Политическата криза от лятото на 2020 г. продължава и до днес

Кънев: ГЕРБ не смее да поеме отговорност да управлява с мнозинството
31
Политическата криза от лятото на 2020 г. продължава и до днес
Снимка: БГНЕС

Политическата криза започна през лятото на 2020 г. и не може да намери решение от тогава. Очевидно не се очертава намиране на решение и сега - това коментира евродепутатът от ЕНП Радан Кънев в пред БНТ.

По думите му без солидно парламентарно мнозинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Още по темата

"И при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов председателят на парламента се казва Бойко Борисов. Тези партии, които допуснаха ГЕРБ да контролира председателското място в парламента, ще носят голяма отговорност, че в Банкя ще се решава как се ръководи българският парламент", каза още Радан Кънев.

Той допълни, че ГЕРБ обаче не смее да поеме отговорност да управлява с мнозинството, което свали кабинета "Петков".

"Не им се иска. Знаят, че това мнозинство не може да проведе успешно управление. Знаят, че поставяйки се в зависимост от руската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически образ може да е само фасада. Защото сме виждали много лица на ГЕРБ", добави Кънев.

Как България ще се управлява по отношение на външната политика в близките шест месеца, а може би и две-три години, е изключително важно. В момента от служебния кабинет се управлява трагично. Той ни поставя в опасна външно-политическа изолация в рамките на Съюза. Външният министър на Литва назова директно България и Румъния като проблем, подчерта евродепутатът.

Радан Кънев определи общуването на държавния глава с народните представители като недопустимо от конституционна гледна точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ В ЗАТВОРА !!!!!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, Цецо, вървете си с добро, народа ви мрази, много хора умряха заради вас!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата започна с идването на власт на Цецо и Бойко, Цецо е чужд агент на чужда държава, няма работа в управлението на България! Откакто Цецо се появи, заедно с Бойко, много хора умират в България, трябва да се махат! Или който гласува за ГЕРБ, да гласува за СДС, по-добре СДС от Бойко и Цецо!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКризата започна с идването ан власт на Цецо и Бойко, Цецо е чужд агент на чужда държава, няма работа в управлението на България!
12
0
 
3
 
! Отговори
ДБ и ПП преди 1 година
Румен Радев използва Кирил Петков и Асен Василев да съберат около себе си децата на партийната номенклатура и ако могат да отцепят от избирателите на ДБ-ДСБ!Венко Сабрутев от силно червената Фамилия в Смолян. Йордан Терзийски - син на главния архитект на В. Търново от времето на червения кмет Драгни Драгнев, който затри развитието на града, като отказа инвестицията, която отиде в Севлиево и резултатите са ясни. Направете справка и ще установите, че 90% са такива, останалите са за цвят!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма отърване от Цецо и Бойко, тази държава , ще продължи да затъва!
10
1
 
3
 
! Отговори
От тук, от там! преди 1 година
Гледах участието на Р.Кънев по БНТ и цялостното впечатление е съвсем друго. В прав текст си призна грешките и по-точно недалновидното отношение към РуменРадев, почти прозвуча като извинение към сините симпатизанти за грешното предвиждане относно поведението на Радев! Естествено ДБ бяха използвани, сдъвкани и изплюти от хората на Радев!Да не говорим за нашествието на наследниците на БКП/БСП деятелите в ПП!?Ако някой си мисли, че ПП е съвременна организация жестоко се лъже!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова, Киро, Радан и подобни нему, ги мразят хората и не ги искат в управлението!Точно такива хора като вас, предизвикаха войната, никъде в западана Европа, където съм, в медиите няма да видиш такава агресия към някоя държава или Русия, а на манипулативните медии на ЦРУ в Европа, не им обръщат внимание!Хората от Европа и славяните, умират заради такива като вас, които бълват непрекъснато агресия и насаждат омраза, вашата партия няма да управлява, нито Кировата, защото никой не ви иска!
8
1
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
През лятото на 2020 Радан беше гей и до днес продължава да е такъв!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рада Дълбоката или Рада Глибоката. Напишете в търсачката на Ютюб Ицо Петроф за Рада Дълбоката и гледайте сеир. Публикувайте видеото и в социалните мрежи за да е по-обществено достъпно.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическата криза в България ще продължи още няколко години. И после ще има гражданска война. Може да не е голяма гражданска война, а само да има политически убийства.
5
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До АнонименПътищата водят до бивши министри от НДСВ , БСП , ДСБ , СДС ,ДПС - ще стане ясно всичко . Хората на Костов , Станишев ,Първанов , царя . За всичко си идва времето и възмездието.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - Каквито ще наклонности да има, негова си работа. Лошото е, че реши на политик да се прави, а много неща не му достигат. Когато човек се ръководи само от едната емоция, а не от разума, политик от него не става. То пък, само той да беше........
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата започна от вашата формацийка.Окупирахте СУ и взривихте обществният мир,само и само Иван Костов да не влезе в затвора за корупция.Еретици на Сорос сте всички.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кънев е мушмурок и пребоядисан комунист на голяма ясла.
1
5
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ са на преди 1 година
принципа: КРАЖБА КОЛКО МОЖЕ И ТВА Е.