Джамбазки за македонския клуб в Благоевград: Това е тежка провокация от Скопие

"Хората, които стоят зад този клуб, казват, че България е окупатор в Пиринска Македония"
Обновена: 30 окт 2022 13:35 | 30 окт 2022 12:30, Красимир Ангелов
94
Джамбазки за македонския клуб в Благоевград: Това е тежка провокация от Скопие
Снимка: БГНЕС

"Това е тежка провокация, която се организира от Скопие, защото те се издъниха много страшно, докато нападаха българските клубове в Битоля и в Охрид. Протестираме срещу събирането на действащи македонски политици със сепаратисти в България. Хората, които стоят зад този клуб, казват, че България е окупатор в Пиринска Македония, че Благоевград е македонски“. Това заяви пред bTV един от лидерите на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки по повод откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров" в Благоевград.

Още по темата
Откриването му е насрочено за днес, а по време на церемонията се очакват сериозни протести.

Инициатива, която предизвиква полярни реакции, съпротива и протести у нас.

Клубът се открива от частна организация, която смята, че македонците в България са угнетени и се бори за техните права. От ВМРО се обявиха категорично срещу откриването на клуба.

"Това е абсолютно нарушаване на Договора за добросъседство и всякаква форма на добросъседство и на добри отношения между държавите", подчерта Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тия русофилски *** ще ни вкарат във война с Република Северна Македония!
78
3
 
1
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Този още ли има пистолет и си мисли, че партията му ВМРО е в коалиция с тази на Бойко Борисов. С такива политици като тях, очаквам скоро РС Македония да обяви война на България.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонец сам махна натписа: Македония е Българска в Благоевград.Никой не се опита да го спре.Защо ли? Наакаха се
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никола Вапцаров е Българин- Македонист.Няколко пъти са се опитали да го убият Ванчевистите ,хората на Ванчо Михайлов.Е не успявар но го убива Цар Борис 3 със заповед да го застрелят.Брат му твърди че е Българин.Да Той е Българин,но казва че България е чужда земя.Да той е Българин, но казва че се бори за неговата родина Македония.Да той е Българин,но иска самостоятелна Македония свободна от България,Гърция и Албания.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никола Вапцаров е убит(застрелян) след заповед на великия Цар Борис 3.Причината е заради това, че е Македонист и Комунист.Може да го проверите.Майката на Никола Вапцаров пише писмо с молба да не го убиват,защто Вапцаров ще стане отново послушен Българин.Прочетете стиховорение му "Земя" написано във Варна:"Тази земя,не е моя.Тази земя простете е чужда".И за мен е същото.Чувството е същото.
74
2
 
5
 
! Отговори
Батката преди 1 година
За информация на Анонимния - Македонският език е създаден след 1945 по решение на Коминтерна, разбирай Москва. Създаден от много "Умни глави", като за написването на български книги по "грешка" са използвали сръбски пишещи машини
73
10
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Жамбазки, вече не пееш в хора, хладилника победи патриотизма. Народа сега не се вълнува от македонски въпроси , а колко ще струва утре сиренето. Понял? Ето затова се явяваме ние, да уредим евтин газ от дядя Путин и да снижим цената на сиренето, и най -важното да излезем от НАТО и ЕС, тогава сиренето пак ще е по 2.60.
72
1
 
13
 
! Отговори
Батката преди 1 година
Откривайки клуб с името на Н. Вапцаров - Македонците признаха, че са Българи. Така както са Тракийците, Шопите, Добруджанците и т.н.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не биваше да назовава културния си дом с името Борис Трети. Прави са вардарците, че си е провокация. Ако имаше добро желание от българска страна да няма конфликт, можеше да го нарекат например Кирил Мирчев. Да, Малко хора в България знаят кой е. Тъкмо повод да научат. Кирил Мирчев е българки учен, занимавал се със старобългарски език, член-кореспондет на БАН. Роден е в Битоля. Може да има и други неконфликтни достойни имена.
70
0
 
0
 
! Отговори
Iliq Pavlov преди 1 година
<a href"="lawofbulgaria">Войната</a> продължава да се нядяваче че след време нашето племе от злобата ще се пречисти
69
2
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Скоро гледах протестите против българският клуб в Охрид, гръмогласни старчета, масово изглеждаха некъпъни и дрипави. Сигурно са им платили, това си чист ченгеджийски номер от времето на СССР.
68
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ако до сега тези 100 000 макета с наши паспорти, се откажат че са Българи .ще им повярвам,но ако не,значи са дребни мошеници платили за да ползуват благинките в европа което в бъдеще ние ще им резнем крилцата ха ха...
67
24
 
7
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
Когато Македония влезе в ЕС , повече от половината македонци в Пиринска Македония ще си вземат Македонски паспорти.Защото сме македонци , а не българи.
66
2
 
1
 
! Отговори
Торбичка Била преди 1 година
ще дам бг паспорти на всички северномарсиански!
65
5
 
15
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Поченете да говорите ,не за македонци ,а за севрномакедонци,понеже аз съм македонец ,но съм българин.Да си самопределят като севреномакедонци.
64
1
 
1
 
! Отговори
Приемам преди 1 година
Аз приемам божията воля!
63
3
 
6
 
! Отговори
Вето Веткоски преди 1 година
ВЕТО!
62
4
 
4
 
! Отговори
USA преди 1 година
Тейст йуор оун медисин Джамбазки!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Канада се организира...не от Скопие.Не се връзвайте на сатанистите!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баба та на жена ми насила са и дали македонски паспорт навремето, а тя не е стъпвала там. Цял живот се е определяла като булгарка