Удвояването на дълга за три години - много рисков сценарий

Идеята е на служебния кабинет и не трябвало да са допуска
40
Удвояването на дълга за три години - много рисков сценарий
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за 3 години, както предлага служебното правителство. Това заяви  Мартин Димитров от ДБ пред Нова телевизия.

Според него това е много рисков сценарий.

Видяхме как фалира Гърция пред очите ни. Трябва да гарантираме на хората, че и пенсиите, и парите в бюджетната сфера, ще се увеличават”, поясни той.

По думите му най-важната антикризисна мярка е да не допуснем голям бюджетен дефицит догодина. „Служебният финансов министър вече говори за подобно нещо.  За съжаление, това служебно правителство обича да прави големи кризисни сценарии. Помните за газа какво говореха - че няма да е готова връзката с Гърция навреме, а това не се оказа вярно”, каза още депутатът от ДБ.

Според него дефицит трябва да бъде намален на около 3% и не трябва да се повишават данъците, така че растежът на икономиката да продължи и догодина. По думите му се очаква догодина инфлацията да намалее.  Голяма част от света навлиза в рецесия, това ще свали цените на много стоки, уточни Димитров.

И заключи, че е много важно догодина да има добре фокусирани компенсации за тока, парното и газа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: дългМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Най-важните минуси за една задлъжняла държава са големите клещи на световните банкери, в които тя попада за винаги. Такива дългове никога не могат да бъдат изплатени. И тези дългови държави губят завинаги своя СУВЕРЕНИТЕТ. Оттук нататък те изпълняват заповедите на задкулисието и никога повече нямат решения, съпоставими с нуждите на собственото си население. А кои зловещи сили у нас направиха всичко това? Моля, преценете, вие сами действията на предишните пп-та и си отговорете сами.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още много милиарди заеми ще се вземат. ГЕРБ-СДС вече са ги откраднали за 10 години напред
18
3
 
3
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Подготвят ни за влизане в Еврозоната. Там почти всички държави са с потресаваща задлъжнялост. Ако някой е с по-малко кредити започва да изплаща дълга на държавите с по-големи кредити. Всички политици са наясно с това, но си играят на икономисти за пред избирателите. Иначе парите от заемите вече са ги разпределили.
17
1
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗХЛАБИ КОЛАНА И ТЕЛИ КРЕДИТИ !!! ОТНОВО ЛЕВА ЩЕ СЕ СГРУМОЛЯСА И ПАК С МИЗЕРНИ ДОЛАЧЕТА ЩЕ СМЪРКАМЕ!!! ЩОМ АМЕРИКА СИ ПЕЧАТА ДОЛАРИ,ЩО И НИЕ ДА НЕ ..??? ТАКА ПОНЕ ЩЕ СТИГНЕМ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ /В ЛЕВОВЕ/
16
3
 
2
 
! Отговори
И КАК преди 1 година
И КАК ЩЕ ВЛИЗАМЕ У ЕВРОЗОНАТА С ТАКИВА ПОКАЗАТЕЛИ, ПИТАМ АЗ ФАНТЗЬОРИТЕ ОТ ПП? АКО ТОВА НЕ Е ПОРЕДНАТА РУБЛЯШАК АКЦИЯ СРЕЩУ ЕС ДЕ...
15
1
 
10
 
! Отговори
Математика за 1 клас преди 1 година
До До математика... Ами за нас си е направо естественото ни състояние... освободихме се от турско робство само за да станем роби на Русия... освободихме се от руско робство само за да станем роби на САЩ.Сега мислим че сме свободни ама Я СЕ ОГЛЕДАЙ. Банките ни НЕ СА БЪЛГАРСКИ .... Телекомите НЕ СА БЪЛГАРСКИ... Магазините в които пазаруваме НЕ СА БЪЛГАРСКИ ... Енергийните ни дружества НЕ СА БЪЛГАРСКИ... А Медиите? А при политиците ни има ли ПОНЕ ЕДИН който да не се кланя на някой ЧУЖД ? РОБИ сме.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин да не се теглят нови заеми. През март 2023 трябва да изплатим един от заемите взети от Бойко Борисов. По номинал е 1,55 милиарда евро, а с лихвите още повече. Такива плащания са винаги с помощта на нов заем. Ако както през 1996 година САЩ наредят да не ни дават нов заем, следва инфлация подобна на онази през 1996-1997 години.
13
0
 
3
 
! Отговори
До математика преди 1 година
То щото сега хич не сме роби в собствената си държава мм?
12
4
 
6
 
! Отговори
Мартинчоо преди 1 година
Предпочитам да съм фалирал грък отколкото отличника на Европа българин тънещ в мизерия и глад
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да напечатат нови банкноти какво пречи на БНБ - всяка държава го прави защо да се тегли дълг - то и без това вече лева почти не струва
10
1
 
10
 
! Отговори
Математика за 1 клас преди 1 година
Ако харчиш повече от колкото произвеждаш, то ти си прахосник и каллпав мениджър ..... а ако успяваш да се издържаш само от кредити които теглиш съвсем скоро всичко което притежаваш ще е собственост на кредиторите ти а ти ще си РОБ в собствената си страна .
9
1
 
4
 
! Отговори
сара преди 1 година
Това е едно разтягане на локуми - всяка сутрин по сутрешните блокове, една игра на думи, надпреварване да ни манипулират, нещо като политически ковид.
8
2
 
1
 
! Отговори
Герб победа преди 1 година
Удвояване е несериозно утрояване трябва - бьлгарина плаща
7
6
 
6
 
! Отговори
МВР-Борисов убиват преди 1 година
ГЕРБ са 100% Терористична Организация само им вижте личният Главен Прокурор Гешев - тотален пр.имитив от селски произход!
6
5
 
6
 
! Отговори
ГЕШЕВ е ТЕРОРИСТ преди 1 година
Кой им дава право на тези *** да си играят с чужди пари, на у.рода Борисов кой му дава право да тегли милиарди заеми!?
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ще закриваме - тегли смело като , баце и кирчо
4
3
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
По жалък от жалкия фигурант може да бъде САМО фигурантскиЯТ трoл!!!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фигурантския трoл явно е останал без наркотици и полудял тотално...
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ще има заем ГЕРБ подкрепя, защото така се запълват шкафчета
1
2
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри върнаха България с 25 години назад!!!