Атанасов: Смяната на шефове на РПУ не решава проблемите в МВР

Полицейският чадър над наркотрафика е стара болест
11
Атанасов: Смяната на шефове на РПУ не решава проблемите в МВР
Снимка: БГНЕС

Не може да си измием ръцете със смяната на началниците на районните управления в София. Проблемът е много по-дълбок и много по-висок. Това коментира в парламента Атанас Атанасов от „Демократична България“.

Още по темата
Тези промени на началници на районни управления в София са "много ниско ниво", смята депутатът. По думите му, ако министър Демерджиев иска радикална промяна в борбата с наркотрафика, трябва да посегне много по-нависоко. Информация вътре в службите на МВР има достатъчна, защото в отделните звена помежду си служителите знаят кой с кого контактува и кой с кого работи от организираната престъпност, посочи Атанасов, цитиран от БТА.

Самият министър Демерджиев каза, че хората, които сменя като началници, не ги освобождава от системата на МВР, а само ги премества, добави Атанасов и коментира, че ако трябва да се търси реформа, трябва да се „реже до кокал“.

Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е стара болест, коментира Атанасов по отношение на кадровите промени в МВР. По думите му това не е нещо, което се е случило вчера или преди два дни, и в някакъв смисъл е резултат от дългогодишната "кадрова търговия" по времето на управлението на ГЕРБ. Друг проблем според него е, че системата е задръстена на най-горното ниво от т.нар. работещи пенсионери. Те са голямо количество от хора, които получават пенсии и заплата и нямат кой знае какъв стремеж за резултати, посочи Атанасов. Той добави, че това задръства долните нива и лишава от мотивация младите служители на МВР.

Според Атанасов трябва да се възстанови конкурсното начало в МВР. Ако искаме качествен подбор, трябва да има истинско конкурсно начало, на което да се явят хора с качества и да бъдат оценявани с оглед на това кой е най-добрият, добави той. На въпрос за пенсионерите от горните нива, които трябва да бъдат освободени, Атанасов каза, че персонално не ги знае, но те са над 2000 души, или 3000.

Системата на Министерството на вътрешните работи и не само, изобщо цялата система за сигурност, е недофинансирана, каза в отговор на въпрос Атанас Атанасов.

Аз съм за това да се състави редовно правителство, каза Атанасов в отговор на журналистически въпрос. Депутатът коментира, че от „Демократична България“ няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ. Атанасов допълни, че с БСП имат сериозни различия не само по външната политика, а и по определени въпроси от вътрешната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това пуделче не казва нищо ново, той самият трябва да бъде също почистен като част от проблема и корупцията, която идва от сащ.
7
0
 
2
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Таа жаба пак се разквака! Ама смрадлива и лъжлива жаба!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И преди и сега...тия които за нищо не стават и нищо не могат - са няколко типажа милиционери, воени или пожарникари..продължава държавна администрация прокуратурата..и държавно управление..За това и дереджето на държавата е такова..милиционер / роднина /милиционер
5
1
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е стара болес." .."в някакъв смисъл е резултат от дългогодишната "кадрова търговия" по времето на управлението на ГЕРБ" Алоуу11 късия, в кои години се изтрепаха най много знакови дилъри и ти къде беш?????
4
2
 
1
 
! Отговори
Ивайло Бижов преди 1 година
Макак бе, Рашков каза, че реформата в МВР е била на 100% изпълнена...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е в главния прокурор, а не само в шефовете на РПУ.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грузинския метод . И за всички офицери от времето на режима на герб и за каскетите прокористи чадържисти . Някой трябва да изхвърли б.о.клука в частния сектор където - НЯМА КАДРИ .
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е пич бря )