Филип Попов: Нямаше реален резултат от срещата с Гешев

БСП очаквало от Иван Гешев професионален подход към важните теми
1 ное 2022 18:47, Нели Христова
6
Филип Попов: Нямаше реален резултат от срещата с Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Срещата беше за това какви промени можем да направим в законодателството, за да бъде то по-ефективно. Не получихме конкретни предложения от главния прокурор на тази среща", това заяви Филип Попов от „БСП за България“ след срещата с главния прокурор днес.

"За пример дадохме казуса с райския газ, който все още не е решен напълно. Корнелия Нинова спомена, че проблемът не винаги е в законодателството, а в правоприлагането. Попитахме господин Гешев какво би предложил в тази насока, но той отговори, че това не е проблем на прокуратурата", каза той.

Филип Попов заяви, че системата може да бъде реформирана, ако се променят и нейните подсистеми.

"Не видях някакъв реален резултат от тази среща. Този разговор е първа стъпка към диалога за подобряване на законодателството. Надяваме се това да не е първата и последна такава среща. Трябват точни и ефикасни промени в наказателно-процесуалния кодекс", коментира Попов пред бТВ.

Той заяви, че БСП очаква от Иван Гешев професионален подход към важните теми от законодателството.

"Не може ефективността на българската прокуратура да се измерва в това колко осъдителни присъди има", каза още той.

"Законопроектът на "Продължаваме промяната" за КПКОНПИ трябва да бъде огледан доста добре от експерти. Смущават ме някои предложения в този закон, които правят поредната бухалка в държавата. В нашия наказателен кодекс няма понятие корупция. Имаме забележки и към законопроекта на правосъдния министър Зарков. Законът за КПКОНПИ трябва да цели да защитава правата на гражданите и борба с подкупите. Няма да подкрепи законопроекти без да има дискусия", заяви Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Човек трябва да подбира с кого се среща,за да не си правят пиар на негов гръб като че ли от тях нещо ще зависи в бъдеще,освен за пълнеж на някоя коалиция.Най-много Президентът да им даде третия мандат да се радват една седмица.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха , Гешев и професионален подход ! Виж ,ако беше за потулване на дела ...
3
1
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Тя, политиката, всички видяхме до къде ни доведе !
2
4
 
1
 
! Отговори
МИТ преди 1 година
Е как да няма реален резултат бре? Резултата е, че отново ви направи за смях. Аз комедии вече не гледам. С нетърпение чакам следващата среща да се позабавлявам. Не проумявам как хора без грам познания по право бяха и сега са в правната комисия на НС.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно е да се каже - Гешев се срещна с безрезултатната БСП!