Тома Биков: България се нуждае от правителство

Предстои да видим варианти за правителство
28 окт 2022 22:40, Росен Стойчев
37
Тома Биков: България се нуждае от правителство
Снимка: БГНЕС

Комисиите в този парламент бяха сформирани рекордно бързо за последните 30 г. Това заяви в студиото на БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Той припомни, че 47-ото НС разпределяше повече от месец комисиите и то при положение, че бяха решили да не дават комисии на опозицията.

На въпрос дали 48-ото НС е в състояние да излъчи редовен кабинет, Биков каза, че предстои да видим.

Още по темата
И уточни, че България се нуждае спешно от редовен кабинет и от парламентарно мнозинство, което да носи отговорност за много тежки решения, които предстоят.

"Не сме прежалили първия мандат. Полагаме всички възможни усилия той да бъде осъществен, защото това е нормалното. От година и половина призоваваме към възстановяване на политическия диалог и полагаме всички усилия да съхраним възможностите за неговото възстановяване", подчерта Биков.

По отношение на бюджета за предстоящата година, той уточни, че ако няма парламентарно мнозинство, не може да бъде приет разумен бюджет, който да е съобразен с реалностите на 2023 г.

"Ако няма обаче кой да носи отговорност за това, по-добре е настоящия бюджет да бъде продължен с няколко месеца. Ако се стигне до нови избори и до ново 49-то НС нещата ще бъдат още по-сложни. Всеки следващ парламент излъчва все по-сложна конфигурация и все по-малко хора, които да мислят сложно. Не мисля, че тази конфигурация ще се промени с още едни избори", посочи Тома Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ще се прегърнат в името на (народа), както е казал бай Тошо!
22
0
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Платени платени платени писачи на грозни думи
21
2
 
3
 
! Отговори
обидно е преди 1 година
да членуваш в такава партия,да браниш крадци,да плещиш глупости и да простееш-НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА-вие знаете ,че рано или късно ще ви се търси отговорност от това ви е страх и то с основание
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс Кюлчетата и чекмеджетата са атрибут на един самозабравил се пожарникар и малка група властолюбци,които не могат да живеят без него. Но вие,ближните на ББ, допуснахте ББ да се слее с Върховната прокуратура,също на милиционер, и с КПКОНПИ. Сега си късайте опашките, докато не е станало много късно. Имате в партията си млади и умни хора. Или не можете да живеете без този,който заради ниското си милиционерско образование стана маниак на тема власт? Така ли да разбираме? Негови заложници?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами сменете си вожда и учителя, който отдавна вече ни омръзна със своята простотия и жажда за власт, с друг - по-млад, по-образован и умен, по=човешки скроен и да не е милиционер . Имате такива, не чекайте да дойде времето,когато трябва да действате по-радикално.Имате такива и то не един и двама. Само че Пожарникар Бойко от Банкя ги е направил безгласни букви.
18
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Цялата работа е че гласовете не се броят, и при демокрацията и диктатурата. Единственото броене е било когато Хитлер печели, оттогава евреите не допъскат такова невнимание. От друга страна, българите установиха, че с правителство и без правителство стандарта е един и същ.
17
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Уточнение:България се нуждае от правителство без участието на ГЕРБ.Стига кюлчета и чекмеджета.
16
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Тоя е пълен помояр!Те покрЙ Боко все такиава ,продажници от други партии.Купени с парите откраднати от нас.На всяка цена искат да направят правителсто,готови са и да делят само и само да попълнят чекмедветата.
15
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 година
До Анонимен в 6 - Човече, само столицата на Москва е към 20 милиона през работните дни на седмицата. Дреме им на тия какво мислят и правят 7 милиона в БГ. Земи оцени мащабите. Рашистите нито ще забележат или ще усетят нещо от простотиите на БГ с цел да правят кавали на краварите. Туй то.
14
3
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Къф беше тоя *** дето се прави на геронтофил и се пробва да ми дава наклон на дъгата като пикам. Колко са гласували персонално за туй нещо, че да си изказва келявото мнение и да дава акъл. Да ходи да целува ръка на Тиквунии , че го е турил там да вдига много шум за нищо. Айде джа.
13
3
 
7
 
! Отговори
От архивите.. преди 1 година
Из статия на Тома Биков от 2012г.:"Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател."
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков , народа се нуждае от законно притежаване на калашници !Ти си знаеш защо , останалите политици също )
11
1
 
1
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
Природата е безгрешница, а хората сме грешници, а това е нормална формалност!
10
1
 
6
 
! Отговори
жалки сте преди 1 година
Мушингери те, лъжите и крадците искат пак да продължават да крадат и лъжат.
9
0
 
0
 
! Отговори
Природен дар преди 1 година
Човек за да спре да бъде ***, значи не трябва да бъде на дъното си по природа, а трябва да бъде на върхът си по природа!Когато човек е на дъното си по природа, само тогава е възможно да стане *** от него така че най добре да си бъде на ВЪРХЪТ си по природа!
8
0
 
3
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Защо някои хора искат ТАЙНО, аз да бъда неудобен за всяко общество от хора, те заради това ли са послъгвали хората?!
7
2
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Този калпав куклен актьор е по-противен от Деница Сачева и Антон Тодоров взети заедно и умножени по пет.А тримата бивши критици на Тиквата и сегашни върли герберасти ,просто плачат за един хубав кьотек.Няма по-гадно и нагло племе от "герберасти-антигерберасти".Жалък и нечистоплътен отвратяга.
6
0
 
3
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Аз пък се нуждая от живот!Защо някои хора са настройвали други хора против мен , за да няма хубав живот за мен ли?!На тях е вродено да вредят на хора като мен, те са дяволи и антихристи!Те не са правилните хора, които да решат моята съдба и ИЗОБЩО не е нормално да се месят в живота на нас белите!Щом като черните не искат ние белите да им решаваме съдбите, тогава защо те се месят в нашите животи?Нека да сме КВИТ, така ще е най добре!
5
2
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Ами моята прогноза е, че Правителство ще Има! С третият мандат. С мандатът на Български възход и с подкрепата на Статуквото - старите партии от Прехода: БСП, ГЕРБ и ДПС!!! Президетството вероятно всичко е измислило и отдавна направиха завой в политиката.
4
0
 
1
 
! Отговори
Интересен палавник преди 1 година
Извинете, може ли да ме съживите?Важно е!Мъж който е специален, това означава че орисията му е велика!Аз съм роден за живот, ама не си личи!Защо сте алчни хора?Помогнете ми да се оправя у живота, може ли?!