Пореден провал при избора на шеф на парламента, няма одобрен кандидат

Най-много гласове получиха Росен Желязков и Йордан Цонев
Обновена: 20 окт 2022 11:11 | 20 окт 2022 10:32, Камелия Цветанова
143

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори пореден ден депутатите не успяха да изберат председател на парламента, а без него Народното събрание не може да работи.

След като от ПП оттеглиха кандидатурата на своя претендент Никола Минчев, днес до балотаж стигнаха Йордан Цонев от ДПС и Росен Желязков от ГЕРБ.

Още по темата

За Цонев гласуваха 35 народни представители, а за Росен Желязков 102.

При първото гласуване депутатът от ДПС получи подкрепата на 99 депутати, след като и от ГЕРБ го подкрепиха. На балотажа обаче от парламентарната група застанаха зад своя претендент.

Другите кандидати за поста бяха Петър Петров от „Възраждане,  който получи 27 гласа и Кристиан Вигенин от БСП, за когото гласуваха 30.

„Аз малко се поуморих, който и да изберете не е лесна тая работа, вие се смеете, защото си седите, но питате ли ме мен“, коментира председателстващият заседанието по право, защото е най-възрастният депутат, Вежди Рашидов.  

„От вчера насам е този спектакъл“, каза той и обяви 1 час почивка, за да могат политическите сили да намерят изход от ситуацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не мога да кажа за Рашидов, но мисля, че го напрягате с този пост, изглежда уморен, но той сам си знае и може да прецени сам, дали ще се справи или ще му е твърде много.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От ВселенатаСамо ти не си българин, защото щеше да знаеш как се изписва думата българин!
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йордан Цонев, не е лош вариант, умерен е, ДПС също са умерена партия, Вигенин като по-млад,опитен и спокойна натура , изразяващ се спокойно и ясно, също е много добър вариант!
107
0
 
3
 
! Отговори
Не оплаквай Вежди преди 1 година
Всеки трябва да си носи кръста. Вежди Рашидов са го направили насила нито депутат, нито председател на парламента. А има и заместници, които могат да председателства вместо него, когато му се наложи да слезе долу до барчето за да удари едно.
106
0
 
0
 
! Отговори
Смолян преди 1 година
До Анонимен По времето на социализма ,в гастронома в кв. Райково , продаваха калмари ,октоподи ,ципура ,гръцки риби ,стоки ,а студенти от Учителският институт ,отскачаха до Кавала ,Драма ,Серес и т.п.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците си измиха ръцете с Веждито. На тези години човекът се нуждае от почивка и да се отдаде на внуците си, а те го сложиха там където не му е мястото.
104
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бог е Българин, Цар е Българин, Отечеството е Българско, Разумът е Български, Вярата е Българска, Надеждата е в Българите, Любовта е Българска! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние плащаме този цирк.Честито!
102
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Рашид си повдигна Веждите, като Гепард бягайки по Българските земи, в полезрението му се мерна галопираща Антилопа носеща Българско знаме. Разсъблече я с ириса на зеницата си... погали вълната на чочарката и..... Взе Българското знаме от Антилопата и продължи да галопира към Тюркистан, където имаше много Пуйки! Пуйка преведено на английски е Тюрки!
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"шеф на парламента"? За първи път чувам за подобна длъжност... поредната журнaлястка измишльотина.
100
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 1 година
Без думи!Подиграват се на нас, българският народ, а ние тичаме ли, тичаме, като стадо овце да ги избираме отново и отново. Докога???? Те нямат проблемите на нас, обикновените граждани и за тях в пълен смисъл важи поговорката " Богат на беден не вярва и сит на гладен не вярва"Как не Ви е срам госпожи и господа народни представители, т.н. депутати???Смешно ли Ви е? - смеете се и се
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНЧО МЕНТАТА ХА ХА ХА дави е честито бг стадо щом и този безродник получава гласове близко да бъде избран ,окончателно реших ЧАО БГ другата седмица светът е голям където ми видят очите но не и тук в бг стадото мбеееее
98
2
 
4
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Позор за депутатите, жалко, че няма механизъм, по който този парламент да бъде разпуснат!!!!
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди стотина години от Европа са ни пращали хора да ни управляват, защото са видели,че за нищо не ставаме! Сега сме си същите , и по-зле ! Крайно време е или да ни пратят управленци , или да ни изритат от ЕС и да ни забравят ! Има само един проблем - че и сегашните европейци на 70% не стават за нищо ...
96
2
 
3
 
! Отговори
uu преди 1 година
На Радев "юмручетата".А сега моли ги да направят кабинет.
95
3
 
3
 
! Отговори
Опппааа преди 1 година
Които изберат шеф на парламента ще направят правителство. Червеното пробладава! Ще ни докарат до просешка тояга.
94
1
 
7
 
! Отговори
22 преди 1 година
Аз ще ви дам решението,как за 1 ден ще бъде избран председател на Парламента и нов кабинет: 5000 човека със сопите пред народното събрание и стой та гледай как ще спрат да се лигавят и правят на велики.
93
1
 
0
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Аха и местната мутра коли и беси. Прав си толкова е просто.
92
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Тия парламентажисти за да си изберат кандидат трябва да си спомнят как са избирали при игра на криеница, кой да жуми, когато са биле дечица в детската градина! "Ала, бала ница, стар фасул в паница, ах гиди Ванчо, наш калпазанчо!"... Иии към който се насочи пръста ще е Председател на Парламента. Той Парламента единствено се различава от детската градина по това, че в детската градина имахме учителка с пръчка в ръката!
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вежди Рашидов- изключителен политик и човек.Българийо за тебе те умряха.!А сегашното поколение след 1984 е пълни б....ци .. нищо н естав аот тях *** физиономии еднакви неграмотни елементарни невежи.. срам и позор за държавата и тея дето са ги продили физически щото и те са ниското ниво в Блгария и тя е такава заради тях населението 90 % простолюдие.