучета, дали са схванали.
27
1
 
14
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Тия се оказаха една голяма измама и повече няма да помиришат парламента.Странна метаморфоза на Янев.Пълно разочаравание за левия избирател.
26
2
 
5
 
! Отговори
Гегата преди 1 година
ДБ-канонерките на БКП-ФАКТ!!!
25
2
 
7
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Искат да харчат още 100 милиона народна пара за избори или схемата е избори докато Възраждане не вземе 140 депутата
24
3
 
1
 
! Отговори
Маски долу преди 1 година
****=комунисти
23
8
 
3
 
! Отговори
Маски долу преди 1 година
Видя се кой не иска да вижда Паси -*** и популистите ,маските паднаха ДБ,ПП ,БСП и Възраждане
22
12
 
1
 
! Отговори
Коджабашев. преди 1 година
Янев е най-добрия ,другите ги е страх за грешните си душици!
21
4
 
2
 
! Отговори
Буч преди 1 година
св.николчо белото лице на черното пп
20
2
 
14
 
! Отговори
Бьлг изхождане преди 1 година
Новият златен пръст на герб ще е янев - видно е
19
3
 
8
 
! Отговори
Вьзхождане преди 1 година
Пг - престъпна група ли значеше , забравил сьм ськращенията
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората очакват опитен политик да води парламента, а не мамино синче, което още се учи, както сам Минчев каза. Чийто глас още мутира. При когото заградиха НС с метални решетки. Или Вигенин, моята партия БСП е 5 политическа сила. Редно е първата да излъчи шеф на парламента.